kabak1 05.01.2004 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2004 Mam w domu komin o przekroju 19x28 chcę do niego podłączyć piec dla którego minimalna średnica komina powinna wynosić 20cm. Narazie wszystko jest O.K. ale do nowego pieca muszę w komin zamontować wkład ze stali kwasowej. Gdybym próbował wsadzić tam rurę max wejdzie 18cm i teraz zacznie się problem, gdyż komin będzie za mały do pieca. Teraz pytanie do Wasa czy ktoś ma może zamontowany wkład o przekroju prostokątnym jeśli tak prosiłbym o podanie ceny takiego komina i firm które się tym zajmują w południowo-wschodniej Polsce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Laluś 08.01.2004 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2004 Może zamiast kombinować z tym profilem spróbuj założyć rurę i wentylator mechaniczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
budowlaniec 08.01.2004 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2004 Co to za piec? Napisz coś więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
centaur14 09.01.2004 05:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2004 Ja mam cos takiego z kwasowki na wielkosc otworu i jeszcze z daszkiem na czubku. Zrobila to taka firma w Ciechocinku przy ul. Raczynskich / Armi Krajowej. Mam to w montowane w kanal dymny od pieca mialowego i wystaje dodatkowo ponad jeden metr nad koniec komina. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
januszek 09.01.2004 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2004 na pewno zrobią w firmir Darco w Dębicylub w Tarnowie w Tarnawie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kabak1 09.01.2004 23:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2004 Laluś napisał Może zamiast kombinować z tym profilem spróbuj założyć rurę i wentylator mechaniczny Nie zabardzo chciałbym się bawić w wentylator mechaniczny bo co się stanie jak zabraknie prądu gorąca woda jakoś pójdzie cyrkulacyjnie do akumulatorów a co ze spalinami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kabak1 09.01.2004 23:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2004 Budowlaniec napisał Co to za piec? Napisz coś więcej. Piec na paliwo stałe na zagazowane drewno. Gdyby przez cały czas pracował z pełną mocą nawet nie dawałbym wkładu ale on się włącza wyłącza spaliny nagrzewają sie to znowu stygną i w kominie wydziela się duża ilość wody i takiej smoły także bez wkładu komin długo nie wytrzyma, no i szkoda moich gładzi w domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kabak1 09.01.2004 23:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2004 Centaur14 napisał Ja mam cos takiego z kwasowki na wielkosc otworu i jeszcze z daszkiem na czubku. Zrobila to taka firma w Ciechocinku przy ul. Raczynskich / Armi Krajowej. Mam to w montowane w kanal dymny od pieca mialowego i wystaje dodatkowo ponad jeden metr nad koniec komina. A możesz mi podać koszt takiego wkładu, wysokość twojego komina (będę miał skalę porównawczą), może masz jeszcze telefon do tej firmy byłbym naprawdę happy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kabak1 09.01.2004 23:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2004 Januszek napisał: na pewno zrobią w firmir Darco w Dębicy lub w Tarnowie w Tarnawie. Masz może jakieś telefony do tych firm byłbym wdzięczny A może ktoś mi da namiary na firmę w Lublinie ??? Z góry dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
budowlaniec 15.01.2004 23:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2004 http://www.darco.com.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
januszek 16.01.2004 07:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2004 http://www.tarnawa.com.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kabak1 25.01.2004 22:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2004 Dzięki Panowie za podpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gościu 11.02.2004 23:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2004 Jest taka firma na ul. Krochmalnej w Lublinie która handluje wszelakimi wkładami kominowymi. Tylko zapomniałem jak się nazywa (Krochmalna nie jest taka długa napewno znajdziesz.) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kabak1 26.02.2004 22:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2004 Przejechałem całą Krochmalną i nic nie znalazłem, nikt tam nie robi wkładów kominowych ale dzięki za szczere chęci (może coś tam było tylko się już zmyło) może ktoś z forumowiczów coś jeszcze mi podpowie gdzie znajdę firmę w Lublinie która się zajmie moim tematem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Janon 26.02.2004 22:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2004 proszę bardzo, dystrybutorzy Darco w Lublinie http://www.darco.com.pl/pl/szczegoly.php?id_m=65 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kabak1 14.03.2004 16:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2004 Janon dzięki za namiar ale już się znalazło W tem weekend w Lublinie były targi budowlane i było kilku producentów takich rzeczy (teraz mam dużo namiarów i kosztorysów także jestem w domu) teraz tylko kasa i rury do komina a potem palić w piecu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ArtMedia 15.03.2004 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2004 Pamiętaj tylko, że wkład o przekroju prostokątnym będzie działał conajwyżej tak dobrze jak wkład o przekroju owalnym wpisanym w ten prostokąt. A takie owalne robię właściwie wszystkie firmy bez żadnych dopłat... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kabak1 19.04.2004 22:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2004 ArtMedia napisał Pamiętaj tylko, że wkład o przekroju prostokątnym będzie działał conajwyżej tak dobrze jak wkład o przekroju owalnym wpisanym w ten prostokąt. A takie owalne robię właściwie wszystkie firmy bez żadnych dopłat... Właśnie nastąpiła zmiana planów i będzie wkład kominowy o przekroju owalnym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts