kevinlomax 02.06.2010 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2010 Czy nieporozumienie? Pomyśl...malowanie proszkowe elementów stalowych z piaskowaniem i podkładem - ok 70 PLN/m2, stal czarna - metr kwadratowy blachy #1 kosztuje 32 PLN a na takie schody potrzebujesz co najmniej blachy #6 więc już 192 PLN za metr kwadratowy a metrów kwadratowych będziesz potrzebować o wiele więcej. Jeśli zastosujesz profil to przynajmniej ścianka 5 mm i minimum 80x80 - 6m około 300 PLN. Stopnie jeśli z drewna to 200PLN za stopnień, jeśli z kraty WEMA (idealna do loftu) to 80 PLN za stopień. No i pomyśl jeszcze nad jednym...Dolicz d o tego balustradę... Z drewna po budowie nie zamontujesz do stalowych schodów. I pomyśl o estetyce. Nie wiem jak wysokie to schody ale jeśli antresola to niskie więć 15000 PLN faktycznie dużo ale do 10 000 musisz się liczyć. Projektom kupionym na allegro bym nie wierzył chyba że to konstruktorzy robią i jeśli Ci sami zmierzą. Jeśli to schody zabiegowe to jeśli nie są fachowcami którzy to robią to ie radzę ryzykować. Lepiej się dogadać z jakąś porządną firmą i wypośrodkować tanio i dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 02.06.2010 14:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2010 Czy nieporozumienie? Pomyśl...malowanie proszkowe elementów stalowych z piaskowaniem i podkładem - ok 70 PLN/m2, stal czarna - metr kwadratowy blachy #1 kosztuje 32 PLN a na takie schody potrzebujesz co najmniej blachy #6 więc już 192 PLN za metr kwadratowy a metrów kwadratowych będziesz potrzebować o wiele więcej. Jeśli zastosujesz profil to przynajmniej ścianka 5 mm i minimum 80x80 - 6m około 300 PLN. Stopnie jeśli z drewna to 200PLN za stopnień, jeśli z kraty WEMA (idealna do loftu) to 80 PLN za stopień. No i pomyśl jeszcze nad jednym...Dolicz d o tego balustradę... Z drewna po budowie nie zamontujesz do stalowych schodów. I pomyśl o estetyce. Nie wiem jak wysokie to schody ale jeśli antresola to niskie więć 15000 PLN faktycznie dużo ale do 10 000 musisz się liczyć. Projektom kupionym na allegro bym nie wierzył chyba że to konstruktorzy robią i jeśli Ci sami zmierzą. Jeśli to schody zabiegowe to jeśli nie są fachowcami którzy to robią to ie radzę ryzykować. Lepiej się dogadać z jakąś porządną firmą i wypośrodkować tanio i dobrze. Nie wiem za bardzo do czego odnosi się Twoja wypowiedź.... Jakie nieporozumienie? Jakie projekty z allegro? Nie wiem za bardzo, co sugerujesz - że nie mam robić tych schodów,czy że mnie na nie nie stać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kevinlomax 07.06.2010 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2010 Chodzi mi o to, że po podliczeniu kosztów materiałowych i robocizny naprawdę nie ma co się dziwić że schody kosztują 10-15 tysięcy. Moja odpowiedź była do postów trochę wyżej - było coś o projektach kupionych na allegro. Sam produkuję takie schody i balustrady wiec mniej więcej mogę Wam naświetlić jak to wygląda. Nie twierdzę że Cię na nie nie stać tylko że to jednak kosztuje. Wiadomo - jest robocizna i zysk do doliczenia. Schody jak najbardziej rób, tylko jeśli ktoś będzie robił projekt to niech przyjedzie i sam popatrzy, pomierzy, sprawdzi ściany. I balustrady z linkami nie polecam do kręconych schodów (spiralnych). Trochę chaotycznie to mi wyszło bo czytam znowu cały wątek i piszę o wszystkim co mi się rzuciło w oczy:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anetina 07.06.2010 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2010 ja mam antresolę i schodki typu drabinkasuper się chodzi dziecko nie narzeka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anetina 07.06.2010 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2010 http://www.empikfoto.pl/albumy42/396587/984069/31720823_zdjecie0184.jpg http://www.empikfoto.pl/albumy42/396587/984069/31720824_zdjecie0185.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 07.06.2010 13:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2010 Chodzi mi o to, że po podliczeniu kosztów materiałowych i robocizny naprawdę nie ma co się dziwić że schody kosztują 10-15 tysięcy. Moja odpowiedź była do postów trochę wyżej - było coś o projektach kupionych na allegro. Sam produkuję takie schody i balustrady wiec mniej więcej mogę Wam naświetlić jak to wygląda. Nie twierdzę że Cię na nie nie stać tylko że to jednak kosztuje. Wiadomo - jest robocizna i zysk do doliczenia. Schody jak najbardziej rób, tylko jeśli ktoś będzie robił projekt to niech przyjedzie i sam popatrzy, pomierzy, sprawdzi ściany. I balustrady z linkami nie polecam do kręconych schodów (spiralnych). Trochę chaotycznie to mi wyszło bo czytam znowu cały wątek i piszę o wszystkim co mi się rzuciło w oczy:) Tak myślałam, że odnosiłeś się do poprzednich wypowiedzi. Rozumiem, dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts