Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 94
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 1 month później...
  • 2 months później...

Wejście do spiżarni przeniosłabym od strony kuchni i zostawiłabym ja raczej jako zamykana szfe niż osobne pom. Jest ono bardzo wąskie i sie marnuje powierzchnia, bo na pólki masz tylko jedna krótka sciane. poszerzyc ją tez nie bardzo jest gdzie. Trzeba by tez pomyśleć o kotlowni, bo by do niej dojść trzeba przejść az 3 pom : 1, 8, 10. Na poddaszu "garderoby" 4 i 6 tez jako szafy w ścianie tylko.

Tyle co mi pzyszło na temat funkcjonalności, a o gustach sie nie dyskutuje :D :D :D

• 1 month później...
  • 1 month później...

Myślałam, że już nikt nie chce budować OFELII. Bardzo podoba nam się ten projekt. Pomysł z przeniesieniem drzwi do spiżarni na stronę kuchni jest wg nas bardzo dobry. Tak samo mamy zamiar prawą ścianę (patrząc od wejścia do domu) spiżarni przesunąć trochę w stronę drzwi od łazienki. Powstanie wtedy super wnęka o głębokości ok 60 cm. na wygodne półki. Nie będzie zajmowało to powierzchni kuchni, a przedpokój i tak jest duży. To samo z wnęką na szafę w wiatrołapie. Tym razem lewą ścianę można przesunąć w stronę drzwi wejściowych do domu i powiększyć tym samym szafę. A jeszcze jedno. Mamy zamiar troszkę oddzielić kuchnię od jadalni i całej reszty ... Dużymi rozsuwanymi drzwiami ... W tym celu potrzebne są dwie ściany ok merta szerokości odzielające jadalnię od kuchni... Mamy nawet te zmiany naniesione na projekcie ale nie wiem jak to tutaj wkleić :-?

Jęsli ktoś buduje ten projekt w okolicach Warszawy to bardzo byśmy chcieli go zobaczyć w realu ... I tak pogadać o budowie ... i ewentualnych pomysłach na zmiany w projekcie

Pozdrawiam Agi i Jaro

Hej pattaya...

Oglądalismy Polę faktycznie ładny domek. Ale dla nas właśnie o te parę metrów za duży.

Wpadłam wczoraj do mojej mamy ( ma chałupkę 250 m) i była w trakcie sprzątania tej "kobyły". Nie powiem jak wyglądała. Chcę sobie tego oszczedzić w przysłości. :lol:

Pozdrawiamy Agi i Jaro

Jak dobrze pójdzie,to posprzątamy sobie w październiku ale za rok.Właśnie kładziemy strop.Budujemy dokładnie,wolniej niż inni ,analizujemy każdy szczegół jak ma być wykonany.Wyłapaliśmy już mnóstwo błędów i dziwnych rzeczy w projekcie.Archipelag projektuje domy ładne ale jakość samego projektu pozostawia wiele do życzenia.

Właśnia już gdzieś słyczaszałam (aha ... czytałam na forum) że Archipelag jest niedokładny. Ja siedzę w pracy ( na forum) a mój Jaro w mieszkanku (jeszcze starym w blokach) (złamana noga) siedzi i analizuje projek szczegół po szczególe. My jeszcze nie zaczęliśmy .... ale już coraz bliżej... coraz bliżej....