Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

dom jest piękny,

ale:

wielkosc jednej szyby...zaplacisz za nią majątek (nie wiem czy 20-30 tys wystarczy) - pomysl o pokrojeniu tego na pasy szerokosci drzwi

Przy takim duzym przeszkleniu ciężko o dobre okno które nie bedzie

trzeszczało pod naporem wiatru

czy stac cie na oblozenie kamieniem całej elewacji?

jesli nie, dokladnie przemyśl jaki tynk, jaki kolor.

czym to chcesz ogrzewac?

miejsca na piec nie widać na projekcie

- jeśli gazem to można myslec o kominie w pom. gospodarczym

i tam lokalizować piec.

na pograniczu kuchni i gospodarczego przydała by sie spizarnia

minus tez ze droga do czesci sypialnej prowadzi przez główny salon

sugerowana lokaliacja kuchenki do gotowania spowoduje

baaardzo duzo spacerów od blatu roboczego.

Bardzo fajny projekt, szczegolnie z zewnatrz. Wnetrze tez niczego sobie, choc w oryginalnym projekcie jest bardzo maly wiatrolap, a z niego wchodzi sie wprost do salonu. Po dostawieniu tej scianki zaslaniajacej salon robi sie on bardzo maly. Duza szybe rowniez "pocielabym" na mniejsze pasy, choc taka tafla prezentuje sie swietnie.

nie patrz na detale

otóż żaden z pokazanych przez ciebie projektów nie ma takich smaków jak AR-3:

niskie podłużne okna,

brak okapów...

http://www.domdlaciebie.com.pl/?akcja=szczegoly&id_domku=267&unset=2&w=t&id_d=258

Uważasz, że temu projektowi daleko w owych do AR-3 ?? :-?

zdecydowanie daleko.

wyobraz sobie obydwa domy bez okladziny kamiennej,

a zwykłym tynkiem... ten ktory pokazujesz bedzie wyglądał

jak typowy kurnik

• 2 months później...
  • 1 month później...

Jeśli chcesz zrobić takie zmiany to proponuję poszukać innego projektu.

Mnie również nie podoba się przejście przez salon, ale uważam , że zaprojektowane wnętrze ma w sobie "coś", jakiś smaczek, który psują wszelkie przeróbki.

Zmiany w wyglądzie ścian zewnętrznych również zepsują cały efekt. Ja trzymałabym się projektu.

Czytam ten post po raz pierwszy ale też zastanawiam się nad tym projektem... Wg mnie jest bardzo ładny i bez elewacji z kamienia też wygląda super (zrobiłam wizualizację na kolorach) a przejście koło salonu prosta sprawa (wg mnie oczywiście) albo przenieść wc w miejsce przejścia a w miejsce wc zrobić przejscie do pokoi - oczywiście wc otwierane naprzeciw łazienki, albo pociągnąć lekką ściankę równo z drzwiami od kuchni na długości szerokości łazienki... to są moje przemyślenia i poszerzenie kuchni - wystarczy nawet o 90 lub 120 cm :) a i w związku z tym że mam wjazd na działkę od strony wschodniej to okna w pokojach daję na ścianę wschodnią i zachodnia o wym. 90/240 likwidując okna od strony północnej - projekt w odbiciu lustrzanym :lol: i łazienka troszkę zmieniona i obowiazkowo wejście do kotłowni z holu a zamurowane w kuchni...

pozdrawiam