wojciokoz 13.11.2009 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2009 Witam wszystkich serdecznie Pragniemy z żoną kupić działkę budowlaną, na której wylane są już fundamenty pod dom. Decyzja na podstawie której rozpoczęto budowę domu (wylano fundamenty) została wydana w październiku 1999 roku przez starostę.W dzienniku budowy jest wpis z lipca 2000 dotyczący wyznaczenia obiektu budowlanego. Innych wpisów w dzienniku nie ma. Przeglądałem aktualną mapkę i na niej nie ma zaznaczonych tych fundamentów.Dlatego też mam takie pytanie:Czy będę potrzebował jakieś pozwolenie na rozbiórkę tych fundamentów jeśli się zdecydujemy budować własny dom (inny projekt niż ten, na podstawie którego wylano fundamenty).A drugie pytanie dotyczy pozwolenia na wycinkę samosiejki, tzn. wyrosła brzoza na środku tej działki.Proszę o pomoc i odpowiedźPozdrawiamWojtek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikolayi 13.11.2009 14:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2009 ad 1 rozbiórkę dunfamentu tfu fundamentu załatwisz w projekcie budowy nowego domu ad 2. zależy jaka duża PS> sam się uśmiałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts