TomekC73 09.11.2009 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2009 szukam opinii http://www.defro.pl/index.php/kotly-nowa-linia/defro-duo-pellet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomekC73 14.11.2009 17:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2009 Oj chyba jeszcze mało osób pali tym kotłem . Spróbuję jeszcze zapytać u producenta. Tym czasem w razie czego się przypominam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
m-mormon 10.01.2011 15:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2011 posiadam..ale chyba już troche za późno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joanika 10.01.2011 17:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2011 m-mormon podziel się doświadczeniem w użytkowaniu tego kotła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andriejew 09.04.2011 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2011 m-mormon podziel się doświadczeniem w użytkowaniu tego kotła. Jak wyżej. Jestem zainteresowany kupnem tego kotła i zbieram opinie na jego temat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
donsisu 11.04.2011 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2011 jeśli szukacie dobrego kotła na pellet i inną biomasę to polecam zapoznać się z kotłem D'alessandro CSI. U mnie sprawdza się rewelacyjnie i nie zmaieniłbym go na żaden inny. Zresztą spotkałem się na forum też z kilkoma innymi użytkownikami tego kotła i też nie narzekają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rembert 30.01.2012 13:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2012 Witam użytkowników Defro Duo Pellet. Chciałbym się wymienić doświadczeniami ze współpracy z tym kociołkiem coby jak najmniej dutków szło na ten grysik zwany pelletem Kocioł eksploatuję pierwszą zimę ale oficjalnie odstatowałem go w marcu 2011. Całe lato grzałem wodę. Ogrzewana nim powierzchnia użytkowa to ok. 180 m.kw. moc 25 kW: grzejniki i trochę podłogówki w kuchni i dwóch łazienkach. Moje nastawy na dzień dzisiejszy (30.01.2012, temp. ok. -10 dzień, -20 noc) to: Temp. zadana: - CO - 55 st. C, histereza 2 - CWW - 47 st. C - histereza 3 Ustawienia tygodniowe od +5 do -5 od zadanej w zależności od pory dnia i weekend/dni robocze A) Praca - podawanie 3 sek. - przerwa podawania 15 sek. - moc dmuchawy 12 B) Podtrzymanie - podawanie 2 sek. - przerwa podawania 35 sek. - moc dmuchawy 8 Temperatura w domu to ok. 19 - 20 st. Przy temperaturach na zewn. około 0 spożywał 8 worków (25kg, Barlinek) tygodniowo. Przy temperaturach na zewn. -10 i więcej spożycie wzrasta o ok. 50%. Jeśli macie doświadczenie i wiedzę o najbardziej optymalnych ustawieniach, podzielcie się proszę. Pozdrawiam Rembert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts