mrówk1719505931 11.11.2009 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2009 Witam!Bardzo proszę o pomoc. Pomalowałam stare meble kuchenne na biało - żółto tzn. boki na biało a fronty na żółto (bardzo słoneczny prawie pomarańczowy, intensywny kolor). I zastanawiam się na jaki kolor pomalować ściany. Mam mętlik w głowie i dlatego szukam pomocy.Kuchnia jest spora, ok. 15m2, bardzo jasna, ma okno i drzwi balkonowe, ale zlokalizowana od strony północnej. Podłoga jest brązowa - quercia brown z Paradyża. Na ścianach kafli jeszcze nie mam i narazie nie będziemy kłaśc ze wzgl. finansowych. Zresztą te meble mają być tymczasowo, na jakieś kilka lat, a potem zamówimy u stolarza, bo kuchnia jest dość problematyczna, ze skosem i wystającym kominem. Ale chciałabym żeby przez te kilka lat miło się w niej przebywało dlatego proszę o pomoc.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LukaEgon 11.11.2009 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2009 A może po prostu na biało? Nigdzie nie jest powiedziane, że koniecznie wnętrza muszą być kolorowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasiorek 11.11.2009 22:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2009 A skąd ta koncepcja żółto - biała ?Jak sie już decydowałaś na przemalowanie mebli to trzeba też było myśleć o reszcie kuchniJa tu tylko biały widzę na ścianach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Margoth1719503976 12.11.2009 00:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2009 Ja bym poszła w jasną oliwkę lub bardzo rozbieloną zieleń. Białe ściany wyglądają, jakby były nie dokończoen. Miałam tak w sypialni przez 3,5 roku i nie wyglądało to dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mrówk1719505931 12.11.2009 06:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2009 Dziękuję za odpowiedzi Szczerze mówiąc nie chciałabym białych ścian. Nie lubię takich. A ta koncepcja biało-żółta wzięła się z gazety. Tylko tam tez były białe ściany. Myślałam że inny kolor też będzie pasował. Zresztą ta kuchnia ma być przejściowa więc zaszalałam no i mam kłopot. A może jakiś błękit? Co sądzicie? Zastanawiałam się nad jakimś mocniejszym kolorem ale przy tych żółtych szafkach nie wiem czy nie będzie za duzo wrażeń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asizo 12.11.2009 07:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2009 Moze wklej zdjęcia kuchni, będzie łatwiej pomóc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaksie 12.11.2009 07:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2009 Bzdura z tymi niewykończonymi scianami. Jelsi wnętzre jest ciekawe, to białe ściany stanowią wspaniałe tło. Tutaj dla mnie tylko biały!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mrówk1719505931 12.11.2009 07:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2009 wkleić niestety nie mogę bo szafki nie są poskładane po malowaniu, bo jeszcze nie skończone - dziś wieczorem będę malować drugi raz wewnętrzną stronę drzwiczek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Izulek 12.11.2009 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2009 Moim zdaniem też jakaś oliwka, lub lekko miętowy kolor. U mojej córki są pomarańczowe meble i bardzo dobrze komponują się z zielonkawymi ścianami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bosia 12.11.2009 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2009 szary . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaszak 12.11.2009 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2009 Tez jestem za szarym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarthaB 12.11.2009 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2009 ja również pomyślałam o szarym. Można by ewentualnie wtedy połączyć te trzy kolory np. firanką.przykładowo ja planuję u siebie białą kuchnię, zamówiłam ciemny blat - grafitowy, jedną ścianę chcę ciemnoszarą, do tego zielone dodatki. a firanka i bieżnik i coś jeszcze z materiału z tych trzech kolorów (coś w swojej ofercie ma ikea - sama chcę uszyć)a najlepiej wkleić zdjęciapzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skibusia 12.11.2009 15:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2009 zdecydowanie biały albo szary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mrówk1719505931 23.11.2009 20:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2009 WitamDziękuję bardzo za wszystkie odpowiedzi. Dam teraz linki do zdjęć, wklejenie mi nie wyszło, może one ułatwią bo kuchnia ciągle nie pomalowana, a ja myślę o niebieskim dlatego że boję się szarego - że będzie za smutno a ja i tak z natury smutas więc za dużo by tego było:)Będę wdzięczna za jeszcze jakieś sugestie. Pozdrawiam.http://picasaweb.google.pl/lh/photo/_SdOiY-y4-6fEj4yql0HMA?feat=directlinkhttp://picasaweb.google.pl/lh/photo/OyyfoRTFVu9v2tnnzQu2JA?feat=directlinkhttp://picasaweb.google.pl/lh/photo/9tNUSaDtbSbRLMnZdJe-8w?feat=directlinkhttp://picasaweb.google.pl/lh/photo/uMQnlQfj8Me_tak8_wo6CQ?feat=directlinkhttp://picasaweb.google.pl/lh/photo/y47lKM0y_WgcDseduXZTEA?feat=directlink Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaksie 23.11.2009 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2009 szary nie jest smutny!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Kolor mebli jest tak krzykliwy, że ta szarość go ciut uspokoi i będzie ładnym tłem. Z niebieskim będzie masakra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mrówk1719505931 23.11.2009 20:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2009 ok a jaki szary? taki zbliżony do egipskiej bawełny z duluxa czy dotyku mgły? a może intuicja z dekorala? tzn ma być bardziej zimny aż prawie wpadający w niebieski, czy bardziej ciepły?i czy to się nie będzie gryzło z tą brązową podłogą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mia123 24.11.2009 13:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2009 Ja bym dała biały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Izulek 24.11.2009 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2009 Teraz jak już widać kolor mebli to jestem za szarym, ciepłym szarym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bogumil 24.11.2009 14:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2009 Tylko nie niebieski!!!!!!!! Ja bym pomalowała na jakieś beże, będzie grało i z podłogą i z meblami Albo biel! Beata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mimmi 24.11.2009 14:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2009 Jakoś nie widzę szarego koloru ścian w połączeniu z brązową podłogą. Przed chwilą wypróbowałam to zestawienie w programie do projektowania wnętrz - CAD Decor, w którym mam płytki Paradyża, w tym quercia brown i nie wygląda to specjalnie ładnie. Lepszy byłby jasny beż lub kremowy, bo oba dobrze wyglądają z pomarańczą i brązem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts