Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Schody na antresolę - NIEKONWENCJONALNIE...

mazo

Recommended Posts

• Odpowiedzi 45
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

• 2 weeks później...

Nawet nie zauważyłam,jak mi się wątek rozkręcił :) Dziękuję za propozycje. Na tym zdjęciu wygląda to podobnie, jak sobie wyobrażam nasze schody,głównie ze względu na barierkę. Nadal myślimy o metalowym teowniku z drewnianymi stopniami. Tylko miejsca mało, będą musiały być strome i będzie się schodzić wprost na ścianę...

Masz rację, Maju - też myślę,że będzie mało miejsca... Te kręcone to pewnie najlepsze rozwiązanie, nawet takie mamy w projekcie, aleone najmniej mi się podobają. I żal mi naszego pomysłu... Chyba że znajdę jakieś fajne loftowe schody kręcone... Te pierwsze nie są złe.

Dziękuję Maju po raz kolejny :) Też właśnie rozmyślam o tych nieszczęsnych schodach... Najbardziej podoba mi się druga propozycja, bo najbliższa naszemu wyobrażeniu, pierwsze też ładne, ale nie w tym stylu, chyba że chodzi tylko o układ. Ostatnie - nie bałdzo :)

Jest jeszcze dodatkowe utrudnienie - w tym miejscu przed kupą gruzu ma stać stół jadalniany...

Dobrze, Maju,nie będę :) Dzięki!

Obawiam się, że tak czy siak stół będzie trochę kolidował ze schodami... Jeśli schody będą z zabiegiem, to będą wychodzić wprost na niego... Kręcone chyba lepsze,tylko tak jakoś mi niepasują do balustrady z linkami na antresoli.

a cos takiego?

http://www.homenix.com/wp-content/uploads/2009/12/quality-modern-stairs-linea-by-Rintal.jpg

tylko, ze u Ciebie jest przeciwlegla sciana dosyc blisko....

inne:

http://inhometrend.com/wp-content/uploads/2009/12/staircase-of-walmer-loft.jpg

Doszliśmy do wnisku, że nasze schody będą wyglądały mniej więcej tak, jak na powyższych zdjęciach. Pomysł z metalowym teownikiem i doczepionymi drewnianymi stopniami pozostaje. Do tego czarna lub grafitowa barierka. Teraz tylko trzeba znaleźć kogoś, kto to zrobi, nie zdzierając z nas za bardzo.