Startos 25.11.2009 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2009 Dopiero dzisiaj przeczytałem o spawie, niestety ja również byłem klientem Firmy Szymała z Rudy Śląskiej Kochłowice. Muszę stwierdzić, że firma ta jest wyjątkowo nieuczciwa Cieszy nas niezmiernie, że specjalnie dziś zarejestrowałeś się na forum by nam o tym opowiedzieć. Czy jest cień szansy na Twój kolejny (drugi!) post na tym forum? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gazio 27.11.2009 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2009 Skoro nie znasz się na budownictwie to zgodnie z obowiązującym prawem masz obowiązek zatrudnienia kierownika budowy, tj osoba która powinna posiadać odpowiednią wiedze z zakresu budownictwa do odbierania prac od firm. I w tym jest setno rzeczy - wszyscy chcą oszczędzać płacząc, ż ktoś bierze pieniądze za prowadzenie nadzoru bo niby za co - co to za praca popatrzenie na przyłacze wodne, czy też kanalizacyjne, przybicie pieczątki....... Jak widać nie jest to tak dokońca proste i oczywiste. Nie doczytałem czy przyłacze zostało wykonane zgodnie z wydanymi warunkami - ale z drugiej stronie warunki mają też swoją ważność i do tego terminu należało dokonać odbioru przyłacza. Może być tak, że przyłacze wykonano zgodnie z ówczesnymi warunkami, lecz w między czasie utraciły one swoją ważność, obecnie wskazanoby inną studzienkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts