Emilka26 30.11.2009 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2009 wysłałam męża do sklepu i farbę wymienił na aktywność Bałam się tej monsunowej zieleni. Ściany już praktycznie pomalowałam, oprócz komina który w jednym miejscu wymaga zaszpachlowania. I stwierdzam: aktywność jest śliczna Wczoraj nagrzeszyłam i malowałam paski. W tej chwili nie mogę dać zdjęć bo jestem w pracy, ale wieczorem postaram się wkleić. Za polecenie aktywności Emilko stokrotne dzięki ..ach już nie mogę się doczekać co wyczarowałaś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mrówk1719505931 30.11.2009 17:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2009 Obiecane zdjęcia. Narazie bez mebli, nawet folii z podłogi nie zdjęłam bo jedna ściana ciągle jeden raz pomalowana. Szpachla musi wyschnąc. Mam nadzieję że się spodoba http://lh6.ggpht.com/_6CSngbp5jH8/SxQCmhiXnAI/AAAAAAAAAFo/pAYpMcjXKvI/s128/IMG_1244.JPG na tym poniżej widać ścianę jeden raz pomalowaną http://lh4.ggpht.com/_6CSngbp5jH8/SxQCmxfk3qI/AAAAAAAAAFs/2I2QjabbHCY/s128/IMG_1246.JPG http://lh6.ggpht.com/_6CSngbp5jH8/SxQCnA45IGI/AAAAAAAAAFw/TcuCke9rlrw/s128/IMG_1247.JPG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mrówk1719505931 30.11.2009 17:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2009 o matko a czemu te obrazki takie malutkie? narazie nie mam czasu żeby to odkryć mogę dac linki http://picasaweb.google.com/lh/photo/K8lKqlSRMi0Q--aJm3syCw?feat=directlink http://picasaweb.google.com/lh/photo/XNVkhAWOvtEeoWiaJKQZ5A?feat=directlink http://picasaweb.google.com/lh/photo/U-DyvftjuHt75ogVWyoWgA?feat=directlink Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaksie 30.11.2009 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2009 Generalnie paski i kolory fajne, ale z tymi żółtymi meblami będzie dla mnie zbyt kolorowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emilka26 01.12.2009 05:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2009 Wygląda super mrówk@ - postarałaś się, jestem pełna podziwu dla Twojej pracy. Teraz tylko trzymam kciuki by mebelki pasowały Tylko mam jedną sugestię co do nadproża, chyba lepiej by wyglądało gdybyś pociągnęła tam też aktywność, bo tak to trochę jak nie dokończone wygląda. Ten pasek żółty może zostać na ścianie przy framudze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mrówk1719505931 01.12.2009 06:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2009 Dzięki A z tym nadporożem to pomalowałam je na zółto z obawy że aktywności mi nie wystarczy. Ale wygląda na to że wystarczy, więc przemaluję je Dziś wieczorem kończę prace malarskie i zaczynam sprzątanie. Jak już ustawię meble to cyknę fotki. Oby meble pasowały. Ku mojej wielkiej uciesze znalazłam sponsora:) na kuchenkę i lodówkę. Mama nam to kupi Wiem już jakie chcę tzn parametry, tylko nie wiem jaki kolor lepszy. Biały czy inox? Będąc w sklepie z agd pytaliśmy o sprzęty w inoxie, mój mąż chce takie. Będą pasowały? czy lepiej białe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emilka26 01.12.2009 07:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2009 Dzięki A z tym nadporożem to pomalowałam je na zółto z obawy że aktywności mi nie wystarczy. Ale wygląda na to że wystarczy, więc przemaluję je Dziś wieczorem kończę prace malarskie i zaczynam sprzątanie. Jak już ustawię meble to cyknę fotki. Oby meble pasowały. Ku mojej wielkiej uciesze znalazłam sponsora:) na kuchenkę i lodówkę. Mama nam to kupi Wiem już jakie chcę tzn parametry, tylko nie wiem jaki kolor lepszy. Biały czy inox? Będąc w sklepie z agd pytaliśmy o sprzęty w inoxie, mój mąż chce takie. Będą pasowały? czy lepiej białe? Jestem za inox'em pasuje do zieleni, ale jak wstawisz mebelki i podasz jakie interesują cie sprzęty, zrobię wizualizację i zobaczymy co lepsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mrówk1719505931 01.12.2009 07:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2009 Ok, umowa stoi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mrówk1719505931 01.12.2009 20:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2009 Wklejam 2 zdjęcia. Mąż pojechał do pracy więc sama przytaszczyłam te dwie szafki żeby zobaczyć jak to będzie mniej więcej wyglądało. A czekając na wyschnięcie nadporoża żebym mogła drugi raz pomalowac - wpadłam na forum Hmm właśnie sobie pomyślałam że i tak te szafki stoją w miejscu gdzie ani kuchenka ani lodówka nie będa stały.Więc z wizualizacja pewnie będzie grzej, chociaż co ja plote to tylko chodzi o kolor Lodówka będzie stała przy oknie na żółtym tle a kuchenka przy kominie, ten wystający kabel to do okapu (tylko na okap trza jeszcze poczekać, kto wie ile). Nie przykręcone są jeszcze listwy, ale i tak cieszę się że do mojej własnej kuchni już tak blisko wreszcie nie będe korzystać z kuchni teściowej http://lh3.ggpht.com/_6CSngbp5jH8/SxV6BLaJ41I/AAAAAAAAAGQ/8sHAWaR5cYk/s640/IMG_1248.JPG http://lh4.ggpht.com/_6CSngbp5jH8/SxV6BUgxq_I/AAAAAAAAAGU/3KB_olcTRaw/s640/IMG_1249.JPG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emilka26 02.12.2009 05:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2009 Cieszę się, że coraz bliżej. Napisz jeszcze jaki planujesz blat do tych szafek, bo chyba nigdzie nie napisałaś. Wizualizacje zrobię jak będziesz zdecydowana na jakieś modele lodówki czy kuchenki by mieć 100% pewność że to jest to Wydaje mi się, ale chyba te szafki bardziej pasują do zielonego niż bladego żółtego. Już nie mogę doczekać się efektu końcowego... a jak Twoje wrażenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mrówk1719505931 02.12.2009 06:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2009 Tak Emilko masz rację, te szafki zdecydowanie lepiej wyglądają przy zielonych ścianach. Na szczęście na żółtej będzie stała tylko jedna, wąska i lodówka. Blat to jakis jasny chciałam. Nie bardzo mamy kasę na zakup nowego więc te stare okleimy, może całkiem na biało. Albo ewentualnie jakis wzór marmurkowy ale ze zdecydowana przewagą białego. Ale chyba całkiem biały byłby ok. Muszę też pomyślec nad białym stolikiem i krzesełkami. Z tymi ostatnimi będzie gorzej, może w przyszłości coś zakupię. Myślałam nawet o zdobyciu starych krzeseł i pomalowaniu ich na biało, ale narazie nie mam źródła. A moje wrażenia? - teraz jak się wchodzi do kuchni to jest tak cieplutko . Baardzo mi się podoba ta brązowa podłoga w zestawieniu zwłaszcza z aktywnością, no i z paskami. I odliczam dni kiedy wreszcie wszystko poustawiamy i zaczniemy użytkować kuchnię W związku z tym że kuchnia mi się tak podoba nabrałam ochoty na malowanie drugiego pokoju dziecięcego. Tylko nie wiem kto tam zamieszka czy chłopczyk czy dziewczynka i niestety jeszcze nie wiem kiedy. Ale zapał mam . Z malowania domu pozostawało mi różnych farb więc może je wykorzystam. Bo i tak się zmarnują. Myśle o paskach na jednej ścianie tym razem poziomych, regularnych i z dwóch kolorów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emilka26 02.12.2009 07:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2009 Tak myślę że białe blaty najbardziej będą pasowały. Może uda ci się znaleźć nawet różnego kształtu krzesła i pomalować na biało, popytaj w rodzinie może ma ktoś takie niepotrzebne, stare krzesło. Trzymam kciuki.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zaki 02.12.2009 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2009 Mrówka, bardzo podobają mi się Twoje fronty. Takie ciepłe, słoneczne.Sciany też pomalowane w fajne kolory. Mam pytanie z innej beczki - możesz jakoś łopatologicznie wyjaśnić jak malowałaś te paski - kumam, że naklejałaś jakąś tasmę malarską? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mrówk1719505931 02.12.2009 12:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2009 Zaki, bardzo się cieszę że podobają Ci się te fronty Paski to pomysł Emilki, a robiłam je tak: Pomalowałam ścianę na biało, a potem linijka, ołówek, poziomica i taśma malarska różnej szerokości poszły w ruch. Zaczęłam od przyklejenia paska przy rogu ściany, potem zostawiłam chyba 7 cm lukę i znów dałam taśmę tylko innej szerokości. Potem luka np 10 cm i znowu tasma. Oczywiście po odmierzeniu w kilku miejscach na ścianie znaczyłam kropki żeby równo ciągnąc taśmę i co jakiś czas sprawdzałąm poziomicą czy nie skosiło mi sie. A potem już tylko malowanie pozostawionych luk, dwuktrotne oczywiście. Paski kolorowe mam szerokości od 3 do 15 cm, a białe 3, 4 i 5 cm. Mam nadzieję że dobrze wyjasniłam. Aha klejenie tych pasków zajęło mi 2 godz. prawie. Malowanie ponad godzinę, potem dwugodzinna przerwa na wyschnięcie i znowu godzinne malowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Panna_Anna 14.03.2010 14:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2010 Witam! ja również potrzebuje pomocy, a mianowicie mam żółte meble w pokoju, jasna podłoge i nie wiem jak pomalować ściany w pokoju . Jest on dosc maly i strasznie problematyczny tutaj podaje linka do strony z moimi meblami http://www.kupmeble.pl/okno.php?site=powiekszenie&zdjecie=images/produkty/0/3940/02aj7w4qbwhc0ju7wa5k.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 14.03.2010 15:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2010 Witam! ja również potrzebuje pomocy, a mianowicie mam żółte meble w pokoju, jasna podłoge i nie wiem jak pomalować ściany w pokoju . Jest on dosc maly i strasznie problematyczny tutaj podaje linka do strony z moimi meblami http://www.kupmeble.pl/okno.php?site=powiekszenie&zdjecie=images/produkty/0/3940/02aj7w4qbwhc0ju7wa5k.jpg Kto Ci podarował te meble? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ash5 14.03.2010 15:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2010 Panna_Anna- na meblach masz już trzy kolory i to w grupie brązów. Szarej mgły już raczej na ściany nie rzucisz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Panna_Anna 15.03.2010 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2010 No jak to kto mi je podarowal ;D? sama sobie kupilam Jestem nastolatka, wiec chyba nie dziwne ze takie kolory poza tym moj pokoj jest w takim miejscu ze rzadko swiatlo tam zaglada, jedynie o wschodzie slonca. wiec jakies pomysly ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 15.03.2010 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2010 No jak to kto mi je podarowal ;D? sama sobie kupilam Jestem nastolatka, wiec chyba nie dziwne ze takie kolory poza tym moj pokoj jest w takim miejscu ze rzadko swiatlo tam zaglada, jedynie o wschodzie slonca. wiec jakies pomysly ? Skoro sama je wybrałaś - wiek nie jest tu usprawiedliwieniem - to "cierp ciało, kiedyś chciało"... Gdyby były prezentem, można byłoby je oddać szczodremu ofiarodawcy Pomysłów brak; strzeliłaś sobie w stopę - trzeba było wybrać białe meble, bo pasują i niemowlęciu, i nastolatce, i dojrzałej kobiecie - w zależności od wieku dobiera się kolorystykę i styl dodatków. Przy tych kolorowych meblach za 2-3 lata będziesz błagać rodziców, żeby kupili Ci inne, bo te to obciach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Panna_Anna 15.03.2010 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2010 Wiesz, mi sie podoba i napisalam na forum aby sie poradzic a nie zeby mnie ktos krytykowal. Kazdy ma inny gust i kazdemu co innego sie podoba, wiec jesli nie masz juz nic sensownego do dodania to dziekuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts