bozena11 05.01.2004 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2004 chce kupic wełne do ocieplenia stropu drewnianego, w jakich granicach mozna przyjmowac juz ze ten wspoloczynnik przewodzenia ciepla bedzie uznawany za dobry. bozena Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rogi 06.01.2004 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2004 grubośc wełny między belkami powinna wynosic minimum 16 cm + 5 cm pod belkami. Wtedy bedzie ok. Można dać tez 20 ( jeśli masz wystarczająco wysokie belki) 20 cm między belki i wystarczy. Wprawdzie belki nie będą ocieplone ale przy grubości drewna 20 cm nie będą to raczej kolosalne straty ciepła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
YEYO 06.01.2004 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2004 Będzie tyle opinii ile postów. Ja dałem w skosy Rockwool 15 cm TopRock (współczynnik 0.035) + 10 cm (nie było 8cm) Rockmint (współczynnik 0.039) w strop Gullfiber Unimata 18 cm (nie mieli akurat Rockwoola więc z konieczności) (wspólczynnik bodaj że 0.040) + 5 cm Rockmint. Dodam, że nad stropem na poddaszu mam jeszcze kawałek strychu którego dach będzie również z czasem ocieplony. Jeżeli chodzi o współczynnik to wszystko co poniżej 0.040 będzie ok. Ale sam współczynnik to nie wszystko jeszcze musi być odpowiednia grubość najlepiej w sumie ponad 20cm no i bardzo ważne !!!!!!! dokładne ułożenie wełny między krokwiami i na murłacie aby nie było szczelin. Następnie równie ważne ułożenie drugiej warstwy tak aby przykryć krokwie (jętki). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość ikusia 07.01.2004 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2004 no widzisz mezusiu przeczytalam to co mi kazales.Wcale nie jestem madrzejsza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts