Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dom w Sasankach po tuningu

Recommended Posts

• Odpowiedzi 54
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 1 month później...
  • 3 months później...
  • 2 weeks później...
  • 2 months później...
  • 4 months później...
  • 8 months później...
  • 5 months później...
  • 3 months później...
witam podoba mi sie pomysl ocieplenia styropianem skosow poddasza i tynkowania:yes:. pytanie jak ci sie to sprawuje i czy zrobilbys tak jeszcze raz?

pozrawiam

Po 2 latach nie widze wad tego rozwiazania, nic nie peka i ciepło jest:)

RACHUNEK ZA ENERGIE EL. CAŁKOWITA 12.2012 - 12.2013 - 3158PLN...... (ogrzewanie, CWU, prad tzw. bytowy)

• 3 years później...
  • 7 months później...
To juz troszke stare zdjecie, ale zapomnialem pokazac w jaki sposob ocieplam skosy, i sufit nad poddaszem.

A jest to 20cm grafitu 0,032 pomiedzy krokwiami, i 10cm na krokwiach, wszystko starannie uszczelnieone pianka.

Planowalem zabudowe regips, widac nawet pierwsze wieszaki, na szczescie nie zakupilem calej konstrukcji jak i plyt k-g

Po ukonczeniu ocieplania, planuje wszystko otynkowac w taki sam sposob jak sciany, lec wtopic na calosc siatke.

Technika tynkowanie maszynowe, tynk cementowo wapienny na siatce.

Sposob juz wyprobowany wiec problemow nie bedzie, i nie bedzie widac laczenia plyt k-g

Przewidywalny koszt otynkowania tych skosow to u mnie jakies 2300 - 2400zl, ekipa bedzie ta sama co przy reszcie tynkow :)

Napewno podniesie sie wrzawa jakoby ugotuje sobie wiezbe dachowa:)

Moja wiezba, moje gotowanie, nic jej nie bedzie :)

Witaj!

Mógłbyś zdradzić jakieś szczegóły odnośnie ocieplania skosów poddasza użytkowego, może jakieś zdjęcia jeśli się zachowały?

Rozumiem, że styro kleiłeś na deskowaniu pianką? Zachowałeś szczelinę wentylacyjną klejąc na placki?

Deskowanie masz pokryte papom? Folii żadnej nigdzie nie dawałeś?

Ja właśnie planuję ocieplić moje poddasze w taki sam sposób, zaoszczędzę na foliach, płytach GK i wieszakach gruby hajs.

Jak Ci się to sprawuje po latach? Popękało coś gdzieś?

Edytowane przez mario9

Nie kleilem na placki tylko wycinalem na wymiar miedzy krokwie, nie mam deskowania tylko jest membrama, mysle ze deskowanie jest lepsze ale na tamten czas tak to zrobilem. Pozniej wszystkie szczeliny uzupelnialem pianka. i na krokwie od strony pomieszczenia nastepnie kleilem plyty styropianowe 10cm tak zeby nie pokrywały sie spoiny, i znowu wszytko uszczelnione. Niestety nie moge odnalezc zdjec