Laura_ms 06.01.2004 14:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2004 Witam Zastanawiam sie nad kupnem projektu domu Ofelia. Czy ktos z was mieszka w takim domu lub zamierza budowac Ofelie? Szukalam na forum (w zdjeciach domow i w projektach) ale nic nie znalazlam, czy podoba wam sie Ofelka? http://www.archipelag.pl/projekty/projekt.php?pid=324&ExtraNavText=Ofelia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewunia 06.01.2004 21:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2004 http://www.archipelag.pl/inc_picture.php?PID=2886 http://www.archipelag.pl/inc_picture.php?PID=2887 http://www.archipelag.pl/inc_picture.php?PID=2892 http://www.archipelag.pl/inc_picture.php?PID=2893 Ale ładny Nad funkcjonalnością zastanowię się później, bo na razie podziwiam urodę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Laura_ms 07.01.2004 22:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2004 i co nikomu już się nie podoba? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
weyn.rob 20.02.2004 00:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2004 Mi sie podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dar17 08.05.2004 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2004 Kupiłem ten projekt. W tym roku zamierzam wylać fundamenty.Czy ktoś też myśli o budowie tego domu?Czekam na odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wwiola 08.05.2004 15:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2004 Wejście do spiżarni przeniosłabym od strony kuchni i zostawiłabym ja raczej jako zamykana szfe niż osobne pom. Jest ono bardzo wąskie i sie marnuje powierzchnia, bo na pólki masz tylko jedna krótka sciane. poszerzyc ją tez nie bardzo jest gdzie. Trzeba by tez pomyśleć o kotlowni, bo by do niej dojść trzeba przejść az 3 pom : 1, 8, 10. Na poddaszu "garderoby" 4 i 6 tez jako szafy w ścianie tylko. Tyle co mi pzyszło na temat funkcjonalności, a o gustach sie nie dyskutuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel1 01.07.2004 13:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2004 Właśnie rozpoczełem budowę tego domu wydaje mi się że jest ok.Jedna mała uwaga dla chcących budować ofelię wysokości kontygnacji są dość duże wydaje mi się że za duże nie mam przysobie projektu ale dół coś około 2.9 m. Będe obniżał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aleksandryta 01.07.2004 13:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2004 No to chyba akurat. A 2,9 do wartość docelowa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGI I JARO 26.08.2004 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2004 Myślałam, że już nikt nie chce budować OFELII. Bardzo podoba nam się ten projekt. Pomysł z przeniesieniem drzwi do spiżarni na stronę kuchni jest wg nas bardzo dobry. Tak samo mamy zamiar prawą ścianę (patrząc od wejścia do domu) spiżarni przesunąć trochę w stronę drzwi od łazienki. Powstanie wtedy super wnęka o głębokości ok 60 cm. na wygodne półki. Nie będzie zajmowało to powierzchni kuchni, a przedpokój i tak jest duży. To samo z wnęką na szafę w wiatrołapie. Tym razem lewą ścianę można przesunąć w stronę drzwi wejściowych do domu i powiększyć tym samym szafę. A jeszcze jedno. Mamy zamiar troszkę oddzielić kuchnię od jadalni i całej reszty ... Dużymi rozsuwanymi drzwiami ... W tym celu potrzebne są dwie ściany ok merta szerokości odzielające jadalnię od kuchni... Mamy nawet te zmiany naniesione na projekcie ale nie wiem jak to tutaj wkleić Jęsli ktoś buduje ten projekt w okolicach Warszawy to bardzo byśmy chcieli go zobaczyć w realu ... I tak pogadać o budowie ... i ewentualnych pomysłach na zmiany w projekcie Pozdrawiam Agi i Jaro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGI I JARO 27.08.2004 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2004 Nikt nie buduje OFELII???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pattaya 28.08.2004 13:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2004 W naszym rankingu projektów Ofelia zajęła wysokie bodaj 5 miejsce.Wybraliśmy inny projekt,bo lepiej pasował do kształtu naszej działki i był trochę większy(Pola).Ale domek ładny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGI I JARO 31.08.2004 06:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2004 witam pattayaWiem że nie budujecie tego domku (OFELII) ale może zastanawialiscie jakie zmiany i udogodnienia można w nim zrobić. A może ktoś jednak buduje ten projekt????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGI I JARO 01.09.2004 06:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2004 A może jednak ktoś buduje OFELIĘ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pattaya 02.09.2004 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2004 Sprawdziłem,zajęła 3 miejsce!Przegrała z Polą głównie tym,że jest mniejsza.Chcemy mieć dużą łazienkę ,w Ofelii po połączeniu pomieszczeń 7 i 8 na poddaszu powstaje taka ,ale jest o jedno pomieszczenie mniej niż w Poli.A koszty budowy takie same. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGI I JARO 02.09.2004 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2004 Cześć Laura_ms My zamierzamy budować Ofelię. I tak jak Ty nie znaleźliśmy żadnych Ofelii w realu. Ani nawet zdjęć z budowy. Powiedz, zastanawiałaś się nad jakimiś przeróbkami w tym projekcie? Pozdrawiamy Agi i Jaro [/u] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGI I JARO 02.09.2004 13:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2004 Hej pattaya... Oglądalismy Polę faktycznie ładny domek. Ale dla nas właśnie o te parę metrów za duży. Wpadłam wczoraj do mojej mamy ( ma chałupkę 250 m) i była w trakcie sprzątania tej "kobyły". Nie powiem jak wyglądała. Chcę sobie tego oszczedzić w przysłości. Pozdrawiamy Agi i Jaro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pattaya 02.09.2004 13:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2004 Ja to rozumiem,ale różnica wynosi ok.10-15m2 o ile pamiętam. To niewiele sprzątania. A rodzicom współczuję,moi sprzątają 350m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGI I JARO 03.09.2004 06:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2004 hej .Powiedz na jakim etapie jesteście ze swoją POLĄ?? Jest już co sprzątać?? Czy jeszcze budujecie??Pozdrawiamy Agi i Jaro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pattaya 03.09.2004 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2004 Jak dobrze pójdzie,to posprzątamy sobie w październiku ale za rok.Właśnie kładziemy strop.Budujemy dokładnie,wolniej niż inni ,analizujemy każdy szczegół jak ma być wykonany.Wyłapaliśmy już mnóstwo błędów i dziwnych rzeczy w projekcie.Archipelag projektuje domy ładne ale jakość samego projektu pozostawia wiele do życzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGI I JARO 03.09.2004 13:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2004 Właśnia już gdzieś słyczaszałam (aha ... czytałam na forum) że Archipelag jest niedokładny. Ja siedzę w pracy ( na forum) a mój Jaro w mieszkanku (jeszcze starym w blokach) (złamana noga) siedzi i analizuje projek szczegół po szczególe. My jeszcze nie zaczęliśmy .... ale już coraz bliżej... coraz bliżej.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts