morfeusz1 13.11.2009 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2009 Przepraszam, że zakładam jakby kolejny wątek na temat pieca gazowego, ale czytałam inne i dalej nie bardzo moge się w tym wszystkim połapać, w tych parametrach i funkcjach - jestem kompletnym laikiem w tej sprawie. mam prosbę: czy ktoś mógłby mi napisać jakie parametry i funkcje powinien mieć dobry piec gazowy? Dobry czyli oszczędny. Chodzi m o piec z zamknięta komorą spalania. W mieszkaniu jest ogrzewanie gazowe (mieszkanie 50m2). No i woda w kranach tez jest ogrzewana piecem. Mama musi pilnie wymienic piec, poniewaz ma teraz z otwarta komorę spalania, a z powodu bliskosci komina sasiada na dachu (który pali koksem) i niezbyt dobrej wentylacji w mieszkaniu - dym, który wychodzi z komina sąsiada, wlatuje do komina mamy i do mieszkania. Smierdzi, głowy nas bolą. Wczoraj był kominiarz - sprawdził, ze chodzi własnie o to sasiedztwo komina, cos tam jeszcze w kwestii kominów na dachu i poradził poprawienie mamy wentylacji i jeszcze aby wymienić piec. Mama ma ograniczone fundusze, więc nie moze być to drogi piec, zaczęłam szukac w necie, ale kompletnie nie rozumiem tych wszystkich funkcji i parametrów. Bardzo proszę aby ktoś mi napisał na co powinnam zwrócic uwagę i jaki pułap cenowy jest takiego pieca, nie z wyższej półki, ale dobrego. Będę ogromnie wdzięczna za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts