Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Ochrona wokół kontaktów/włączników

mia123

Recommended Posts

Chciałabym ochronić jakoś kontakty przed palcowaniem na około nich. Wiem, że istnieją różne nalepki, zwykłe welurowe... już mam dość oglądania ich w każdym domu do jakiego przychodzę. Chciałabym coś innego. Macie może pomysł co?

Już myślałam o mozaice, takiej drobnej np. Dune Beige, żeby przykleić ją wokół kontaktu. Ale może macie jakieś inne pomysły lub rozwiązania

Kupilam takie przezroczyste z pcv, ktore montuje sie pod wlacznikiem. Ale sa srednio ladne, zamontujemy tylko w kotlowni.. gdzie indziej dobie darowalismz. MAmy dobra zmywalna farbe tikkurili polozona na scianach, powinna przetrwac kilkukrotne szorowanie. A potem malowanko ;) - jedyne 550m2 scian i sufitow;)

Chciałabym ochronić jakoś kontakty przed palcowaniem na około nich. Wiem, że istnieją różne nalepki, zwykłe welurowe... już mam dość oglądania ich w każdym domu do jakiego przychodzę. Chciałabym coś innego. Macie może pomysł co?

Już myślałam o mozaice, takiej drobnej np. Dune Beige, żeby przykleić ją wokół kontaktu. Ale może macie jakieś inne pomysły lub rozwiązania

takie dziwy to tylko w szatniach pracowniczych widziałem i warsztacie samochodowym ........... w domu ? po co ?

no właśnie :) Moja znajoma ma coś podobnego..., ale chyba orginalne z włącznikiem i bałam się zapytać o cenę - jak sprawdziłam w necie to cena powala - ponad 100zł za pojedyńczy włącznik! Zamówiłam u tego sprzedawcy 3 kolory najbardziej mi pasujące, przymierzyłam z włącznikiem Simon Classic i wygląda super - jak oryginał, a 4xtańszy :) Wybierając taką szklaną ramkę kierowałam się bardziej wyglądem, a nie praktycznością, ale jak widać jedno nie wyklucza drugiego ;)

Mam wrażenie, że te ramki się będą bardziej palcować niż ściana. Żebyście nie latały codziennie ze szmatką! ;)

Dokładnie.

Kupiłam czarne, szklane ramki Berkera do kontaktó w kuchni. Na razie je tylko wyjełam z pudełka i od razu widać paluchy.

Myślę, że jasne będą ok. Ale czarne - odradzam.

Mam wrażenie, że te ramki się będą bardziej palcować niż ściana. Żebyście nie latały codziennie ze szmatką! ;)

Dokładnie.

Kupiłam czarne, szklane ramki Berkera do kontaktó w kuchni. Na razie je tylko wyjełam z pudełka i od razu widać paluchy.

Myślę, że jasne będą ok. Ale czarne - odradzam.

ja zakupię jasnoszare... zrobiłam test brudnych paluchów i wyszedł pozytywnie, prawie nie widać :)

A za docenienie mojego allegrowego odkrycia dziękuję ;)

Może wpisze tu nick tego sprzedawcy dla potomności, bo aukcja wkońcu trafi do archiwum i link przestanie być przydatny. Sprzedawca to: PYLLUSTR-SC

Tez planuje takie szklane ramki- na poczatku chcialam kupic simona krysztalowa kplekcje ale tam sama ramka 56 zl- pogadalam z tata i on mi takie zrobi- jest szklarzem :D i jeszcze inne bajery ze szkala. Czekam na fotki zamontowanego szkielka z włacznikiem simona classic to łatwiej bedzie mi przekonac meza :lol: