ekmir 14.09.2009 06:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2009 Witam.Proszę o przedstawienie Waszych rozwiązań oświetlenia garażu i wszelkich opinii i sugestii w tym zakresie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzysio 15.09.2009 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2009 Kolego, .. aby udzielić sensownej porady, opinii to trzeba mieć klika wyjściowych danych, ot choćby wymiary pomieszczenia ( garażu ) Pzdr J Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robertsz 15.09.2009 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2009 Jeśli nie masz zacięcia majsterkowicza to w garażu wystarczy oświetlenie na poziomie ~120-150W sumarycznej mocy, czyli: - 2 lampy po bokach z żarówkami 60W lub - 2 lampy na suficie z świetlówkami 2x36W lub - całkowicie na odwrót. W każdym bądź razie oświetlenia będzie aż za dużo. Jeśli majsterkujesz to zapewne na warsztatem pracy zamontujesz dodatkowe źródło światła o mocy jednostkowej rzędu 100W + lampę punktową 50-60W. W sumie to nie rozumiem pytania, garaż jak garaż... nikt się nad tym za bardzo nie spala... są ważniejsze cele w życiu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tacim 15.09.2009 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2009 No ja tak mam lampy po bokach plus jedna nad warsztacikiem a dokładnie to kalble wypuszczone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ekmir 15.09.2009 19:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2009 Kolego, .. aby udzielić sensownej porady, opinii to trzeba mieć klika wyjściowych danych, ot choćby wymiary pomieszczenia ( garażu ) Pzdr J Witam. Garaż dwustanowiskowy 5,5 m x 6,5 m Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
raffran 15.09.2009 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2009 To prawie jak nasz 6x6. Mamy dwie oprawy na suficie nad kazdym stanowiskiem plus jedna opraw na scianie gdzie jest przewidziany maly stol warsztatiwy. Do tego dochodza jeszcze dwie zarowki przy sterowaniu napedem po jednej do kazdego napedu. Na to jednak nie mielismy jednak wplywu bowiem byly one juz w komplecie z napedami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xoron 15.09.2009 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2009 u mnie garaż na dwa samochody tutaj dwie oprawy świetlówkowe 2x36W jest wystarczające plus nad częścią warsztatową oprawa 1x100w Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anulkaa 11.11.2009 07:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2009 Pytanie jak w temacie - pochwalcie się . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wirecki 11.11.2009 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2009 Zdjęć nie mam, oświetlenie na etapie doprowadzenia kabli, bez lamp, ale: 1. lampka nad zlewem gospodarczym z boku garażu,2. lampa nad stołem "warsztatowym" w tylnej części,3. kolejna w miejscu umożliwiającym "zaświecenie pod maskę" samochodu stojącego w garażu,4. za namową elektryka (nie wynagradzanego za tzw. punkt) lampa przy bramie garażowej, w miejscu podłączenia gniazda siły, daleko od pozostałych źródeł światła,5. na upartego za lampę garażową można też uznać oświetlenie napędu bramy...Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anulkaa 11.11.2009 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2009 Podciągam i czekam na zdjęcia Waszych lamp w garażu! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 11.11.2009 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2009 Tu coś o tym" http://forum.muratordom.pl/pokazcie-swoje-oswietlenie-w-garazu,t153686.htm http://forum.muratordom.pl/oswietlenie-w-garazu,t149968.htm http://forum.muratordom.pl/jak-to-jest-u-was-swiatlo-w-garazu,t69743.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekp71 11.11.2009 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2009 mam dwie oprawy OVAL100 z LENA Lighting, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anulkaa 12.11.2009 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2009 Tu coś o tym" http://forum.muratordom.pl/pokazcie-swoje-oswietlenie-w-garazu,t153686.htm http://forum.muratordom.pl/oswietlenie-w-garazu,t149968.htm http://forum.muratordom.pl/jak-to-jest-u-was-swiatlo-w-garazu,t69743.htm Dziekuję - widziałam te wątki, ale zdjęć na nich mało Może ktoś wklei swoje lampy w garażu??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piwosz1 12.11.2009 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2009 Ludzie! Czy naprawde lampa w garazu to najwiekszy problem na swiecie? Za chwile będą posty 'pokażcie swoje lampy w pierdolniku pod schodami' albo 'jaki kij do mopa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anulkaa 12.11.2009 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2009 Ludzie! Czy naprawde lampa w garazu to najwiekszy problem na swiecie? Za chwile będą posty 'pokażcie swoje lampy w pierdolniku pod schodami' albo 'jaki kij do mopa? Piwosz - może dla mnie to najważniejsza rzecz - po to jest forum, żeby zapytać i podzielić sie doświadczeniem. Rozumiem, że masz zły dzień, ale napij się może melisy, to sie uspokoisz i życzliwiej spojrzysz na świat Przejżałam Twoje posty - sam pytasz o płytki - dla mnie płytki to też bzdura - i jakoś nie ganię ludzi za to, że o nie pytają - daj sobie trochę luzu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wirecki 12.11.2009 14:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2009 Ludzie! (...) jaki kij do mopa? No jaki? Teleskopowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
irreality 12.11.2009 15:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2009 A kolor? Żeby pasował do mebli wenge? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts