Maciek-L 06.01.2004 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2004 Mam dom z poddaszem użytkowym i dość duży strych, który zamierzam wykorzystać na miejsce do ćwiczeń (siłownia). Planuję ocieplić całe połacie dachu, tak żeby na strychu było ciepło. Czy celowe będzie dodatkowe ocieplenie stropu drewnianego (jętki) żeby na poddaszu gdzie będa pokoje było jeszcz cieplej ? Czy nad łazienką trzeba wtedy dać dodatkową folię paroizolacyjną? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wiech 06.01.2004 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2004 Wydaje mi się że lepszym rozwiązaniem,było by ocieplenie sufitu czyli jętek .Powstała by wtedy strefa buforowa na strychu.Jeżeli planujesz wykorzystać stryszek to zamiast planować ocieplenie na jetkach i szczytach to lepiej pomyśl o pogrubieniu wełny tyllko na szczytach.Pozdrawiam Wiech. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maciek-L 07.01.2004 11:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2004 Planowałem 20 cm wełny (jeszcze nie wiem jakiej). Czy to wystarczy, strych jest dość duży 280 cm od jętek do kalenicy. Nikt tam narazie mieszkał nie będzie w związku z czym nie będzie regularnie ogrzewany. Pod wełnę planuję folię paroizolacyjną, ale czy celowe będzie danie dodatkowej folii (aluminiowej)pod jętkami, żeby odbijała ciepło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts