Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Jeśli Cię nie stać- proste- nie buduj. Zrobłabym wiatę. Będę mieć garaże w bryle domu z czystego wygodnictwa. Nie przesadzajmy- zimy teraz nie trwają od września do kwietnia. Moje samochody póki co, stoją pod chmurką i rzadko je skrobię czy odśnieżam- w kazdym razie nie jest to tytaniczna praca. Właściwie to się paskudnie brudzą, bo stoją pod drzewami- i to mnie wkurza. A kiedy będą w garażu- czyściutkie.. :p

...to co pisałaś o tych zimach :wink:

• Odpowiedzi 93
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Garaż obowiązkowo w bryle domu, z przejściem wewnątrz.

garaz obowiazkowo wolnostojacy, bez przejscia wewnatrz

Czy zdajesz sobie sprawę ,ze będzie więcej podatku od takiego garażu niż od całej działki i domu ??

Niektórzy mają sporo kasy więc się tym nie przejmują :-)

Za luksus się płaci... :roll:

Garaż obowiązkowo w bryle domu, z przejściem wewnątrz.

garaz obowiazkowo wolnostojacy, bez przejscia wewnatrz

Czy zdajesz sobie sprawę ,ze będzie więcej podatku od takiego garażu niż od całej działki i domu ??

Niektórzy mają sporo kasy więc się tym nie przejmują :-)

Za luksus się płaci... :roll:

A moim luksusem jest garaż w bryle domu z przejściem do domu. Super sprawa.

garaz w bryle domu to luksus, ale niezbedny. My mamy dzieci i bieganie za 4latka po sniegu zanim wsiadzie do samochodu i z mokrymi kozakami potem do auta to masakra. My mamy zamiar sie budowac jak dobrze pojdzie w tym roku i planujemy garaz 1stanowiskowy w bryle domu oczywiscie z przejsciem wewnatrz.

chcielismy 2 stanowiskowy, ale mamy waska dzialke a dluga i graciarnie na jakies kosiarki i rowery itp zrobimy gdzies za domem, najprawdopodobniej drewniana, bo tania.

Ale garaz w bryle domu jak najbardziej! A koszt , trudno za przyjemności trzeba płacić, a komfort uzytkowania, bezcenny!

Jak buduje się bez kredytu to każdy grosz się liczy i wolę położyć gresy i wykończyć łazienkę niż budować dom dla samochodu, kosiarki czy rowerów. Dla nich wystarczy drewniany domek, na który nie potrzeba pozwolenia - zgłasza się tylko.

Jak z kredytem to tez każdy grosz się liczy i dlatego własnie garażu póki co nie będziemy mieć, a potrzeba jest na dwa auta, więc wiata, a na niej może jakaś winorośl czy cuś w tym stylu? Wolę mieć zielono wokół :) W tej chwili mieszkamy w bloku, garażu nie mieliśmy nigdy i nie jest to dla nas jakieś strasznie uciążliwe.

Ja natomiast też teraz mieszkam w bloku i jest to dla nas strasznie uciążliwe. Ciągle jakieś rzeczy muszę wozić a to do garażu rodziców, a to siostry i tak w kółko (opony, rowerki, krzesełka dziecka i mnóstwo, mnóstwo innych rzeczy. Dla mnie mogą być zwykłe bramy uchylne za 1000 zł, ściany bez kafli, podłoga też, naprawdę najtańszym kosztem, ale garaż musi być.

Garaz w bryle domu jest kapitalnym rozwiazaniem i nie wyobrazam sobie, by go nie bylo:)

W poprzednim domu mialam wolnostajcy. Tragedia!

Zgadzam się z tym w 100%.Tylko taki dom chciałem budować i tak mam.Jest to wspaniała rzecz,bardzo wygodnie i praktycznie.Po wjechaniu do garażu i wysiadaniu z samochodu stale doceniam to rozwiązanie.

Pozdrawiam

Ja natomiast też teraz mieszkam w bloku i jest to dla nas strasznie uciążliwe. Ciągle jakieś rzeczy muszę wozić a to do garażu rodziców, a to siostry i tak w kółko (opony, rowerki, krzesełka dziecka i mnóstwo, mnóstwo innych rzeczy. Dla mnie mogą być zwykłe bramy uchylne za 1000 zł, ściany bez kafli, podłoga też, naprawdę najtańszym kosztem, ale garaż musi być.

My mieszkając w bloku mieliśmy garaż, ale co z tego jak w pierwszej kolejności trzeba było wyprowadzić dziecko do mieszkania ( 3 piętro ), potem taszczyć wszystkie zakupy do góry (nawet czasami robiło się kilka kursów :wink: ) i znowu na parter wprowadzić auto do garażu :evil: :evil: :evil: . Teraz mamy garaż w bryle z przejściem do domu, też GO uwielbiam i pilota do bramy garażowej również :wink: