wg 06.01.2004 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2004 Na początku wydawało mi się oczywiste, że od producenta bo odpada pośrednik. Jednak jeśli hurtownia bierze dużo materiału ma zniżki u producenta rzędu 40% i może dać rabaty większe niż producent będzie skłonny dać odbiorcy detalicznemu (?)Jak uważacie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karlos_m 06.01.2004 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2004 Najlepiej to dogadać się z jedną hurtownią na całość materiałów na np. stan surowy. Uzgadniacie że, od całości zamówień dostajesz jeszcze procencik i cię głowa nie boli gdzie taniej bo prawie zawsze najtaniej masz Ty. Ja tak zrobiłem i oczywiście kontrolowałem troszkę ceny. Jeżeli okazywało się że za coś liczy pomimo wszystko deczko za drogo to pukałem do innej hurtowni z tym zamówieniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bea z B. 06.01.2004 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2004 Mamy dokładnie tak samo. Jak znaleźliśmy gdzieś tańszy materiał, hurtownia i tak "zjeżdzała" przynajmniej do takiej samej ceny. Nasz stan surowy zadaszony kosztował ok. 350 zł/m2 Pozdrawiam B. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysiekSw 06.01.2004 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2004 Ja podobnie, z tym, że biegam pomiędzy trzema hurtowniami, a rozbieżności cenowe są naprawdę bardzo duże - każda ma atrakcyjne ceny tylko na część materiałów. U producenta jak narazie wszystko było droższe, ale być może styropian będzie mi się opłacało ściągnąć od producenta, no i drewno z tartaku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karlos_m 06.01.2004 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2004 Oczywiście trzeba sprawdzić ceny materiałów podobnej jakości.Swego czasu kupiłem "na telefonie" bez oglądania najtańszą cegłę w okolicy. Jak sie okazało cegła rozlatywała się, kruszyła ... była poprostu żle wypalona. Materiał b. dobrej jakości był o 5 groszy droższy. Zarobiłem cholera!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Marcel77 06.01.2004 23:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2004 Mamy dokładnie tak samo. Jak znaleźliśmy gdzieś tańszy materiał, hurtownia i tak "zjeżdzała" przynajmniej do takiej samej ceny. Nasz stan surowy zadaszony kosztował ok. 350 zł/m2 Pozdrawiam B. A z czego budujesz dom, jaki material na sciany? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jedrek11 07.01.2004 00:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2004 Jesli nie potrzebujecie faktur to niektóre materiały od producenta mozna kupic w cenie "netto"- drewno, bloczki fundamentowe, cegła, beton. W wiekszości zakupów warto jednak targować sie z hurtownią. Czasami pomocny może być kontakt z przedstawicielem producenta. No i szukajcie informacji o możliwych rabatach na Forum - pomaga w targowaniu ! Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bea z B. 07.01.2004 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2004 Marcel, ściana jednowarstwowa BK 400/36cm Solbet na klej, niezbyt dużo ścian wewn. Pozdrawiam B. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 07.01.2004 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2004 Nie rezygnuj z faktur. Przy ukrytych wadach to docenisz, składając reklamacje.Pytaj producenta czy w twoim rejonie jest przedstawicel handlowy - hurtownia. Jeżeli nie to jw. pytaj o oceny i walcz o upusty w kilku hurtowniach jednocześnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts