Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Woda w piwnicy

dora83

Recommended Posts

Aaaaaaaaaa martwisz się płytkami :):)LOL :)

Chyba tylko idiota nie martwił by się o płytki ze odpadną i za które płaci ciężką kasę ,wnioskuję że ty byś się nie martwiła

odpowiadając w Twoim stylu: chyba tylko idiota kładłby płytki na mokrą ścianę i martwiłby się czy płytki nie odpadną zamiast martwić się co się będzie działo z tą wodą...

Tak mam robić jakieś drenaże , studzienki i pompki automatykę która może się zepsuć , pruć kostkę żeby wyeliminować wodę która nawet nigdy mi całego dołka nie wypełniła i gdzie ja pisałam ze chcę położyć płytki na mokrą ścianę

o tu:

ściany tak do pół metra są mokre

po to założyłam ten temat żeby pozbyć się tej wody w tej chwili ściany są prawie suche

teraz mają lepsze warunki do schnięcia...

a ta woda w dołku prawdopodobnie wychodzi z dna dołka ponieważ dno nie jest ubetonowane pod wylewką jest folia budowlana podwójnie w całości wywinięta około 10cm na ścianę tak więc ta wilgoć wychodzi między folią a ścianą.

nikt Ci przecież źle nie życzy... znam taką piwnicę w której po opadach zawsze tylko trochę wody było (też tylko bokami wyciskało), ale były takie wiosny, że wycisnęło i mały staw - od czasu drenażu sucho. To jest po prostu najlepsze rozwiązanie, jeśli go nie chcesz zastosować, to po prostu nie miej żalu do kogoś, że chce Ci dobrze doradzić...

Problem mam już prawie rozwiązany

to świetnie.

Aaaaaaaaaa martwisz się płytkami :):)LOL :)

Chyba tylko idiota nie martwił by się o płytki ze odpadną i za które płaci ciężką kasę ,wnioskuję że ty byś się nie martwiła

Zmień sobie tą myśl pod twoim nickiem bo nie wiem czy mnie chciałaś obrazić ?

Myślę, że masz większy problem niż odpadające płytki za 25 pln (bo chyba tylko takie jest sens kłaść w piwnicy. Szczególnie, że Twoja piwnica to raczej basen, więc skup się nad zlikwidowniem wilgoci najpierw a nie potem.)

Nie zmienię sobie myśli w stopce. Obrażają się nie wiedzieć czemu tylko Ci, ktorzy uważają, że ta myśl do nich skierowana. I pewnie mają rację :)

Powodzenia w przyklejaniu płytek. Nie zapomnij kupić do tego kaloszy - przydadzą się :) Nie wiem co prawda co zrobisz z połogą w tym stanie rzeczy ,ale można próbować ...