danmax 01.03.2008 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2008 Witam wszystkich. My rowniez budujemy ten domek (lustro). Zrezygnowalismy ze spizarni w kuchni i dodatkowego wejscia w salonie (tego obok duzego przeszklonego wyjscia na taras). Dopiero teraz jednak zajrzelismy na forum Muratora. W tej chwil mamy juz stan surowy otwarty i przymierzamy sie do wykonczenia w tym roku. Wiemy, ze najtrudniejsze wybory dopiero przed nami. Moze ktorys z forumowiczow moglby wrzucic pare zdjec z wykonczonego domku, please Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robin_lodz 02.03.2008 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2008 Napisz jakie zdjęcia Cię interesują. My zaczynamy wykańczać wnętrze. W czerwcu chcemy się wprowadzić ale jeszcze sporo przed nami.Poniżej zdjęcie całości. http:\\lkslodz.hostpark.pl\ofelia\ofelia1.jpg[/img] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
danmax 03.03.2008 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2008 Dzięki z odpowiedź. Domek prezentuje się bardzo ładnie. Jakich dodatkowych zmian dokonałeś? Widzę, że zrobiłeś dodatkowe wejście przy tarasie. Interesują nas zdjęcia salonu i rozplanowanie górnej łazienki (pewnie jeszcze nic nie masz ). Wydaje się dosyć nieustawna i troche kombinujemy jak tam wszystko zmieścić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga_m6 16.03.2008 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2008 Witam Wszystkich budujących Ofelkę. Właśnie zakupiliśmy ten projekt i niedługo zamierzamy rozpocząć budowę. Jakich zmian dokonaliście w projekcie? Widzę, że powiększony salon - ja też tak planuję. Mam do Was pytanko - do tych bardziej zaawansowanych budowlańców Jakiej wysokości jest ścianka kolankowa i czy ktoś może podnosił go do góry o tzw. jedną cegiełkę? Jeżeli ktoś może - bardzo proszę o wstawianie zdjęć. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
danmax 16.03.2008 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2008 My zostawiliśmy taras. Właśnie ze względy na niego wybraliśmy ten projekt. Na dole i tak jest duzo miejsca, wiec nie narzekamy. Zrezygnowalismy za to z dodatkowego bocznego wyjscia - to ze względu na brak "ścian" w salonie. Nie chcieliśmy mieć telewizora na tej samej ścianie co kominek. Nie wiem 'o co chodzi' z tą ścianą kolankową, ale my podnieśliśmy o jeden bloczek fundamenty, więc wszystko jest troszkę wyżej i do garażu będzie się wjeżdżać 'pod górkę'. Pozdrawiam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga_m6 16.03.2008 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2008 Dzięki za odpowiedź. Ścianka kolankowa - to ścianka na poddaszu. Chodzi tu o skosy. Od jakiej wysokości rozpoczyna się dach. Im wyższa ścianka kolankowa - tym większa powierzchnia użytkowa pomieszczeń na poddaszu, a tym samym - bardziej ustawna. Nie jestem fachowcem, więc nie umiem tego tak dokładnie wytłumaczyć.Jednym słowem - to ścianka od podłogi na poddaszu do ścięcia dachu. Zmieniając temat - też zamierzam zlikwidować spiżarkę. Zastanawiam się czy nie zrobić małej pod schodami ( z projektu wynika, że jest tam sporo miejsca).Chciałam jeszcze zwiększyć troszeczkę łazienkę na dole, ale obawiam się że zrobi się ciasne przejście przy schodach. Reszta chyba pozostanie bez zmian.A jeszcze na górze nie wiem czy nie wymienię okien w łazience i tej niby pralni (u nas pokój) na balkonowe. Ale to już kosmetyka. Natomiast mąż cały czas zastanawia się nad garażem dwustanowiskowym, ale przy tej bryle budynku sądzę, że trzeba by go powiększyć również w drugą stronę, żeby nie stracił. Sami wiecie - tysiące pomysłów, a wszystko wyjdzie dopiero w praniu - budowaniu Możesz przesłać jakieś zdjęcia z budowy Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga_m6 16.03.2008 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2008 Tak przy okazji:Danmax - gdzie budujesz swoją Ofelkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
danmax 16.03.2008 14:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2008 Człuchów k/Chojnic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga_m6 16.03.2008 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2008 Strasznie daleko A może ktoś buduje Ofelię w okolicach Warszawy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czarny42 07.10.2008 18:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2008 witam serdecznie co do twojego pytania koszt budowy dosc wysoki musisz zwrocic uwage na sam strop ze wystepuja tam belki stalowe (heby) sam koszt tych belek cztery lata temu to 10 000 zł sam projekt super i wizualnie tez ja zmienilem dach na kolor brazowy i zaprojektowalem balkony z wszystkich stron jak itez z przodu okno takie jak od strony ogrodu efekt bardzo dobry zwroc uwage ze drzwi z naswietlami to tez wydatek w granicach 5 000zl jesli masz pytania to pytaj tylko ja nie jestem zbyt czesto na forumhy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czarny42 07.10.2008 18:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2008 witam serdecznie co do twojego pytania koszt budowy dosc wysoki musisz zwrocic uwage na sam strop ze wystepuja tam belki stalowe (heby) sam koszt tych belek cztery lata temu to 10 000 zł sam projekt super i wizualnie tez ja zmienilem dach na kolor brazowy i zaprojektowalem balkony z wszystkich stron jak itez z przodu okno takie jak od strony ogrodu efekt bardzo dobry zwroc uwage ze drzwi z naswietlami to tez wydatek w granicach 5 000zl jesli masz pytania to pytaj tylko ja nie jestem zbyt czesto na forumhy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czarny42 07.10.2008 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2008 Strasznie daleko A może ktoś buduje Ofelię w okolicach Warszawy? kochani ja blizej w toruniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ra1722 07.10.2008 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2008 Ja zamierzam wybudować Ofelię w przyszłym roku.Czy może ma ktoś wkleić zdjęcia ukończonego domu, szczególnie interesuje mnie łazienka na poddaszu oraz kuchnia z jadalnią?Czy wprowadzaliście Państwo jakieś zmiany w projekcie?Ja zastanawiam się nad obniżeniem parteru i podwyższeniem ściany kolankowej na poddaszu.Czy wszyscy w konstrukcji stropu używaliście belek HEB, czy też zastępowaliście je belkami żelbetowymi? Jak wykorzystanie belek żebetowych wpływa na wygląd stropu?Wszelkie uwagi i rad będą dla mnie bardzo cenne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robin_lodz 01.04.2009 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2009 Wprawdzie temat stary i nic nie pomoże pierwszej osobie, ale powiem tylko, że wcale hebów nie trzeba stosowac. Dobry kierownik budowy i murarz i można to załatwić winny sposób, tym bardziej, że w salonie znajduje się słup. Jedyny problem lub nie to fakt że w miejscu gdzie heby są według projektu sufit jest obnizony o jakieś 10 cm (widoczna belka), co akurat moim zdaniem dodaje uroku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga_m6 22.07.2009 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2009 Widać wątek umarł śmiercią naturalną. U nas Ofelka już ma strop. Teraz ściana kolankowa. A za tydzień więźba. Ktoś jeszcze buduje Ofelkę? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts