Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

''Czerwony Kamień' - Góra Siewierska - Psary - Będzin

yarpenowski

Recommended Posts

Ponieważ docelowo ma tam być sprzedanych ~68 działek budowlanych mam taką cichą nadzieję, że nie będę jedynym, który namiętnie czyta FM i trafię tu na kogoś, z kim w przyszłości (oby ;) będę się widywał podczas spacerów po okolicy.

Chętnie także poznam innych budujących w okolicy.

Dla niezorientowanych a zainteresowanych okolicą - http://psary.pl/index.php?go=osiedle

Pozdrawiam,

Y.

MARTINA1 - ja tam nie tyle sprzedaję, co kupiłem działkę. A działki sprzedaje gmina, w przetargach zresztą. Ponieważ działek trochę jest liczę na to, że ludzie którzy je kupią / kupili przed budową w końcu wejdą na FM - i tu ich znajdę.

ps. pracownikiem gminnym też nie jestem ;) ale też w moim interesie jest, żeby ludzie zaczęli się budować - może wymusi to wcześniejsze oświetlenie czy kanalizację - więc być może faktycznie jest to zakazana forma ogłoszenia - jeśli tak uzna moderator - linka usunę (bo zgaduję, że o niego chodzi ?).

Tym konkretnym przypadku nie ma żadnej różnicy ..bazując tylko na założeniach, że chcemy mieć sąsiadów ..dodatkowo jestem w stanie wykazać CI zysk Twój bezpośredni. Czyli wzrost wartosci Twojej nieruchomości ..Ponadtto zarzucam pełną świadomość czynu popełnionego = celowemu działaniu....z tym ogłoszeniem .Na skargę nie lecę ,nie mój styl....

Hmm ... zwykle problem rozbija się o założenia ;) Co do wzrostu wartości mojej nieruchomości - on już nastąpił (nowy operat, nowe ceny przetargowe i w zasadzie dalszy wzrost jest z mojego punktu widzenia niewskazany, bo nie będzie kupców zainteresowanych działkami za tą cenę), ale o tym sza, bo jeszcze dostanę po głowie opłatą adiacencką a tego bym mógłbym nie przeżyć :)

Analogicznie, każdej z grup budujących można by postawić taki zarzut - wszak każdy nowy dom w ich okolicy to wzrost wartości ich nieruchomości, ale wkraczam tu już na tereny paranoidalne ;) więc zamilknę.

Moja propozycja jest taka - nie podbijajmy tego tematu przez taką trochę 'nie w temacie' dyskusję - niech wątek spokojnie poleży i poczeka na osoby, które w okolicy zaczną się budować.

• 3 weeks później...
Ponieważ docelowo ma tam być sprzedanych ~68 działek budowlanych mam taką cichą nadzieję, że nie będę jedynym, który namiętnie czyta FM i trafię tu na kogoś, z kim w przyszłości (oby ;) będę się widywał podczas spacerów po okolicy.

Chętnie także poznam innych budujących w okolicy.

Dla niezorientowanych a zainteresowanych okolicą - http://psary.pl/index.php?go=osiedle

Pozdrawiam,

Y.

dla rozwinięcia tematu podaje tutaj stronę Góry Siewierskiej

http://www.gora-siewierska.com

tutaj są obszerniejsze materiały dotyczące osiedla Czerwony Kamień

tak na marginesie, jestem mieszkanką tej wioski i autorem strony

pozdrawiam

• 2 months później...
  • 3 weeks później...

yarpenowski

O jak miło. Już myślałam, że sąsiad siedzi i pilnuje swojej wytyczonej działeczki -mam na myśli brak dostępu do komputera. :D

Właśnie dziś złożyłam do gminy decyzję o warunkach zabudowy. Ale sama budowa domu to jeszcze..., na razie musimy w jakiś cudowny sposób zapewnić sobie wjazd na działkę - czyli - decyzja dot. lokalizacji zjazdu (już jest), projekt drogowy (się robi), póżniej PnB (zjazdu i domu) i wykonanie tego nieszczęsnego zjazdu. A wcześniej wykarczowanie resztek sadu, wyrwanie korzeni, przekopanie, wyrównanie, nawiezienie ziemi. Sam widzisz, że o budowaniu domu nie ma NIC. :evil:

Jak otrzymam decyzję o warunkach zabudowy to będziemy myśleć o projekcie (już ustalone - będzie indywidualny).

Pozdrawiam.

• 2 months później...

Witam wszystkich co kupili działki na Osiedlu Czerwony Kamień:-).

Faktem jest ze malo sie tam na razie dzieje jezeli mowa o `placu budowy`. Na razie budowa zaczęła sie na dwóch działkach.-widac fundamenty.

W tym roku chyba pojda w góre dalej. Gdyby nie ta pogoda....

na boku---Mysle ze mało ludzi wie o tych działkach bo inaczej dawno były by sprzedane na poszczególnych przetargach. Tak na prawde nie sa one drogie. Spójrzcie na ceny w Malinowicach:( jak tylko możecie dajcie namiary na skype albo gg?;)

• 1 month później...
Nie mam działki na osiedlu ale mieszkam niedaleko. Mam pytanie czy wiecie Państwo, że w pobliżu Waszych działek znajduje się ferma kur. Nie wiem czy Państwo zauważyliście jak czasami intensywnie" pachnie" a jest dużo bliżej Waszych działek a odpady tj. gnojowica wylewane są na polach obok działek. Taraz jak wynika z obieszczenia UG w Psarach obok Waszego osiedla ma powstać druga jeszcze więkasza ferma kur i szamba (obieszczenie w BIP UG Psar ) a do 22. 07. 2010 roku przyjmowane są UWAGI I WNIOSKI. Proponuję podjąc jakieś działania w tym kierunku bo będziecie Państwo mieszkać w maskach przeciw gazowych - wy na codzień a ja w zależności od kierunku wiatru.

w uzupełnieniu pani Borek , która ma wybudować tę fermę jest radną G. Psary i raczej ze strony gminy nie bedzie miała problemów z jej realizacją.

Ciekawe jaki wpływ na ceny działek będzie miało takie sąsiedztwo.

Witam! Moja budowa już prawie skończona i jestem już mieszkanką Góry Siewierskiej :) poza tą fermą to okolica przepiękna ;)

Witam.

"Zazdroszczę" i gratuluję Ci tej prawie skończonej budowy i statusu mieszkanki Góry Siewierskiej. Też bym już chciała mieć budowę za sobą, ale jeszcze długo potrwa zanim w ogóle zacznę i będę mogła się nazywać mieszkanką.

Pozdrawiam :)