Liwko 30.12.2010 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2010 W G12W w ENEA tania zaczyna się od 21.00 a to już jest akceptowalne.Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zielony ogród 30.12.2010 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2010 [Co do taryf też mam mieszane uczucia czy warto mi robić weekendową czy jednak lepiej mieć te dwie godziny w ciągu dnia w tygodniu. pozdr adam ja ma Energę, w taryfie weekendowej mam również dwie godziny tańsze w ciągu dnia, nie muszę wybierać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wit74 30.12.2010 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2010 W G12W w ENEA tania zaczyna się od 21.00 a to już jest akceptowalne. Pzdr Fakt w G12W jest taniej od 21:00, ale i tak mieć w ciągu dnia cokolwiek taniej, w naszym wypadku bardziej wygodne.... Fajnie,że Enea jest taka elastyczna Energa nie dla wszystkich jednak...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NOTO 30.12.2010 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2010 EnergiaPro - taryfa weekendowa ma też 2 godziny tanie w ciągu dnia i kończy się o 7:00, ale ....cena prądu w I taryfie jest większa niż przy stadardowej taryfie 2T. Kiedy obecnie będą nowe cenniki ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wit74 30.12.2010 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2010 EnergiaPro - taryfa weekendowa ma też 2 godziny tanie w ciągu dnia i kończy się o 7:00, ale .... cena prądu w I taryfie jest większa niż przy stadardowej taryfie 2T. Kiedy obecnie będą nowe cenniki ? Muszę zadać zapytanie o ofertę sprzedaży Twojego sprzedawcy na moim terenie .Tu sa % zmiany tyle,że nie pełne bo z 20/12/2010 http://www.bankier.pl/wiadomosc/-2260555.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NOTO 30.12.2010 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2010 Ta taryfa o której piszę że jest dostępna dla osób któe w poprzednim roku zużyły conajmniej 3MW prądu. Tylko czy może być u innego dostawcy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wit74 30.12.2010 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2010 Ta taryfa o której piszę że jest dostępna dla osób któe w poprzednim roku zużyły conajmniej 3MW prądu. Tylko czy może być u innego dostawcy ? Właśnie z nimi koresponduję.O dziwo nie odrzucili możliwości. Zadają pytania i tak sobie miło piszemy.Zobaczę co z tego będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miloszenko 30.12.2010 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2010 (edytowane) Swietne, szybkie, wygodne, dla mnie bomba Zwlaszcza 1 rzecz daje bardzo do myslenia: dodanie rocznych srednich kosztow utrzymania instalacji z pompa ciepla na poziomie 750 powoduje, ze linie kosztow sie nigdy nie przetna. To daje mocno do myslenia biorac pod uwage, ze mamy rozne elementy mechaniczne, hydrauliczne, rozne obiegi, zrodla. Pozdrawiam TO jest euforia odnosnie postu budowlanego_laika z pierwszej strony watku, jakos go wczesniej nie zauwazylem Edytowane 30 Grudnia 2010 przez miloszenko Poprawka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NOTO 30.12.2010 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2010 Właśnie z nimi koresponduję.O dziwo nie odrzucili możliwości. Zadają pytania i tak sobie miło piszemy.Zobaczę co z tego będzie. Gazownia we wrocłąwiu przez www też jest OK. Gorzej obie instytucje w realu się prezentują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wit74 30.12.2010 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2010 Gazownia we wrocłąwiu przez www też jest OK. Gorzej obie instytucje w realu się prezentują. Kolejny sprzedawca informuje mnie,że G12w czy G12g - jak zwał tak zwał, ale w każdym razie weekendowa jest dla klientów taryfowych którzy otrzymali sprzedawcę z urzędu na danym terenie.Dla mnie stawka jest inna, ale tylko i wyłącznie w G11 lub G12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wit74 30.12.2010 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2010 (edytowane) Nie rozumiem, mogę poprosić jakoś jaśniej ? Masz dostawcę constans. Masz sprzedawcę X bo mieszkasz w Y. Chcesz zmienić dostawcę na Z, ale .......nie możesz bo musisz mieć X ??? Z uwagi na taryfę weekendową ? pzdr Inaczej.Weekendowa nie jest towarem/usługą w ofercie dla wszystkich.Ja nie dostanę weekendowej od innego sprzedawcy( jak do tej pory nie trafiłem).Mogę kupować energie po zaproponowanej mi cenie w taryfie G11 lub G12. Edytowane 30 Grudnia 2010 przez wit74 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NOTO 31.12.2010 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2010 Może chodzi o fakt, że masz inne stawki za przesył ... teroretycznie przesył jest droższy ... bo przez 2 firmy realizowany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NOTO 31.12.2010 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2010 Może chodzi o fakt, że masz inne stawki za przesył ... teroretycznie przesył jest droższy ... bo przez 2 firmy realizowany. Bo to co dla jednej jest już weekendem to w drugiej jeszcze nie ... prąd musiałby czekać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NOTO 03.01.2011 14:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2011 Nie wiadomo jak jest. PRzynajmniej ja nie wiem. JEśli ktoś potrzebuje to niech przerobi temat i wstawi tutaj informację. Generalnie należy szukać tańszych rozwiązań aby pobudzić konkurencję Co do korzystania z takich łaczonych systemów to problemem też jest brak prądu. Znalezienie docelowo winnego będzie trudne. W końcu korzystasz z usług 3 zakładów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 14.01.2011 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2011 ProStaś, w to ogrzewanie też wliczone jest CWU czy nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 14.01.2011 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2011 9kWh? To ja mam jakąś masakrę, ja zużywam dwa razy więcej na zwykłe potrzeby. Na światło nie wydaję za wiele bo prawie wszędzie ledy ale dwa TV + komputer z 10h na dobę, do tego od czasu do czasu projektor, kino domowe, PlayStation, indukcja i się nazbiera:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HenoK 14.01.2011 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2011 9kWh? To ja mam jakąś masakrę, ja zużywam dwa razy więcej na zwykłe potrzeby. Czytaj ze zrozumieniem . Te 9kWh, to w tańszej taryfie. Oprócz tego jest jeszcze ta droższa. U mnie przeciętne zużycie energii na inne potrzeby niż pompa ciepła (ogrzewanie i cwu) wynosi 13-14kWh na dobę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
j-j 14.01.2011 13:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2011 U mnie razem z cwu zużycie dobowe to od 9-11 kWh bez dogrzewania.Ale jak zaczynałem mieszkać to było od 12-15 kWh, jednak udało się to zoptymalizować.Zobaczymy ja będzie jak zaopatrzyłem się w suszarkę z PCi. Ciekawe czy znacząco wzrośnie zużycie, na razie po grudniu różnica niewielka. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosciu01 14.01.2011 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2011 Dla jesieni przyjąłem: 8 kWh tania, 4 kWh droga Dla zimy 9 kWh tania, 4 kWh droga. Mam swoje dane zużycia energii z 14 lat i wygląda to następująco: Sty -10,8% Lut – 9,3% Mar -10,2 Kwi – 8,1% Maj – 7,6% Cze – 6,4% Lip – 6,2% Się – 5,8% Wrz – 7,1% Paź – 8,4% Lis – 9,3% Gru – 10,9% Możesz przyjąć dane dla statystycznej rodziny, statystycznie żyjącej w środkowo-wschodniej Europie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 15.01.2011 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2011 Czyli zimą zużywamy więcej energii aż o 60%? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts