dora83 09.11.2009 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2009 Witam problem jak w temacie piwnica około 20m2 ściany betonowe wylewane, z zewnątrz ocieplone i pomalowane dysperbitem 3 razy, od środka otynkowane zaprawą cementową albo cementowo wapienną pytanie mam takie czy można zabezpieczyć czymś od środka ,na ścianach i na posadzce chcę położyć płytki jeśli nawet czymś pomaluje i położe płytki to czy tynk mi nie odpadnie po jakimś czasie razem z płytkami ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qwazar 09.11.2009 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2009 Temat postu: woda w piwnicy.W treści nic o wodzie, to masz tą wodę/wilgoć czy nie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomekC73 09.11.2009 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2009 Coś mi sie wydaje że od środka to trochę nie za bardzo - Syzyfowa praca. To nowy budynek?. Jest wykonany drenaż? Przy piwnicach i kiepskim gruncie konieczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dora83 09.11.2009 21:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2009 Temat postu: woda w piwnicy. W treści nic o wodzie, to masz tą wodę/wilgoć czy nie ? Nie nie mam żartowałam. Woda pojawia się przy dłuższych deszczach i na wiosnę nie ma jej dużo jest w niej dołek około 30cm głębokości posadzka jest ze spadkiem w stronę dołka w tej chwili jest około 10cm wody.ściany tak do pół metra są mokre, drenażu nie ma i nie będzie w grę wchodzi tylko wykombinowanie czegoś od środka nie ma tej wody aż tak dużo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 09.11.2009 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2009 Aaaaaaaaaa martwisz się płytkami :)LOL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qwazar 09.11.2009 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2009 Obawiam się że wilgoć może być dużą przeszkodą w położeniu płytek.Czemu piszesz że drenaż nie wchodzi w grę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dora83 09.11.2009 21:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2009 Aaaaaaaaaa martwisz się płytkami :)LOL Chyba tylko idiota nie martwił by się o płytki ze odpadną i za które płaci ciężką kasę ,wnioskuję że ty byś się nie martwiła Zmień sobie tą myśl pod twoim nickiem bo nie wiem czy mnie chciałaś obrazić ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dora83 09.11.2009 22:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2009 Obawiam się że wilgoć może być dużą przeszkodą w położeniu płytek. Czemu piszesz że drenaż nie wchodzi w grę ? Nie wiem czy ten drenaż by coś pomógł działka 8arów na równym terenie z każdej strony sąsiad gdzie tą wodę puścić ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pierwek 10.11.2009 06:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2009 Chyba tylko idiota nie martwił by się o płytki ze odpadną i za które płaci ciężką kasę ,wnioskuję że ty byś się nie martwiła Sądzę, że Nefer martwiłaby się zupełnie czym innym niż odpadające płytki i inaczej próbowała rozwiązać problem zawilgoconych ścian. Pytanie kontrolne do Ciebie: Jak pies zrobi Ci kakę w salonie to przykrywasz ją programem telewizyjnym? Najpierw rozwiąż problem wilgoci a dopiero potem kładź płytki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 10.11.2009 07:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2009 ... czy tynk mi nie odpadnie po jakimś czasie razem z płytkami ? raczej nie tzn. jesli tam jest tynk cementowy - nie powinien odpaść jesli z mała ilościa wapna - tez nie gwarancji nie ma jesli zaprawa jest wapienna, a woda bedzie stała i stała pod płytkami ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dora83 10.11.2009 07:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2009 Chyba tylko idiota nie martwił by się o płytki ze odpadną i za które płaci ciężką kasę ,wnioskuję że ty byś się nie martwiła Sądzę, że Nefer martwiłaby się zupełnie czym innym niż odpadające płytki i inaczej próbowała rozwiązać problem zawilgoconych ścian. Pytanie kontrolne do Ciebie: Jak pies zrobi Ci kakę w salonie to przykrywasz ją programem telewizyjnym? Najpierw rozwiąż problem wilgoci a dopiero potem kładź płytki. No chyba próbuje rozwiązać problem tylko takie odpowiedzi typu poszukaj w wyszukiwarce nic mi nie dają też mogę latać po forum i tak odpowiadać i bardzo szubko nabije sobie licznik do 20tys jak Nefer ale ja mam akurat inne hobby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pierwek 10.11.2009 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2009 Najpierw rozwiąż problem wilgoci a dopiero potem kładź płytki. No chyba próbuje rozwiązać problem Nie sądzę żeby przyklejenie płytek rozwiązało Twój problem. To rozwiązanie podobne do mojego przykładu z gazetą. Smród i pleśń i tak wyjdą spod tych kafli - sądzę że nawet będzie gorzej bo wilgoć nie będzie schła przez płytki tylko pójdzie w górę do domu. W Twoim przypadku lepiej byłoby chyba zrobić drenaż wokół domu podłączony do studzienki z pompą która będzie przepompowywać wodę do studni chłonnej umiejscowionej jak najdalej od domu. Nie wiem jaką masz dużą działkę ale wody powinnaś pozbyć się z piwnicy bezwzględnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dora83 10.11.2009 08:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2009 Najpierw rozwiąż problem wilgoci a dopiero potem kładź płytki. No chyba próbuje rozwiązać problem Nie sądzę żeby przyklejenie płytek rozwiązało Twój problem. To rozwiązanie podobne do mojego przykładu z gazetą. Smród i pleśń i tak wyjdą spod tych kafli - sądzę że nawet będzie gorzej bo wilgoć nie będzie schła przez płytki tylko pójdzie w górę do domu. W Twoim przypadku lepiej byłoby chyba zrobić drenaż wokół domu podłączony do studzienki z pompą która będzie przepompowywać wodę do studni chłonnej umiejscowionej jak najdalej od domu. Nie wiem jaką masz dużą działkę ale wody powinnaś pozbyć się z piwnicy bezwzględnie. Ale ja nie po to chcę położyć płytki żeby rozwiązać problem tyko dlatego że mi się podobają czytaj uważniej o wielkości działki już pisałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbigniew100 10.11.2009 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2009 Jestem za tym rozwiązaniem ale rzeczywiście jeżeli woda podchodzi tylko sezonowo i naczej pompa będzie pracować często.Płytki nie stanowia izolacji dlatego po ich zabudowie sytuacja pewnie niewiele sie zmieni.Zamknięcie dego wszystkiego jakąś izolacją od środka ?Są tego zwolennicy /np. TB / ja nie ale czasami nie ma innego wyjścia.pewnie dołek na wodę, może z pompą pływakową dla wygody Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
freetask 10.11.2009 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2009 Aaaaaaaaaa martwisz się płytkami :)LOL Chyba tylko idiota nie martwił by się o płytki ze odpadną i za które płaci ciężką kasę ,wnioskuję że ty byś się nie martwiła odpowiadając w Twoim stylu: chyba tylko idiota kładłby płytki na mokrą ścianę i martwiłby się czy płytki nie odpadną zamiast martwić się co się będzie działo z tą wodą... Odpowiedz sobie na pytanie, które zadał pierwek, posłuchaj innych, wyeliminuj wilgoć, albo nie słuchaj... To Ty będziesz tam mieszkać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dora83 10.11.2009 18:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2009 Aaaaaaaaaa martwisz się płytkami :)LOL Chyba tylko idiota nie martwił by się o płytki ze odpadną i za które płaci ciężką kasę ,wnioskuję że ty byś się nie martwiła odpowiadając w Twoim stylu: chyba tylko idiota kładłby płytki na mokrą ścianę i martwiłby się czy płytki nie odpadną zamiast martwić się co się będzie działo z tą wodą... Odpowiedz sobie na pytanie, które zadał pierwek, posłuchaj innych, wyeliminuj wilgoć, albo nie słuchaj... To Ty będziesz tam mieszkać... Tak mam robić jakieś drenaże , studzienki i pompki automatykę która może się zepsuć , pruć kostkę żeby wyeliminować wodę która nawet nigdy mi całego dołka nie wypełniła i gdzie ja pisałam ze chcę położyć płytki na mokrą ścianę po to założyłam ten temat żeby pozbyć się tej wody w tej chwili ściany są prawie suche a ta woda w dołku prawdopodobnie wychodzi z dna dołka ponieważ dno nie jest ubetonowane pod wylewką jest folia budowlana podwójnie w całości wywinięta około 10cm na ścianę tak więc ta wilgoć wychodzi między folią a ścianą. Problem mam już prawie rozwiązany bo znalazłam gościa który będzie nawiercał otwory w ścianie przy samej posadzce i coś tam wstrzykiwał co zapobiegnie podciąganiu wilgoci w górę następnie ubetonuje dołek i pomaluje całość jakimś środkiem coś w rodzaju foli w płynie. Dziękuję wszystkim za podpowiedzi. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edde 10.11.2009 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2009 to jeszcze niech ci ten cudotwórca na piśmie da długą gwarancje, bo jeśli nie to ni Ty znalazłaś ale on znalazł kogoś do wydojenia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dora83 10.11.2009 19:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2009 U znajomych tak robił parę lat temu do tej pory ściany suche Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cpt_Q 10.11.2009 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2009 ...Zmień sobie tą myśl pod twoim nickiem bo nie wiem czy mnie chciałaś obrazić ? czyżby... http://2.bp.blogspot.com/_oGpCUsnynrU/Smi_FmUZFxI/AAAAAAAAIlo/tgC2JoDcYgE/s200/stolik1.gif http://www.ars.usda.gov/is/kids/weirdscience/story7/scissors.gif ...takie odpowiedzi typu poszukaj w wyszukiwarce nic mi nie dają też mogę latać po forum i tak odpowiadać i bardzo szubko nabije sobie licznik do 20tys jak Nefer,,, No widzisz Nefer swoją głupią odpowiedzią "poszukaj w wyszukiwarce" nagrabiłaś sobie...prawie tak jak śp.S.Lem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qwazar 10.11.2009 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2009 Tak mam robić jakieś drenaże , studzienki i pompki automatykę która może się zepsuć , pruć kostkę żeby wyeliminować wodę która nawet nigdy mi całego dołka nie wypełniła i gdzie ja pisałam ze chcę położyć płytki na mokrą ścianę po to założyłam ten temat żeby pozbyć się tej wody w tej chwili ściany są prawie suche a ta woda w dołku prawdopodobnie wychodzi z dna dołka ponieważ dno nie jest ubetonowane pod wylewką jest folia budowlana podwójnie w całości wywinięta około 10cm na ścianę tak więc ta wilgoć wychodzi między folią a ścianą. Problem mam już prawie rozwiązany bo znalazłam gościa który będzie nawiercał otwory w ścianie przy samej posadzce i coś tam wstrzykiwał co zapobiegnie podciąganiu wilgoci w górę następnie ubetonuje dołek i pomaluje całość jakimś środkiem coś w rodzaju foli w płynie. Dziękuję wszystkim za podpowiedzi. Pozdrawiam Zapytałaś dostałaś odpowiedź i masz do nas pretensje. To po co pytałaś ? Wierć, kuj wkładaj "coś tam" tylko nie pisz za jakiś czas że kafelki leżą na podłodze a piwnica śmierdzi stęchlizną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts