Lgrzechu 12.11.2009 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2009 Bardziej wtajemniczonych prosze o informację odnośnie tych 2-ch systemów intalacji PP. Bor Plus to "katalogowa" instalacja w ofercie Wavina. Ekoplastik został chyba też przejety przez koncern Wavina... Ekoplastik duży asortyment rur, złaczek, itd. w cenie nizszej od Bor Plus. Czy jest jakaś różnica jakościowa. Gdzie "klepią" tego Ekoplastika ? Ps. czy dopłacilibyście do systemu PP stabilizowanego włóknem szklanym Aquatherm -Fusiotherm stabi glass ( tak się cykam czy ciepłej wody użytkowej nie zrobić z Aquathermu a zimną Ekoplastikiem lub Bor Plusem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek.P 12.11.2009 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2009 Bardziej wtajemniczonych prosze o informację odnośnie tych 2-ch systemów intalacji PP. Bor Plus to "katalogowa" instalacja w ofercie Wavina. Ekoplastik został chyba też przejety przez koncern Wavina... Ekoplastik duży asortyment rur, złaczek, itd. w cenie nizszej od Bor Plus. Czy jest jakaś różnica jakościowa. Gdzie "klepią" tego Ekoplastika ? Ekoplastik jest czeski a Bor Plus polski. Jedno i drugie obecnie jest połknięte przez Wavina. Co jest lepsze, gorsze? Szczerze mówiąc nie wiem. Temat znam głównie z własnych podchodów do tematu amatorsko wykonywanej instalacji, niemniej wydaje mi się, że oba wyroby należy traktować równorzędnie. Hurtownie oferujące "wyroby Wavina" zwykle specjalizują się tylko w jednym albo tylko w drugim i zwykle też rzeczywistość przedstawiają w sposób sugerujący, że to co właśnie oni sprzedają to jest prawdziwy Wavin, a to drugie to na doczepkę ("panie, Wavin zawsze sprzedawał Ekoplastik, A Bor to taki polski producent, którego wykupili" kontra: "Panie, oni kiedyś sprzedawali ten czeski Ekoplastik ale teraz wykupili Bora i jego robią, a Ekoplastik jest ciągnięty tylko dla hurtowni, które chcą pozostać wierne towarowi, bo mają na niego zbyt") Ekoplastik faktycznie ma w ofercie sporo nietypowych a bardzo ciekawych kształtek, ale jak praktyka mi wykazała, są one niestety trudne do kupienia. Ps. czy dopłacilibyście do systemu PP stabilizowanego włóknem szklanym Aquatherm -Fusiotherm stabi glass ( tak się cykam czy ciepłej wody użytkowej nie zrobić z Aquathermu a zimną Ekoplastikiem lub Bor Plusem. Ten sam dylemat miałem, stanęło na tym, że skoro rurki mają być schowane w wylewkach i generalnie leżeć, to pchanie się w rury stabilizowane nie ma sensu. Robię ze zwykłych. I z tego co wiem, taka tez jest norma, mało kto (z osób mających instalację z PP) ma ciepłą wodę ze stabilizowanych rur zrobioną. J. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lgrzechu 12.11.2009 11:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2009 Dzięki za odpowiedź, ten Ekoplastik wygląda solidnie i w hurtowni dają dużo wiekszy upust w porównaniu do Bor Plusa. Jeżeli ktoś inny robił tymi systemami sugestie co do jakości mile widziane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts