teco 13.11.2009 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2009 Patriotyzm nie ma nic wspólnego z żadnymi rządami,prezydentami,posłami i innymi NIEROBAMI........ A PAŃSTWO to MY ......a nie ONI.........!!!!!!!!!!!!!! ja bym poszedl dalej i powiedzial, ze: panstwo to oni, ojczyzna i kraj to my. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jola_krzysiek 13.11.2009 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2009 My... Naród!Państwo jest przymusową organizacją, wyposażoną w atrybuty władzy zwierzchniej po to, by ochraniać przed zagrożeniami zewnętrznymi i wewnętrznymi ład, zapewniający zasiedlającej jego terytorium społeczności, składającej się ze współzależnych grup o zróżnicowanych interesach, warunki egzystencji korzystne odpowiednio do siły ich ekonomicznej pozycji i politycznych wpływów [wg Mariusz Gulczyński: Nauka o polityce, Wyd. Druktur, Warszawa 2007]. za Wikipedią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AlCapone 13.11.2009 11:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2009 Patriotyzm nie ma nic wspólnego z żadnymi rządami,prezydentami,posłami i innymi NIEROBAMI........ A PAŃSTWO to MY ......a nie ONI.........!!!!!!!!!!!!!! ja bym poszedl dalej i powiedzial, ze: panstwo to oni, ojczyzna i kraj to my. Możemy letko po polemizować....... ale PAŃSTWO utrzymuje się z naszej kasy......więc to MY jesteśmy decydentami..........MY dajemy kapuchę....... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 13.11.2009 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2009 ... Macie pozdrowienia od Gary Moore'a ... Czuje sie pozdrowiona I ja, i ja!!! A patriotyzm dotyczy naszej narodowości, niepodległej państwowości, tradycji, kultury - w przytłaczającej większości tego, w czy nie maczają łap politycy. Patriotyzm to coś znacznie wyższego niż polityka. I dlatego zawsze wywieszam flagę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AlCapone 13.11.2009 19:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2009 ... Macie pozdrowienia od Gary Moore'a ... Czuje sie pozdrowiona I ja, i ja!!! A patriotyzm dotyczy naszej narodowości, niepodległej państwowości, tradycji, kultury - w przytłaczającej większości tego, w czy nie maczają łap politycy. Patriotyzm to coś znacznie wyższego niż polityka. I dlatego zawsze wywieszam flagę. No to w nagrodę proszę jeszcze kawałek który najwspanialej zabrzmiał na Torwarze........ Pzdr.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MARTINA1 14.11.2009 13:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2009 HEJ , ale miło się zrobiło..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobiczek 14.11.2009 13:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2009 Nie wiem. Ja tam tylko w Boże Ciało wklejałem w okno (oczywiście kiedy procesję miałem na ulicy). Nie mamy "trendu" chyba na razie, bo zawsze flagi wisiały na 1 Maja i 22 lipca i w październiku rewolucyjnym. Ale przywykniemy, zakorzenimy, dojrzejemy. Ja na aucie woziłem maleńką jak Polacy grali na MŚ więc chyba potrzebuję powera i takiego zwyczaju aby wywiesić też w dni ważne - ale tak wiecie - ważne w świadomości. Będę od przyszłego roku wieszał jak lampki na choince od lat - tylko muszę upewnić sie że to prawie to samo święto co Boże Narodzenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AlCapone 14.11.2009 15:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2009 Cwane komuchy lepiej se to wykombinowały.....22 lipca....słoneczko....imprezki.....mozna było zapychać ludziom mordy kiełbachą..... Nam przypadł 11 listopada.....niestety chyba zawsze będzie pochmurny i zimny........nic nie poradzisz..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MARTINA1 14.11.2009 16:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2009 Poświętować zawsze można ,niezależnie od pogody ... Ja tam dziś świętuję i to bardziej niż zwykle ... in italiano rzecz oczywista ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marek-B 14.11.2009 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2009 Obwieszę flagami całą moją "posiadłość" , zaraz potym , gdy "Sejm" , ogłosi zaprzestanie "robienia dobrze klerowi " i powie prosto..." po pierwsze gospodarka" ....................................." Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LukaEgon 14.11.2009 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2009 Obwieszę flagami całą moją "posiadłość" , zaraz potym , gdy "Sejm" , ogłosi zaprzestanie "robienia dobrze klerowi " i powie prosto... " po pierwsze gospodarka" ....................................."Co ma piernik do wiatraka? Ja mógłbym napisać podobnie..że wywieszę flagę, gdy Sejm ogłosi "zaprzestanie robienia dobrze rolnikom" (reforma KRUS). Wiesz może które robienie dobrze bardziej obciąża budżet? Może podeprzyj to cyframi? Albo wywieszę flagę, kiedy zacznę się czuć bezpiecznie na ulicy. Tylko jaki to ma sens i co ma wspólnego z patriotyzmem? Do obrońcy KK mi daleko, ale wypowiedzi takie jak Twoje rażą. Mam wrażenie, że dużo chętniej na domu powiesiłbyś głowę o. Rydzyka na czarnym tle niż polską flagę. To chyba mówi wszystko i kończy dyskusję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MARTINA1 14.11.2009 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2009 To taki patriotyzm jak Mu WIATR ZAWIEJE w zależności od okoliczności ...czyli ŻADEN ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AlCapone 15.11.2009 09:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2009 Obwieszę flagami całą moją "posiadłość" , zaraz potym , gdy "Sejm" , ogłosi zaprzestanie "robienia dobrze klerowi " i powie prosto... " po pierwsze gospodarka" ....................................."Co ma piernik do wiatraka? Ja mógłbym napisać podobnie..że wywieszę flagę, gdy Sejm ogłosi "zaprzestanie robienia dobrze rolnikom" (reforma KRUS). Wiesz może które robienie dobrze bardziej obciąża budżet? Może podeprzyj to cyframi? Albo wywieszę flagę, kiedy zacznę się czuć bezpiecznie na ulicy. Tylko jaki to ma sens i co ma wspólnego z patriotyzmem? Do obrońcy KK mi daleko, ale wypowiedzi takie jak Twoje rażą. Mam wrażenie, że dużo chętniej na domu powiesiłbyś głowę o. Rydzyka na czarnym tle niż polską flagę. To chyba mówi wszystko i kończy dyskusję. Wszyscy ci którzy teraz tak ujadają na kościół na stare lata pierwsi będą zapirrdalać na kolanach do Torunia i zobaczysz ich w pierwszych szeregach tej sekty........Zresztą co widać teraz gdzie głównymi krzykaczami są byli Ubecy i Esbecy.....jak i komuchy róznej maści....... Pzdr...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MARTINA1 15.11.2009 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2009 A ŻYDZI o nich jeszcze zapomnieliście ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AlCapone 15.11.2009 09:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2009 Żydzi dzisiaj w robocie.......... A tak w ogóle to o co kaman....?????? Bo ja ósmom tylko....i nie łapię.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cpt_Q 19.11.2009 00:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2009 http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,Bedzie-trzeba-wywiesic-flage-na-kazdym-budynku,wid,11698878,wiadomosc_prasa.html Nie bardzo rozumiem, tak bez święta, ciągle? Na każdym? Na moim domu też, na domku letniskowym i na ubojni drobiu i na myjni samochodowej? O sso hhozii?Jak już wcześniej pisałem, wywieszam flagę z okazji np. Święta Niepodległości i tak dalej. Sam, z własnej, nieprzymuszonej woli aby uszanować, upamiętnić etc... A tu co - będzie chodziła Straż Miejska i sprawdzała, a może Policja? I dostanę mandat jak nie wywieszę? A może będzie "czarna lista" tych co nie wywiesili dostepna np. w Internecie. Niech mi ktoś wyjaśni, bo ten artykuł jest jakiś taki...nieporządny - flaga, godło, orzeł, herb, profesor... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jola_krzysiek 19.11.2009 07:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2009 A tu co - będzie chodziła Straż Miejska i sprawdzała, a może Policja? I dostanę mandat jak nie wywieszę? ... Ale to już było.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
m.k.k 19.11.2009 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2009 Szkoda, że te wszystkie patriotyczne (.....) z pomysłami ustawodawczymi nie zdają sobie sprawy, że chcąc uczcić obrońców wolności ograniczeniem wolności. Bo jednym z aspektów wolności jest to, że mogę powiesić flagę i że nie muszę wieszać flagi. Że mogę ich czcić i że nie muszę tego robić. Analogicznie z każdą inną formą wolności. Mogę wywiesić flagę Norwegii dla uczczenia ich święta, bo jest miłe mojemu sercu. Niestety, zdecydowanie łatwiej jest nakazać niż zachęcić. A swoją drogą przy okazji jakiś tam wydarzeń w piłce kopanej to połowa balkonów była przyozdobiona płachtą z biało-czerwoną piłką. Dobrowolnie. Więc może, korzystając z doświadczeń, będziemy w październiku dorzucać flagę do każdego sześciopaka piwa. Albo gazety. Na posesji wisi biało-czerwona z logo "Super Faktu" w narożniku . O, i jeszcze jeden pomysł. Zdjęcie posesji z widoczną flagą będzie się przesyłać MMS (15PLN + VAT) celem wygrania, co tu by pasowało?, TV, DVD i kompletu 4 pancernych i psa cywila. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AlCapone 19.11.2009 08:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2009 http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,Bedzie-trzeba-wywiesic-flage-na-kazdym-budynku,wid,11698878,wiadomosc_prasa.html Nie bardzo rozumiem, tak bez święta, ciągle? Na każdym? Na moim domu też, na domku letniskowym i na ubojni drobiu i na myjni samochodowej? O sso hhozii? Jak już wcześniej pisałem, wywieszam flagę z okazji np. Święta Niepodległości i tak dalej. Sam, z własnej, nieprzymuszonej woli aby uszanować, upamiętnić etc... A tu co - będzie chodziła Straż Miejska i sprawdzała, a może Policja? I dostanę mandat jak nie wywieszę? A może będzie "czarna lista" tych co nie wywiesili dostepna np. w Internecie. Niech mi ktoś wyjaśni, bo ten artykuł jest jakiś taki...nieporządny - flaga, godło, orzeł, herb, profesor... Wątpię żeby był jakis nakaz......to byłby juz debilizm...... Tam jest napisane "zalecającą"....... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cpt_Q 19.11.2009 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2009 .... Wątpię żeby był jakis nakaz......to byłby juz debilizm.... Mało ich u nas? przecież posłowie muszą się czymś wykazywać. Harują ciężko w pocie czoła aby nam się polepszyło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts