Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Czy budowałbyś zimą?

Czy budowałbyś zimą?  

24 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy budowałbyś zimą?

• Tak, pora roku nie ma znaczenia a ceny s

Recommended Posts

podpisuje sie pod ostatnim argumentem w ankiecie....

nasz sąsiad wystartował we wrześniu, co pare dni pada, teren gliniasty, pustaki i te co leża na dole i te na ścianie częściowo poglinione, robota idzie wolno, bo i lekkie mrozy, i co pare dni pada, jak coś cięższego przywozi to wszystko sie zakopuje w tej glinie, teren jak krajobraz księżycowy..- u nas też czasami teraz taki jest (mieszkamy już, ale glina ta sama...)

wystartować z budową niby z początkiem września to nie jest późno ale tego roku wyjątkowo mokro, a teraz startować z budową to zdecydowanie NIE..

a ja buduję- zaczęliśmy w połowie września a tak naprawdę z początkiem października- własnie robi się dach. Do Mikołaja powinni skończyć robotę (jeśli pogoda wytrzyma). A co do opadów- to wiosną niby nie pada?? Bzdura! A podjazd do domu utwardziliśmy na samym początku- i nawet betoniarka się nie zakopała choć glina u mnie okrutna. Więc wiem ,że się da tylko trzeba pomyślec na początku.

My kontynuujemy. Robi się dach, okna będą zakładana za jakieś 2 -3 tygodnie. Wstawiamy kozę i rozkładamy instalacje. A na ciemność kupiliśmy w Castoramie podwójny halogen na 2 metrowym stojaku :lol:

Dla chcącego nic trudnego tylko troszkę zapału!!!

Rozumiem, ze nie macie prądu, nie boicie sie kradziezy -my glownie dlatego zrezygnowalismy z dalszych prac - mamy sso, boimy sie,ze nas okradną bez alarmu i monitoringu, co juz sie niestety raz zdarzyło

• 2 weeks później...

nie rozpoczynałabym budowy - ale kontynuowała (od stanu zamknietego) jak najbardziej. natomiast darowałabym sobie wszystkie prace "na świeżym powietrzu"

Do dziś pamiętam jak wstawialismy w lutym drewniane okna i trzeba je było pomalować - było + 5'C i po całym dniu malowania moje ręce przypominały kamień ze Stonehenge ;-)

• 2 months później...