redpradnik 10.11.2009 14:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2009 Mam pozwolenie na budowe o tresci " budowa domu jednorodzinnego z garazem wraz z wewnetrznymi instalacjami wod kan , co , gazowa , elektryczna na dzialce ..."w projekcie na mapie zagospodarowania wszystkie przyłącza mam (drugi etap inwestycji) Podpisalem umowe z Enionem , uzgodnilem przyłącze w Zudp - W enionie (prąd) powiedzieli mi ze jesli nie przechodzi przez inne dzialki to na zgloszenie sie tego nie daje - chce sie tylko upewnic ze tak jest.W architekturze kiedys mi powiedizeli ze podmioty typu enion , wodociagi i gazownia maja takie same uprawnienia w kwesti zgloszeń... Gaz i Wode robiłem na zgloszenie ale to przechodzi przez inne działki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikolayi 10.11.2009 14:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2009 nic nie rozumiemmasz pozwolenie na budowę domu wraz z instalacjami - to rozumiemgdzie masz skrzynkę z licznikiem prądu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
redpradnik 10.11.2009 19:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2009 Skrzynke mam w ogrodzeniu Generalnie na działce mialem już prąd jednak tymczasowy - przedluzyli linie o 2 metry zalozyli skrzynke.I od skrzynki elektryk poprawadził mi kabel do budynku , wydal zaswiadczenie jakis tam schemat i podpisalem umowe z elektrownia.Pytanie jest czy powinienem byl to wczesniej dac na zgloszenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikolayi 12.11.2009 07:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2009 literalnie to co od skrzynki - za licznikiem jest Twoje -to Wewnętrzna Linia Zasilająca (WLZ) i na to pozwolenie moim skromnym zdaniem masz już wydane (instalacje wewnętrzne) Twój kabel zostanie na koniec zinwentaryzowany powykonawczo przez geodetę i to wszystko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbigniew100 12.11.2009 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2009 Ktoś chce odciąć prąd ? Masz protokół odbioru ? To będzie potrzebne przy zgłoszeniu zakończenia budowy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts