snake82 12.11.2009 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2009 Witam.Poszukuję pieca na ekogroszek z podajnikiem. Zależy mi również na tym aby posiadał ruszt do palenia drewnem. Niestety jak szukam takiego pieca to często rusz do palenia drewnem jest bardo mały. Proszę o pomoc w doborze odpowiedniego pieca. Czytałem również opisy różnych producentów i mam mętlik w głowie, która firma jest najmniej awaryjna, gdyż zdaje sobie sprawę że nie ma rzeczy doskonałych a często wszystko zależy jak eksplatujemy dany piec. Proszę użytkowników którzy mają sprawdzone piece o wyrażenie swoich opini. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qwazar 12.11.2009 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2009 Posiadam Viadrusa U22 komorę na palenie ma i według mnie nie małą. Palę nim dwa lata, tzn on pali a ja pije browarka.. czasami dopomina się o opał ale to chyba normalne. Co do awaryjności to nie wiele na piszę, bo jak na razie bez awarii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawelo_pl 13.11.2009 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2009 Piec Tilgner EKR-25 . Z tym rusztem wodnym - na początku myślałem tak jak ty - nawet go kilka razy używałem - teraz nie używam nie potrzebny a i zapanować nad piecem bez automatyki było ciężko paląc drewnem - ale ruszt w nim jest . Awaryjność - chodzi od roku nawet zawleczki nie zerwało - ale to dlatego że palnik ma brucera - ogólnie piec ok ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts