zibifabi 10.11.2009 22:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2009 Ścianę fundamentową posmarowałem dysperitem TYTAN (grunt + 2 warstwy). Planuję to obsypać piachem jakieś 20cm od ściany z obydwu stron + styropian na placki na cokół 50cm na zewnętrznej ścianie od góry. Na to siatka i klej do zatapiania. PYTANIE Czy zaklejać siatką i klejem szczeliny na dole i górze pomiędzy styropianem i ścianą fundamentową ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbigniew100 12.11.2009 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2009 Ścianę fundamentową posmarowałem dysperitem TYTAN (grunt + 2 warstwy). Planuję to obsypać piachem jakieś 20cm od ściany z obydwu stron + styropian na placki na cokół 50cm na zewnętrznej ścianie od góry. Na to siatka i klej do zatapiania. PYTANIE Czy zaklejać siatką i klejem szczeliny na dole i górze pomiędzy styropianem i ścianą fundamentową ???? Jeżeli to styropian EPS to należy zaślepić i zaizolować . Jeżeli XPS to można zostawić niezaślepione. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alphatom79 11.04.2010 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2010 Ja zastosowałem płyty XPS Ursa na całej wysokości fundamentu na kleju, a potem ściany zostały obłożone folią kubełkową oraz obsypane piaskiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts