niktspecjalny 12.01.2010 13:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2010 Potrzebne: 1. 2x po 50 ml gorzały czystej 2.1/2 kg sera żółtego 3.cała główka czosnyku 4.pieprz do posypania 5.łyżka oleju z oliwek 6.trzy kromki chleba be miąższu Obrać czosnek ze skorupek.Pokroić w grube plasterki.Obsmażyć na oleju by stracił moc.Dodać pokrojoną w kostkę skórkę chleba.Zamięszać i bez przykrycia na małym ogniu chwilę smażyć.Na koniec zasypać żółtym serem doprowadzając potrawę do rozpuszczenia sera.Jak się bidak rozpuści odstawić z ogna i pozostawić do ostygnięcia.Im mniejsze naczynie tym większa baza do "pijackich" korków.Nie mylić z koreczkami.Na taką ostygniętą bazę możemy położyć wszystko ,ja na kwadracik z takiej bazy nakładam tylko małe papryczki z twarożkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.