Barbossa 12.11.2009 16:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2009 ja nie kasuję swoich wpisówjeżeli trzeba poniosę pełna odpowiedzialność, odszczekam, przeproszęTy lubisz kasować, wystarczy zajrzeć do historii Twoich postów, o Pełen Doświadczeń ale to OTwięc aby było coś i w temacie skoro ekonomia nie gra roli, to nie ma żadnych innych przeciwwskazań do wykonania ścian z betonu, JAK JUŻ ZAUWAŻYŁEM WCZEŚNIEJ koniec kropka freetask przy odpowiednio grubej ścianie i z betonu można zrobić 1Wi niech Autor robi, w końcu ekonomia nie ma tu nic do gadania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Vulkano 12.11.2009 20:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2009 zauważ tylko, że procentowo coraz mniej treści w tym wątku, również dzięki Tobie i Twoim niczemu nie służącym przepychankom z innymi, o ile żarty rozluźniają nieco atmosferę, o tyle Twoje ataki raczej nic dobrego nie przyniosą... Nic dziwnego, skoro zamiast sensownych postów trafia się 5/6, w których autorzy uprawiają właśnie trolling. Jakoś nie mam ochoty na głupie żarty, bo jest to dla mnie sprawa ważna i dosyć nagląca. Sądziłem, że to forum jest naprawdę godne uwagi i wartościowe dla osób stawiających pierwsze kroki w budowie własnego domu. Wygląda na to, że się przeliczyłem albo mam pecha, bo zebrałem w jednym miejscu każdego forumowego trolla. Za pozostałą treść dziękuję. beton44: nie używaj słów, których nie rozumiesz. A czytając definicję, postaraj się ją zrozumieć. Na koniec dodam, że byłoby miło gdyby wszyscy poluzowali warkocze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beton44 12.11.2009 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2009 brawo... zdemaskował się... zdaje się że WulkanicznyTroll zaatakował mnie ad personam /sugerując że jestem matołem który nie rozumie słów których używa/ cóż to jest drogi WulkanicznyTrollu innego niż właśnie trollizm /ten atak/.... więcej - nie będę Cię karmił, na pewno... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Vulkano 12.11.2009 21:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2009 Jest na sali moderator? I lekarz, bo kolega ma najwyraźniej problemy z percepcją. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekp71 12.11.2009 22:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2009 weź wylej te ściany i zamykamy kabarecik .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pan Roman 12.11.2009 22:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2009 Może nie powinienem to tu się już trollizm zagnieździł - ale dam dobrą radę gdybyś wiedział dokładnie co robisz - czyli gdzie i jakie instalacje - to do szalunku od wewnątrz w tych miejscach przybijasz odpowiednie paski styropianu. Po rozszalowaniu wytapiasz/wypalasz ten styropian palnikiem i masz piąąąkne bruzdy. Niech służy... PR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Vulkano 12.11.2009 22:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2009 beton44: specjalnie dla Ciebie. Jak się skupisz to może zrozumiesz. jacekp71: długo myślałeś nad tymi wypocinami? Temat jednak istotnie można zamknąć, bo m.in przez wyżej wymienionych "znawców tematu" rodem z forum onetu, stał się kompletnie nieczytelny. Pozostałym, normalnym dziękuję za poświęcony czas i uwagę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M K 12.11.2009 22:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2009 Vulkano wysłałem do ciebie wiadomość, przeczytaj. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekp71 12.11.2009 22:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2009 jacekp71: długo myślałeś nad tymi wypocinami? Temat jednak istotnie można zamknąć, bo m.in przez wyżej wymienionych "znawców tematu" rodem z forum onetu, stał się kompletnie nieczytelny. w jednym zdaniu atakujesz wypowiedż, w drugim się z nią zgadzasz .... no to ci powiem, że myślałem że powazny jesteś, a ty zwykły dupek .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariankossy 12.11.2009 23:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2009 No to zamykamy, ament Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BOHO 12.11.2009 23:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2009 cholera...... a tak ładnie się rozwijała akcja..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek.P 13.11.2009 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2009 beton44: specjalnie dla Ciebie. Jak się skupisz to może zrozumiesz. jacekp71: długo myślałeś nad tymi wypocinami? Temat jednak istotnie można zamknąć, bo m.in przez wyżej wymienionych "znawców tematu" rodem z forum onetu, stał się kompletnie nieczytelny. Pozostałym, normalnym dziękuję za poświęcony czas i uwagę. Miałem się już w tym wątku nie odzywać, bo wcześniej uznałem, że nie warto, ale jednak... Jest taka biblijna przypowieść o szukających źdźbła w oku bliźniego a nie widzących belki w swoim własnym. Zapoznaj się, przemyśl. A to, co sam wyżej napisałeś o poluzowaniu warkoczy - trzeba było zacząć od siebie i byłoby wszystko super. Bo nieczytelność tego wątku to głównie twoja zasługa. Twoja i twojego zadęcia w stylu "tu mi NATYCHMIAST dać odpowiedź i ma ona być taka, jak oczekuję, bo JA TAK CHCE!!!" ot wypisz wymaluj jak moje trzyletnie dziecko, które zwykle wtedy jeszcze bardzo głośno krzyczy i tupie nogami. I też zwykle w ten sposób reaguje, jak coś się nie po jego myśli dzieje. Odpowiedzi dostawałeś od samego początku. A że nie podobały ci się one... no cóż. J. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aglig 13.11.2009 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2009 Jak to mówią mądrzy ludzie : pierwszy dom dla wroga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 23.11.2009 05:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2009 zgłaszam się do dyskusji..... Właśnie ukończyłem budowę ścian domku jednorodzinnego projekt MASANTI w technologi monolitycznej - ściany i stropy z BETONU wylewanego. Moje założenia są takie : - ściany zewnętrzne beton 15 cm + styropian 20 cm ( akumulacja + izolacja termiczna ) - ogrzewanie podłogowe - niskotemperaturowe źródło ciepła, piec gazowy kondensacyjny, w przyszłości pompa ciepła - duże przeszklenia od południa - okna "pasywne" montowane w strefie ocieplenia + żaluzje zewnętrzne zamykane automatycznie - rekuperator ( mechaniczna wentylacja z odzyskiem ciepła ) - góra, dachówka + izolacja 30 wełna + 5 styropian czekam na pytania .......i dyskusję Koszty, koszty?! Jaki fundament i jak rozwiązałeś sprawę szalunków? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 23.11.2009 05:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2009 zgłaszam się do dyskusji..... Właśnie ukończyłem budowę ścian domku jednorodzinnego projekt MASANTI w technologi monolitycznej - ściany i stropy z BETONU wylewanego. Moje założenia są takie : - ściany zewnętrzne beton 15 cm + styropian 20 cm ( akumulacja + izolacja termiczna ) - ogrzewanie podłogowe - niskotemperaturowe źródło ciepła, piec gazowy kondensacyjny, w przyszłości pompa ciepła - duże przeszklenia od południa - okna "pasywne" montowane w strefie ocieplenia + żaluzje zewnętrzne zamykane automatycznie - rekuperator ( mechaniczna wentylacja z odzyskiem ciepła ) - góra, dachówka + izolacja 30 wełna + 5 styropian czekam na pytania .......i dyskusję !. koszty? 2. jak rozwiązałeś sprawę szalunków 3. jak mocowałeś ten styropian do betonu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 23.11.2009 06:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2009 czekam na pytania .......i dyskusję jaki typ szalunku ? /koszty szalunku/ czy w czasie betonowania uniknąłes niespodzianek typu "szalunek sie rozjechał" - słowem czy sciany wyszły równe ? czy szalunek /przed wylaniem/ był natłuszczany ? czy beton był wibrowany ? jaki planujesz tynk ? czy masz juz wykonawce na tynki ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 24.11.2009 05:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2009 Polak potrafi Ty to tak po kawałku wylewałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andre59 24.11.2009 07:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2009 Matkojedyna , ogro zmniejsz ten AVATAR do normalnych rozmiarów, całą stronę rozwala . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 24.11.2009 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2009 ... poszukam kogoś ze "starej szkoły" kto wie co to jest I, II, III klasa tynków, ale umie zacierać do listew ... dzięki za odpowiedź widze, ze znakomicie dajesz sobie rade pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wick 24.12.2009 14:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2009 ogro napisał:góra, dachówka + izolacja 30 wełna + 5 styropian A to ocieplenie to jak planujesz rozwiązać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts