Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Pytanie do Redakcji - co z tegoroczną licytacją świąteczną?

Recommended Posts

• Odpowiedzi 196
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Po mailu od Anety S i Daggulki trafiłam tutaj teraz.

Co ja mogę powiedzieć, kochani?

Brak mi słów po prostu..

W obliczu Waszych wypowiedzi czuję się taaaka malutka.. Jesteście niesamowici..

Od wczoraj Redakcja pisze do mnie maile z prośbami o informacje. Przyznam, że im dłużej nad tym się zastanawiam, tym bardziej dochodzę do wniosku, że .. na pewno są rodziny bardzie potrzebujące.. Wasze głosy mnie bardzo wzruszyły. Jak tak czytam Wasze wypowiedzi, to myślę sobie, że tyle woli niesienia pomocy powinno przerodzić się w czyn dla kogoś 100 razy bardziej potrzebującego.. Wiecie chyba co mam na myśli.

Wy i tak nas już wspieracie niesamowicie!

Wspomnieliście tutaj o synagisie. Franiu już dostał pierwszy zastrzyk. 5. 11. Za dwa tygodnie kolejny. Jeszcze jak byłam z małym we Wrocławiu, koledzy i koleżanki z pracy zorganizowali zbiórkę dla małego na ten cel. A jest to koszt ogromny. Dawka 100 mg kosztuje ok 5 tys zł. Nie jesteśmy więc tacy zupełnie sami, bez pomocy.

Nie zrozumcie mnie źle, proszę. Jesteście absolutnie cudowni, jedyni, kochani i ..przymiotników mi brakło..:) Tomek potrzebuje rehabilitacji, Żelkowy Stefek też.. Posłuchajcie, a może by tak zrobić zbiórkę na trójkę naszych potrzebujących rehabilitacji? Wiecie o co mi chodzi? Franuś nie jest jedynym forumowiczem (choć najmniejszym:) ), za którego wszyscy się modlimy, trzymamy kciuki, któremu dodajemy otuchy.. A ja bym miała czystsze sumienie i jakoś tak, myślę sobie, i Franiowi będzie raźniej w tak zacnym gronie.

Co Wy na to?

Błagam, nie obrażajcie się na mnie.

Ja po prostu od wczoraj, odkąd dowiedziałam się o Waszym pomyśle, jakoś tak..nie mogę dojść do siebie.. A taka akcja dla trzech chłopaków naszych to dopiero zjednoczyłaby forumową brać :D

Aga, przyznaję, zaskoczyłaś mnie tym pomysłem. :o :lol:

Nie da się swoim nie pomóc, trzeba pomóc, tylko, żeby ta pomoc nie rozmyła się, jak podzilimy to na 3...

Nie zrozumcie mnie źle, byłabym bardzo szczęśliwa, gdyby wszystkim naszym najważniejszym Kuracjuszom udało się pomóc.

Tylko, żeby to była realna pomoc, a jeśli zbierzemy np. 6 tys. i podzielimy na 3 - te 2 tysiące każdemu z osobna nie pomogą tyle, ile 6 tys. jednemu.

Zeljka (wie, że Ją bardzo szanuję, wybaczy mi, mam nadzieję) jest przez forumowiczów wspierana darowiznami podatkowymi, 1% wiele osób właśnie dla Stefka przeznacza.

Tomek miał już swoją aukcję w tym roku.

A nasz Krasnal? Jemu na jedną dawkę szczepionki tyle trzeba, a gdzie jeszcze rehabilitacja?

Sama nie wiem, ale wydaje mi się, że tym razem powinniśmy pomóc właśnie Franusiowi. :roll:

Jest dokładnie tak jak pisze Depsia. Stefek ma juz swój 1%. Co roku pytają nas jak przekazać ten 1% na Stefka. Za co dziękujemy wszystkim bardzo, bardzo. :p

Jeżeli o Tomka chodzi, to sadze, ze nie należy Go teraz denerwować. :wink:

To teraz ja powiem, Agnes, nie obraż sie, ale zaufaj naszej ocenie sytuacji. :D :wink:

Ta aukcja ma być w całości dla Franka.

Agnes kurcze nie zlść się za to co napiszę...ale nie przeszkadzaj nam proszę :wink: :wink:

sama mówisz jedna szczepionka 5tyś.-masakra...ile my możemy zebrać????, na 3 to nic nie da nikomu...i to dopiero będzie dramat, bo na nic nasza pomoc się nie zda..nie myślcie że gardzę 2tyś ale realia są takie że albo dla jednej osoby albo wogóle.... :evil:

Agnes- my dla Frania, jest najmłodszy, krasnal Nasz...domyślam się że tak Ci ciężko napisać "ok. to dla Franka" ale Ty masz teraz walczyc z taką samą determinacją jak we wrześniu....głowa do góry i powiedz-TAK PIENIĄŻKI BY SIĘ PRZYDAŁY...przecież my to wiemy :oops: ...a Zelijka wie o tym najlepiej...więc tym bardziej jak ona to zaproponowała ktoś kto wie o czym mówi :oops: to trzeba sie zgodzić...

pieniążki są Wam potrzebne-rozdrabnianie nie ma sensu i taka wielkoduszność będzie klęską.

Franekprztłumacz mamie o co chodzi :wink: :wink:

Wiadomo, że łatwiej jest dawać, niźli brać. Przyjęcie pomocy to trudna sztuka, ale - Aga, to dla Franusia maleńkiego naszego jest!!!

Pomyśl - gdyby którekolwiek z nas znalazło się w potrzebie, nie chciałabyś pomóc? Na pewno! Pozwól nam więc pomóc - bo to własnie takie działania tworzą naszą forumową społeczność. Wtedy wszyscy się jednoczymy i nawet forumowe trolle różnej maści nie odważają się bruździć. 8)

Jesteśmy razem i przede wszystkim jesteśmy z Franusiem, Stefkiem, Tomkiem... Bo Oni nasi są, forumowi!

Nie ma się czym przejmować. Z postu Agi to ja wyciągnęłam to, co najważniejsze, czyli:

Aga nie jest przeciw (te inne drobiazgi pomijamy :wink: ) i Redakcja jest ZA!!!! :p

Więc teraz proszę szykować fanty na aukcje, a Redakcję prosimy o jakiś konkretniejszy termin. Tak w przybliżeniu.

No i tutaj podziękowanie dla naszej Edzi która odpowiednie sygnały przesłała w odpowiednim kierunku. :wink:

Ja zawsze powtarzam, ze aniołowie są wśród nas. :D :wink: