robert8888 12.11.2009 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2009 na podłodze położona jest fuga mapei 132 w jednym miejscu po położeniu i wyschnięciu ściemniała. Na początku myślałem że przyczyną jest zabrudzenie masy fugi. Fugę usunęłem i położyłem ponownie. I znów sciemniała. Co może być przyczyną? Płytki kładzione były na elestyczny klej, wcześniej była wylewka samopoziomująca i folia w płynie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bogdansawicki7 12.11.2009 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2009 jak nie w fudze i nie w podłożu to może płytka jakaś felerna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qwazar 12.11.2009 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2009 A reszta nie ciemnieje ? Może to nie ściemnienie tylko wilgoć a efekt podobny do ściemnienia.Zmocz fugi obok i zobacz czy mają taki sam efekt ściemnienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert8888 13.11.2009 19:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2009 A reszta nie ciemnieje ? Może to nie ściemnienie tylko wilgoć a efekt podobny do ściemnienia. Zmocz fugi obok i zobacz czy mają taki sam efekt ściemnienia. reszta fug nie ciemniej. Ciemnieje tylko kilka centymetrów. Tak sobie pomyślałem że usunę ponownie, tylko na głębokosć kilka mm i położe nowe. Zobaczę jak będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość M@riusz_Radom 13.11.2009 22:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2009 Myślę, że żona powinna częściej myć podłogę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
revalidon 14.11.2009 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2009 Miałem ten sam problem z fugą Sopro 032 /beż/... A jeśli się nie mylę to Sopro i Mapei to teraz jedna firma... Czy kolor 132 to beż..? http://forum.muratordom.pl/fuga-sopro-wyglada-jakby-nie-wyschla-miejscami,t115855.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sp5es 14.11.2009 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2009 Dodatek wody zarobowej i dokładnośc jej dozowania jest krytyczna dla wyglądu fugi, w tym koloru, zwłaszcza ciemnej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert8888 15.11.2009 10:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2009 Miałem ten sam problem z fugą Sopro 032 /beż/... A jeśli się nie mylę to Sopro i Mapei to teraz jedna firma... Czy kolor 132 to beż..? http://forum.muratordom.pl/fuga-sopro-wyglada-jakby-nie-wyschla-miejscami,t115855.htm w sumie Mapei 132 to też taki jakiś beż. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
revalidon 15.11.2009 13:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2009 Ja myslę, że to jest ta sama fuga... numer ten sam, bo jedni mają zero z przodu, drudzy jedynkę, a to teraz ta sama firma... U mnie nie dało się nic z tym zrobić... jedyne pocieszenie, że jak się fugi już zabrudzą, to nie widać tak różnicy, no chyba że masz te płytki na ścianie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 15.11.2009 13:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2009 jeśli to jest jasna fuga - na podłodze , to muszę Cię pocieszyć ... nie martw się, po około półtorej roku fuga bedzie wołać o pomstę do nieba i jedna plamka nie sprawi Ci różnicy .... chyba , ze nie będziesz miał litości dla żony i zagonisz ja raz w tygodniu do szorowania fug na kolanach .... próbuję wytłumaczyć, że jasne fugi na podłogach to porażka .... sama takie mam - i gdybym robiła to jeszcze raz - wszystkie byłyby ciemne .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vadiol 15.11.2009 13:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2009 na podłodze położona jest fuga mapei 132 w jednym miejscu po położeniu i wyschnięciu ściemniała. Na początku myślałem że przyczyną jest zabrudzenie masy fugi. Fugę usunęłem i położyłem ponownie. I znów sciemniała. Co może być przyczyną? Płytki kładzione były na elestyczny klej, wcześniej była wylewka samopoziomująca i folia w płynie. Prawdopodobnie jest to bardziej wilgotne miejsce od innych w tym pomieszczeniu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts