Trociu 12.11.2009 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2009 WitamZauważyłem ostatnio - a raczej usłyszałem - że czasami przy spuszczaniu wody z wanny po większej kąpieli bulgocze mi trochę w kibelku, będącym na tym samym pionie kanalizacyjnym. Nie wysysa powietrza tylko je wypycha. Aby efekt zaistniał musi być więcej wody w wannie. Przy małym poziomie nie występuje. Podejrzewacie co może być powodem? Co sprawdzić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzioras 12.11.2009 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2009 Sprawdź odpowietrzenie kanalizacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
q-bis 12.11.2009 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2009 Sprawdź odpowietrzenie kanalizacji A na czym polega takie sprawdzenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 12.11.2009 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2009 odpowietrzenie odpowietrzeniem, ale pewnie i kalibry instalacji małea jak sprawdzić odpowietrzenie? najpierw czy jest, a potem wpuścić dyma jak? kombinuj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 12.11.2009 12:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2009 odpowietrzenie odpowietrzeniem, ale pewnie i kalibry instalacji małe a jak sprawdzić odpowietrzenie? najpierw czy jest, a potem wpuścić dym a jak? kombinujOdpływ z kibelka jest chyba na 110 (taka średnica jak wylot ze stelaża). Odpływ z wanny jest z tego co pamiętam fi50. Obie części idą niezależnie do pionu kanalizacyjnego. Każdy z nich wpada w innym miejscu. Pion kanalizacyjny zakończony jest napowietrzaczem. Nie ma wyprowadzenia na dach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
q-bis 12.11.2009 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2009 odpowietrzenie odpowietrzeniem, ale pewnie i kalibry instalacji małe a jak sprawdzić odpowietrzenie? najpierw czy jest, a potem wpuścić dym a jak? kombinuj Może, modnymi ostatnio na forum, trociczkami... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 12.11.2009 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2009 no to nawala odpowietrzaczu mnie funkcjonował kilka lat, teraz katastrofa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbigniew100 12.11.2009 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2009 Witam Zauważyłem ostatnio - a raczej usłyszałem - że czasami przy spuszczaniu wody z wanny po większej kąpieli bulgocze mi trochę w kibelku, będącym na tym samym pionie kanalizacyjnym. Nie wysysa powietrza tylko je wypycha. Aby efekt zaistniał musi być więcej wody w wannie. Przy małym poziomie nie występuje. Podejrzewacie co może być powodem? Co sprawdzić? Stawiam na przytkanie sie kanalizacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 12.11.2009 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2009 Stawiam na przytkanie sie kanalizacji. Kolega ma rację Mnie też sie wydaje, że to 100% diagnoza lej coś do przetykania jakieś dobre chemikalia... pomoże Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cpt_Q 12.11.2009 15:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2009 Stawiam na przytkanie sie kanalizacji. Kolega ma rację Mnie też sie wydaje, że to 100% diagnoza lej coś do przetykania jakieś dobre chemikalia... pomoże też tak uważam, w ubiegłym roku zaczęło sie bulgotaniem, a skończyło na gumiakach i wielkiej akcji przetykania sracza. A przyczyna była... zmiana papieru toaletowego, zaczęlismy kupowac w Rossmanie jakiś taki...grubszy, przyjemny, mięciutki, nazwy nie pamiętam... ale właśnie ten papier był zbyt zwarty i nie przelatywał tak jak inne. Poszło tego "Kreta" i sody kaustycznej, zrobiło wielkie "gluk" i się przetkało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
civic9 12.11.2009 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2009 u mnie też, najpierw bulgotanie, a max za tydzień wuko i wielkie czyszczenie trauma taka, że codziennie wysłuchuję czy znowu nie zabulgota i każdy podejrzany dźwięk wnikliwie analizuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qwazar 12.11.2009 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2009 Papier to pół biedy, gorzej gdy odpływy dopadną ..... podpaski i nie wspomnę o tamponach.Przykre/wstydliwe ale prawdziwe.A pozbyć się tego cholerstwa to katorga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts