Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Pytanie do Redakcji - co z tegoroczną licytacją świąteczną?

Recommended Posts

ha, mam Was!

tuście się ukryli!!!

a ja od jakiś 3 tygodni zastanawiam się czy będzie w tym roku jakaś licytacja przed świętami ( nawet fanty już obmyślałam i na pewno coś dorzucę) i dopiero dziś tu trafiłam.

jeszcze nie doczytałam kiedy licytacja i kiedy koniec - zaraz cały wewontek przerobię i się dowiem ;-)

• Odpowiedzi 196
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Oj widzę że ruszyło z pomysłami. :D I to we właściwym kierunku 8)

Wabić kochani fantami, nęcić, kusić..niech ludki po nocach nie dośpią, nękani myślami " ja, ja muszę to mieć, ja !!!"

Coś się widzi, że na ostre złotówki bić się będziemy , krew będzie ściekać po ekranach i tryskać spod klawiszy :wink:

Kochani, jak byśmy wystawili nawet i kilo kartofli, to wiem, że były by to najdroższe bulwy świata. :oops:

Ech, nie ma takiego drugiego foruma z takimi cudnymi ludkami..nie ma.. :D :D

Czy to znaczy, że mam wystawić worek warzyw ekologicznych certyfikowanych, na czele z pyrami? 8) :D

Ja mam pytanie, czyli fantem może być tylko coś własnoręcznie zrobionego? Pytam, bo chciałabym zaproponować kosiarkę .Myślałam ostatnio o jej sprzedaży ( mam drugą) ,ale gdy przeczytałam o Franku to chicałabym zaproponować swoją pomoc.Chętnie wystawię kosiareczkę do szlachetnej licytacji ?

Może być, czy nie uchodzi?

Jeśli nie, co postaram się w inny sposób pomóc :wink:

Alunek

tu można wszystko ( no..umówmy się że nie do końca wszystko)

można więc postawić na licytację np.:

*naukę jazdy na rowerze

* kolację bez widoku na śniadanie

*patelnię dobrze wysmażonych placków ziemniaczanych z cukrem/solą

*słoik drylowanych wiśni ( zamiennie marynowane grzybki lub ogórki w occie)

*spacer w osobistym towarzystwie ( plus plan trasy , czas przewidywany i kilometraż)

oraz inne wszelakie atrakcyjne atrakcje.

Pyry także 8) .

Nie wspominając o worku marchewki ekologicznej. :wink:

Pod Tomaszkowy młotek może pójść wszystko, prócz używanych majtek i zeschłych myszy. :wink:

a propos drylowanych wiśni...

jest ktoś chętny na słoik marynowanych prawdziwków własnego zbioru i obróbki ? jeśli jest, to obok fantów niejadalnych, wystawię słuszny słoiczek takowych na Franusiową licytację 8)

Pozdrawiam,

Armidia

wystaw wystaw, na pewno ktoś chętny na TAAAAKIE grzybki się znajdzie ;-).

DPSia jestem za bochenkiem chlebka z zakwasem od Ciebie :lol: :lol:

Vox populi, vox dei.

Będzie zakwas, chlebek i przepis też. 8) :lol:

Za łażenie zakwasu po całej lodówce nie odpowiadam, już kilka osób to miało! :lol:

DPSia jestem za bochenkiem chlebka z zakwasem od Ciebie :lol: :lol:

Vox populi, vox dei.

Będzie zakwas, chlebek i przepis też. 8) :lol:

Za łażenie zakwasu po całej lodówce nie odpowiadam, już kilka osób to miało! :lol:

To ja wyrażam zgodę na łażenie zakwasu po mojej lodówce. :wink:

A Ty się bierz, kochana, za pieczenie chleba, bo chyba chętnych będzie dużo. Ja w każdym razie na pewno.

ja niestety nic jadalnego nie zaoferuję

przygotowuję ikonkę Matki Bożej Pięknej Miłości (myślę że to temat taki akurat :) )

trwa to niestety dość długo(bo tradycyjnie, jak w zamierzchłych czasach: żółtkiem i glinkami ) ale mam nadzieję zdążyć :D Siedzę jak mniszka pokorna :wink: i maluję .....