yarpenowski 11.11.2009 01:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2009 Ponieważ docelowo ma tam być sprzedanych ~68 działek budowlanych mam taką cichą nadzieję, że nie będę jedynym, który namiętnie czyta FM i trafię tu na kogoś, z kim w przyszłości (oby będę się widywał podczas spacerów po okolicy. Chętnie także poznam innych budujących w okolicy. Dla niezorientowanych a zainteresowanych okolicą - http://psary.pl/index.php?go=osiedle Pozdrawiam, Y. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MARTINA1 11.11.2009 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2009 Tak jak Ty też chcialabym się zareklamować z działką -(wiem ze nie swoją sprzedajesz ALE ...) chyba jest zakaz umieszczania ogłoszeń ? mylę sie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yarpenowski 11.11.2009 14:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2009 MARTINA1 - ja tam nie tyle sprzedaję, co kupiłem działkę. A działki sprzedaje gmina, w przetargach zresztą. Ponieważ działek trochę jest liczę na to, że ludzie którzy je kupią / kupili przed budową w końcu wejdą na FM - i tu ich znajdę. ps. pracownikiem gminnym też nie jestem ale też w moim interesie jest, żeby ludzie zaczęli się budować - może wymusi to wcześniejsze oświetlenie czy kanalizację - więc być może faktycznie jest to zakazana forma ogłoszenia - jeśli tak uzna moderator - linka usunę (bo zgaduję, że o niego chodzi ?). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MARTINA1 11.11.2009 14:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2009 A wiesz ja też mam takie załozenia tylko działka moja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yarpenowski 12.11.2009 06:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2009 'Prawie' czyni subtelną różnicę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MARTINA1 12.11.2009 07:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2009 Tym konkretnym przypadku nie ma żadnej różnicy ..bazując tylko na założeniach, że chcemy mieć sąsiadów ..dodatkowo jestem w stanie wykazać CI zysk Twój bezpośredni. Czyli wzrost wartosci Twojej nieruchomości ..Ponadtto zarzucam pełną świadomość czynu popełnionego = celowemu działaniu....z tym ogłoszeniem .Na skargę nie lecę ,nie mój styl.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yarpenowski 12.11.2009 08:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2009 Hmm ... zwykle problem rozbija się o założenia Co do wzrostu wartości mojej nieruchomości - on już nastąpił (nowy operat, nowe ceny przetargowe i w zasadzie dalszy wzrost jest z mojego punktu widzenia niewskazany, bo nie będzie kupców zainteresowanych działkami za tą cenę), ale o tym sza, bo jeszcze dostanę po głowie opłatą adiacencką a tego bym mógłbym nie przeżyć Analogicznie, każdej z grup budujących można by postawić taki zarzut - wszak każdy nowy dom w ich okolicy to wzrost wartości ich nieruchomości, ale wkraczam tu już na tereny paranoidalne więc zamilknę. Moja propozycja jest taka - nie podbijajmy tego tematu przez taką trochę 'nie w temacie' dyskusję - niech wątek spokojnie poleży i poczeka na osoby, które w okolicy zaczną się budować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lidia Bia 03.12.2009 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2009 Ponieważ docelowo ma tam być sprzedanych ~68 działek budowlanych mam taką cichą nadzieję, że nie będę jedynym, który namiętnie czyta FM i trafię tu na kogoś, z kim w przyszłości (oby będę się widywał podczas spacerów po okolicy. Chętnie także poznam innych budujących w okolicy. Dla niezorientowanych a zainteresowanych okolicą - http://psary.pl/index.php?go=osiedle Pozdrawiam, Y. dla rozwinięcia tematu podaje tutaj stronę Góry Siewierskiej http://www.gora-siewierska.com tutaj są obszerniejsze materiały dotyczące osiedla Czerwony Kamień tak na marginesie, jestem mieszkanką tej wioski i autorem strony pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yarpenowski 03.12.2009 13:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2009 Witam, wiem, widziałem, czasami wchodzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lidia Bia 03.12.2009 13:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2009 Witam, wiem, widziałem, czasami wchodzę. zapraszam również na forum gdzie można wyrazić swoje opinie jak również zamieszczać własne tematy pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lidia Bia 04.12.2009 15:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2009 Tak jak Ty też chcialabym się zareklamować z działką -(wiem ze nie swoją sprzedajesz ALE ...) chyba jest zakaz umieszczania ogłoszeń ? mylę sie ? na stronie Góry Siewierskiej jest rubryka ogłoszeń kupno/sprzedaż Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anecik 20.02.2010 16:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2010 Witam przyszłego sąsiada - yarpenowski - my również kupiliśmy działkę w Górze Siewierskiej, co prawda nie na "Czerwonym Kamieniu" ale blisko (o rzut kamieniem czerwonym ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anecik 20.02.2010 16:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2010 O przepraszam witam serdecznie również autorkę strony o Górze Siewierskiej Panią Lidię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yarpenowski 08.03.2010 13:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2010 anecik jakaś przewidywalna data rozpoczęcia już jest ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anecik 09.03.2010 16:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2010 yarpenowski O jak miło. Już myślałam, że sąsiad siedzi i pilnuje swojej wytyczonej działeczki -mam na myśli brak dostępu do komputera. Właśnie dziś złożyłam do gminy decyzję o warunkach zabudowy. Ale sama budowa domu to jeszcze..., na razie musimy w jakiś cudowny sposób zapewnić sobie wjazd na działkę - czyli - decyzja dot. lokalizacji zjazdu (już jest), projekt drogowy (się robi), póżniej PnB (zjazdu i domu) i wykonanie tego nieszczęsnego zjazdu. A wcześniej wykarczowanie resztek sadu, wyrwanie korzeni, przekopanie, wyrównanie, nawiezienie ziemi. Sam widzisz, że o budowaniu domu nie ma NIC. Jak otrzymam decyzję o warunkach zabudowy to będziemy myśleć o projekcie (już ustalone - będzie indywidualny). Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mcpi 27.05.2010 15:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2010 Witam wszystkich co kupili działki na Osiedlu Czerwony Kamień. Faktem jest ze malo sie tam na razie dzieje jezeli mowa o `placu budowy`. Na razie budowa zaczęła sie na dwóch działkach.-widac fundamenty. W tym roku chyba pojda w góre dalej. Gdyby nie ta pogoda.... na boku---Mysle ze mało ludzi wie o tych działkach bo inaczej dawno były by sprzedane na poszczególnych przetargach. Tak na prawde nie sa one drogie. Spójrzcie na ceny w Malinowicach:( jak tylko możecie dajcie namiary na skype albo gg? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Faino 13.07.2010 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2010 Nie mam działki na osiedlu ale mieszkam niedaleko. Mam pytanie czy wiecie Państwo, że w pobliżu Waszych działek znajduje się ferma kur. Nie wiem czy Państwo zauważyliście jak czasami intensywnie" pachnie" a jest dużo bliżej Waszych działek a odpady tj. gnojowica wylewane są na polach obok działek. Taraz jak wynika z obieszczenia UG w Psarach obok Waszego osiedla ma powstać druga jeszcze więkasza ferma kur i szamba (obieszczenie w BIP UG Psar ) a do 22. 07. 2010 roku przyjmowane są UWAGI I WNIOSKI. Proponuję podjąc jakieś działania w tym kierunku bo będziecie Państwo mieszkać w maskach przeciw gazowych - wy na codzień a ja w zależności od kierunku wiatru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Faino 13.07.2010 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2010 w uzupełnieniu pani Borek , która ma wybudować tę fermę jest radną G. Psary i raczej ze strony gminy nie bedzie miała problemów z jej realizacją.Ciekawe jaki wpływ na ceny działek będzie miało takie sąsiedztwo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bea_k 16.07.2010 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2010 Witam! Moja budowa już prawie skończona i jestem już mieszkanką Góry Siewierskiej poza tą fermą to okolica przepiękna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anecik 19.07.2010 22:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2010 Witam! Moja budowa już prawie skończona i jestem już mieszkanką Góry Siewierskiej poza tą fermą to okolica przepiękna Witam. "Zazdroszczę" i gratuluję Ci tej prawie skończonej budowy i statusu mieszkanki Góry Siewierskiej. Też bym już chciała mieć budowę za sobą, ale jeszcze długo potrwa zanim w ogóle zacznę i będę mogła się nazywać mieszkanką. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts