Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

kocioł IRLEH wasze doświadczenia

a-k-a

Recommended Posts

Witam.

Jestem uzytkownikiem kotla Irleh. Zdecydowalem sie na niego ze wzglendu na podobienstwa do FEX-PLUSA, nie osiongalnego juz na rynku. Przed kupnem, pomimo starannych poszukiwan, nie odnalazlem zadnej o nim opinni. Pewnie ze uwagi na ograniczona podaz na rynku. Zima zeszlego roku, na pomorzu, bylo chyba tylko trzech malych sprzedawcow tego kotla. Moja opinie o nim mozna znalesc na Forum Budujemy Dom.pl. W wyszukiwarke mozna wpisac- kociol Irleh opinia uzytkownika Jaki kociol? Forum Budujemy Dom. Uprzedzam, ze opinia jest bardzo negatywna. Mozliwe, ze obecnie sytuacja ulegla zmianie. Kociol jest dostepny na allegro. Jezeli jego sprzedaza zajol sie duzy handlowiec, to moze byl w stanie wymoc na producencie poprawe jakosci wykonania, ktora w moim kotle jest nie do przyjecia. Niestety, jakosc wykonania nie jest jedyna wada kotla z Wolsztyna. Jest on, w mojej opini, obarczony rowniez bledem konstrukcyjnym, bardzo powaznym i wedlug mnie, nie moze osiagac sprawnosci w wysokosci podawanej przez producenta, nawet gdyby byl perfekcyjnie wykonany. Moja opinia, na Forum Budujemy Dom.pl, dosc szczegolowo opisuje wszystkie produkcyjne felery kotla. Gdyby cos bylo nie zrozumiale, lub zbyt ogolnikowo opisane, to prosze pytac, sluze swoja wiedza nabyta w praktyce.

Pozdrawiam Baj- Baj.