Marek-B 12.11.2009 16:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2009 Mam pytanko?Co może się dziać z płytą OSB na podłodze w saunie suchej ?jest już położona na legarkach w kilku pomieszczeniach i w jednym jest szansa na wykrojenie sauny.By położyć terrakotę , trzeba by zerwać OSB i wylać z 10 cm posadzki. Czy pod wpływem temperatury , nic z płyty nie bedzie się ulatniać ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cpt_Q 12.11.2009 16:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2009 ...Czy pod wpływem temperatury , nic z płyty nie bedzie się ulatniać ? W saunie ma pachnieć drewnem cytat z Wiki: Ze względu na pożądane właściwości płyt OSB do ich zaklejania używa się różne żywice syntetyczne, takie jak UF, MUF, PMUF oraz PMDI ja bym nie ryzykował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marek-B 12.11.2009 17:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2009 Czułem ,ze to mogłaby być pierwsza i ostatnia sauna w życiu Czyli na podłogę pójdą deski podłogówki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kosmo77 12.11.2009 17:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2009 Przy podłodze w saunie temperatura jest dość niska, co miało by się 'ulatniać' z płyty OSB przy temperaturze 40 stopni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaltam 12.11.2009 17:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2009 OSB naprawdę będzie śmierdzieć. Nie warto. Poza tym po kilku latach zacznie się rozwarstwiać z wierzchu a drzazgi ma naprawdę nieprzyjemne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts