Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• 1 year później...

Witam. Czy ktokolwiek z Was budował, buduję lub zamierza budować dom JASKÓŁKA z pracowni MG Projekt w wersji murowanej? Szukam jakichkolwiek informacji na temat tego domku. Wacham się nad wyborem kilku projektów. Dzisiaj wpadłem na ten projekt i muszę powiedzieć, że jest "prawie" idealny. Oczywiście kilka rzeczy do zmiany, ale ogólnie bardzo mi się podoba. Oto link do projektu: http://www.mgprojekt.com.pl/domki/jaskolka/index.php . Zaznaczam, że zależy mi na wersji murowanej. Bardzo podoba mi się te pomieszczenie gospodarcze - 14m2. Docelowo planuję grzanie ekogroszkiem, także idealna sprawa - no i starczy miejsce na jakieś narzędzia, kosiarkę, rowery etc. etc. Pierwotnie myślałem o użytkowanym poddaszu, ale tak się zastanawiam, czy nie taniej wyjdzie taki parterowy domek, a do tego jest wyjątkowo śliczny.

Z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi. Pozdrawiam!

Michał

Projekt JASKÓŁKA http://www.mgprojekt.com.pl/domki/jaskolka/index.php

Edytowane przez kitesurf
literówka

• 2 weeks później...

Coś nie tak z wymiarami kuchni. Niby ma 13 m2, ale jeden z pokoi tez 13 m2 i jest na rzucie o wiele większy.... Jakiś błąd musi być. Według mnie kuchnia może mieć najwyżej 8 m2.

Ten dom... jak tysiące takich projektów małych domów. Niczym nie wyróżnia się...Tyle, że dach drogi i może dlatego mało jest chętnych do budowy tego domu. Po prostu taki dach nadaje się do dużych bungalowów w stylu amerykańskim, a nie do małego, oszczędnego w budowie domu.

Edytowane przez Aleksandryta