Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze Lawendą pachnące

Natka.sm

Recommended Posts

działa :} !

no to zapraszam raz jeszcze :D

Witam kjuta i aspect

kjuta o zmianach postaram się napisać jutro i wkleić jakiś rysunek ze zmianami

a zamieszkać chcemy jak najszybciej a tak na poważnie to już wolimy nie planować bo budowa nawet dopiero na tym etapie nauczyła nas już żeby lepiej nie planować za dużo , z budową ruszyliśmy bardzo szybko wszytsko szło w temie naprawde Expresowym fajna ekipa do budowania aż tu nagle choroba w rodzinie u naszego majstra kazała nam czekać na ich powrót ponad miesiąc \

w każdym razie fajnie byłoby za rok o tej porze już pakować manatki a jak się uda wcześniej to jeszcze lepiej :D

pzdr[/b]

Natka dziekuje Ci bardzo, jestem w szoku, jak mozna jeszcze inaczej zagospodarowac powierzchnie :o :lol: duza przestrzen powstala, bardzo fajne rozwiazania, cos na pewno skubne ;) z Twoich zmian, a teraz sie troche poupewaniam

na dole zrezygnowaas xcalkowicie ze spizarki ? czy bedziesz gdzies miala miejsce do tego przeznaczone ?

gdzie bedziesz przechowywac meble ogrodowe, kosiarki i inne wazne zabawki mezczyzn ;)

z sypialnia na dole rezygnujesz z lazienki na rzecz powiekszenia pokoju ? cos w tym miejscu planujesz ?

jak to jest ze stropem w garazu ? obnizasz strop i dajesz cegle kolankowa do pierwotnej wysokosci na projekcie ?

te 3 okna masz zamienione na jedno duze w kuchni ?

czy zlikwidowanie slupa w salonie niesie jakies zmiany konstrukcyjne ? co z kominem went w gornej lazience przesuniety ?

Natka dziekuje Ci bardzo, jestem w szoku, jak mozna jeszcze inaczej zagospodarowac powierzchnie :o :lol: duza przestrzen powstala, bardzo fajne rozwiazania, cos na pewno skubne ;) z Twoich zmian, a teraz sie troche poupewaniam

na dole zrezygnowaas xcalkowicie ze spizarki ? czy bedziesz gdzies miala miejsce do tego przeznaczone ?

gdzie bedziesz przechowywac meble ogrodowe, kosiarki i inne wazne zabawki mezczyzn ;)

z sypialnia na dole rezygnujesz z lazienki na rzecz powiekszenia pokoju ? cos w tym miejscu planujesz ?

jak to jest ze stropem w garazu ? obnizasz strop i dajesz cegle kolankowa do pierwotnej wysokosci na projekcie ?

te 3 okna masz zamienione na jedno duze w kuchni ?

czy zlikwidowanie slupa w salonie niesie jakies zmiany konstrukcyjne ? co z kominem went w gornej lazience przesuniety ?

spiżarki nie mam jest to chyba dla mnie największy ból bo bardzo bardzo chciałam taką mieć ale nie wyszło , natomiast w pomieeszczeniu gosp za garażem będe mieć napewno pare regałów na jakieś domowe zapasy i słoiki oraz zamrażalkę

na meble ogrodowe ,kosiarki, rowery itp zrobimy wolnostojący domek gospodarczy

na dole sypilania jak narazie powiększona ale będzie przygotowana instalacja CO w razie jakbym chciała tam sobie kiedyś jednak zrobić naszą prywatna łazienkę , póki się rodzinka nie powięszy będziemy spać u góry z córeczką a jak coś się zmieni wtedy dzieciakom odstąpimy górę a my zejdziemy sobie na dół , ale łazienka będzie zrobiona w tylnej części pokoju a nie tak jak jest na projekcie z wyjściem na taras mnie się takie rozwiązanie nie podoba

okno w kuchni zmienione

wkrótce zamieszcze projket kuchni to zobaczysz jak to ma wyglądać

Czesc Natka :) Wypatrzylam wkoncu Twoje komenta wiec cos skrobne :wink: Domek wyszedl przeslicznie a jak jeszcze zamontujesz okienka bedzie bajera :) U mnie panowie od wtorku dzialaja z daszkiem i efekt po 4 dniach ich roboty jest takie ze front i bok domku juz prawie przykryty dachowka.Zapierniczaja jak male motorki .Powiedzieli ze w dwa tyg skoncza dach wiec jezeli w przyszlym tyg nie zacznie padac (dzisiaj nie pracuja ) to wszystko wskazuje na to ze bedzie wiecha :wink: (mam nadzieje ze nie zapesze)

Spytam tak z ciekawosci bo u mnie jest juz po ptakach-jakiej szerokosci masz deske czolowa?U mnie miala byc 22 cm ale maz kazal zwezic do 18 cm.Bylam na to strasznie zla bo dach znow nieco uciekl do gory ale co poradzic na bezguscie malza :roll: :( :wink:

Zdjc nie wklejam bo nie chce Ci tu zasmiecac ale jezeli masz ochote zajrzyc do Efilo .U niech wkleilam kilka fotek bo mam problem z jedna rynna od frontu (moze tez cos doradzisz :)

Pozdrawiam i zazdroszcze elektryki.Ja dopiero po zamontowaniu okien zaczne cos dalej dzialac a te jeszcze nie zamowione .Okna dachowe tez zdecydowalismy zamontowac dopiero na wiosne .

Witam KAKUSEK bardzo się ciesze z twojej wizyty u mnie ,dziekuje za miłe słówka :) , a zdjęcia jasne że możesz wklejać !

nie wiedziałam że u ciebie też już tak daleko z robota ale bardzo się ciesze że też ci się uda wszystko co zaplanowane wykonać , my okna dachowe chcemy montować teraz aby się już z góralami móc rozstać na wieki wieków , jest to zbyt męczące te ich wizyty u nas ,choć na wiosne i tak jeszcze się pojawią górale- murarze kominek grilowy dokończyć

o deskę czołową muszę podpytać męża lub pana Janka

pzdr

Natka

Ja mam o tyle dobrze ze dekarzy mam miejscowych wiec w kazdej chwili podejda zamontowac a boje sie zostawic tych okien tak samopas bo dom jeszcze nie jest zamkniety.Niby u nas nic nie kradna ale wole nie kusic losu zwlaszcza ze to nie jest podobno jakis problem montowac je pozniej :wink: Z tym ukladaniem to nie wszystko jest takie OKi ale bardziej z winy meza ktory polecial na miesce i zaczal wprowadzac zmiany wg swojego uznania :evil: Jak narzekalam ze sie nie interesuje budowa tak teraz stwierdzilam ze lepiej by bylo gdyby ten stan rzeczy trwal nadal :wink: Z dokonanych przez niego "poprawek" nie bede miala miedzy innymi blatu roboczego w kuchni na rowni z parapetem bo zwezil mi okno o 10 cm .Jest jeszcze kilka innych "dylematow" (np rury spustowe o ktore radzialm sie u Efilki) ale pewnie sa to dopeiro zaczatki tego co nas czeka przy wykonczeniowce.

Ogolnie bardzo sie ciesze ze robota tak szybko idzie do przodu i stwierdzilam ze warto bylo czekac na tych moich majstrow bo efekty sa jak dla mnie zadawalajace :)

my już mamy zamontowany alarm z powiadomieniem na tel i do grupy interwencyjnej i chyba tylko dlatego czujemy sie na tyle bezpieczni i mamy nadzieję że nam ich nie ukradną , a z tym narzekaniem na brak zainteresowania budową to u nas też tak było tylko troszke na odwrót zresztą jaki był powód to ty chyba wiesz najlepiej :-? , no a na dzień dzisiejszy to mąż też chyba czasami ma mnie juz dość z poprawianiem i wprowadzaniem różnych pomysłów :D :wink:

Natusia podoba mi sie ta pierwsza kuchnia wklejona przez Ciebie :) U mnie bedzie bardziej l nowoczesnie ale moze przez to ze ja juz napatrzylam sie na kuchnie w stylu angielskim :wink:

Bardzo ladnie wyszedl Wam ten dach-on czasem to na kruczoczarny wyglada :wink: U mnie jutro koncza koncowe obrobki i tez temat dachu mam z glowy.Co prawda bede musiala jeszcze na wiosne zamontowac okna dachowe (zdecydowalismy ze zrobimy to pozniej) ale to juz maly pryszcz dla mojej ekipy skoro z dachem uwineli sie w poltorej tyg :)

Bardzo sioe ciesze ze pogoda dopisala i jak dla mnie to tej tegorocznej zimy mogloby by nie byc :wink:

Spytaj Skabuni jak dodaje sie kolejne "opisy: w stopce bo ona u siebie ma Wizualki .

kakusek no to gratuluje daszku ! a fotki jakiś będą ? mam nadzieję że tak ! dawaj nawet tutaj !

a dach no może faktycznie wyszedł na zdjęciu bardzo ciemny choć ,aż tak ciemny w rzeczywsitości nie jest, ale mam nadzieję że kiedyś sama będziesz mogła go zobaczyć w realu

wiesz że ta druga kuchnia też zdecydowanie bardziej mi się podoba ,ale jej cena niestety odstrasza , muszę szukać czegoś podobnego

pzdr

Natunia masz tam na miejscu dziewczyny ktore doskonale radza sobie w wyszukiwaniu tanich i pozadnych fachowcow wiec mysle ze i kuchnie w podobnym stylu uda Ci sie zrobic w odpowiedniej cenie :)

Do mnie dotarly koncowe foty daszku wiec za przyzwoleniem wklejam

http://img148.imageshack.us/img148/7972/koniec3c.th.jpg

http://img27.imageshack.us/img27/6508/picture052go.th.jpg

Na wiosne zaloza mi okna dachowe i zrobia podbitke oraz dokoncza oblozenia blacha przy lukarnie z tylu bo nam jej zabraklo a juz maz nie mial czasu jezdzic za taka pierdola :wink:

W kazdym razie odetchnelam ze domek przykryty i pogoda dopisala.Okna montujemy w lutym i jedziemy dalej :)

Kakusek , domek i daszek ŚLICZNY !!!! gRATULUJĘ

uff ... no to jest ogromna ulga jak już na głowę człowiekowi nie kapie , pogoda była dla nas łaskawa ,bo o tym czasie to wszytsko mogło się zdarzyć , choć ja chce żeby jeszcze troszkę wytrzymała aż zamontujemy okna i wtedy będe spokojniejsza , także jeszcze troszeczke :D

a z wykonawcami to rzeczywiście Skaba mi tak zareklamowała swoich dłubasi że bardzo bym chciała aby i u mnie wszytsko zrobili bo po ostatniej wycenie przez fachowców z naszych oklolic to spać nie mogę ceny przekroczone o 100 i 200 %, no ale dłubasie nie chcą przyjechać buuu

za daleko im do mnie :cry:

a jak tam sprawy u ciebie się mają oprócz budowy tzn jak tata i jak sprawy zawodowe męża ?

serdecznie pozdrawiiam

Dziekuje :) No do mnie dlubusie tez maja za daleko :wink:

Teraz to mnie szybko odgonisz bo my do lutego czekamy na okna i dopiero potem mozemy cos dlubac.W sumie nie mam jeszcze nic przemyslanego (elektryka itd) wiec nawet sie nie stresuje ze te okna beda tak pozno.

Tata znow na placu boju doglada budowy (koncza mi teraz scianki dzialowe na gorze ) i mysle ze najgorsze za nim .Maz nadal ma duzo wolnego czasu :wink: ale przynajmniej pozytkuje go po czesci angazujac sie w budowe (pilotowal robienie dachu) Tak wiec nie ma tego zlego co by na dobre nie wyszlo :lol:

Pogoda na pewno wytrzyma bo podobno zima ma przyjsc dopiero w styczniu :wink:

witam

pogoda rzeczywiście nam dopisuje oby tak dalej !

okienka wyszły 6x 78/140 i 2x 94/140

u mnie to wogóle cyrk był z tymi oknami bo przy krokwieniu wszyscy o nich zapomnieli i nie padło pytanie gdzie i jakie , no a póżniej musiałam zmuszać górali do przeróbek głównie chodziło o te 94/140 pojedyncze chociaż o te 78/140 też musiałam walczyć, bo chcieli montować 78/118,ale by było nawet teraz się zastanawiam czy jednak nie jest jeszcze za malo światła :-?

pzdr

Jejku mamm nadzieje ze nie bede miala problemu z oknami :roll: Nie przypominalam o nich ale przecuiez robiac dach widzieli ze beda tam okna wiec mam nadzieje ze nie bedzie rpblemu z ich montazem.Obecnie mam zalozone tylko okno doswietlajace schody i wylaz.Po Twoim wpisie zaczelam sie zastanawiac czy nie lepiej bylo dac okien 94x140 ( wszedzie mam 78x140) :roll: W pierwszej koncepcji mialam te szersze ale pozniej pozmienialam i moze przedobrzylam.Pocieszam sie ze zawsze mozna dolozyc kolejne okno jesli bedzie za ciemno :wink:

Natusia kojarze ze bedziesz miala okna drewniane a z tego co czytalam to takie okna powinno sie montowac dopiero po tynkach (drewno ciagnie wilgoc ktore oddaja tynki ,pecznieje i moga sie wypatrzac) Czy bedziecie ryzykowac czy jeszcze tynkowanie teraz szybko machniecie :wink: :D

Gratuluje znelazienia ekipi u podpisanej umowy ( skad wzielas wzror umowy-mozesz sie podzielic? :oops: )

kakusek ,

całe to zamiesznaie z oknami dachowymi wyszło dlatego że w projekcie ich nie ma ,a góral robił wg niego, ale fakt jest też taki że tam nie ma poko,i a po naszych przerókbach sytuacja jest zupełnie inna i dodatkowe okna dachowe musiały być no i

problem pojawił się ponieważ krokwie były tak rozmieszczone że główna wyszła właśnie w samym środku dachu tam gdzie miało być okno dachowe głównie chodziło o pokój bilardowy nad garażem , tam wydawało mi się że ta połać dachu jest za mała na dwa okna , natomiast w sypialni mogłam to jednak zostawić byłoby o jedną sprzeczkę mniej z góralem ,no ale ....

jak zwrócisz uwagę na zdjęcia ze środka to tam widać przeróbkę że jest wcięty taki kwadrat

a jeśli chodzi o okna to musimy je już montować , i działać dalej z instalacjami ,a tynki dopiero od lutego,bo ekipa wcześniej nie może wejść ,no może w styczniu z ociepleniem ale to się jeszcze okaże , pozatym chcemy troche w domku pogrzać przed ich zrobieniem , także ryzykujemy, ale mam nadzieję że będzie ok i nic im sie nie stanie :-?

umowe dostałam od wykonawcy prześlę na PW

pzdr Natka