Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Problem z wykazem materiałów

ewa.ko

Recommended Posts

Witam, a ja chciałabym podzielić się z Wami moim problemem. Firma wykonała nam centralne ogrzewanie z podłogówką i całą kotłownią. Za materiał już zapłaciliśmy zgodnie z umową, teraz jeszcze robocizna. Dostałam wykaz materiałów, które zostały użyte do wykonania ogrzewania. I tu mam problem, skąd wiem, że tyle materiału rzeczywiście zostało zużytych? Jak to sprawdzić, ja to powinnam zrobić czy firma wykonująca? Chyba to trochę trudne, jeśli chodzi o np podłogówkę. Wstrzymałam zapłatę, ale nie wiem czy jestem na prawie. Proszę o pomoc.

Dostałam już od Was parę rad, ale problem dalej istnieje. Jeśli podpisałam umowę i zgodziłam się na kosztorys, tzn. że muszę się zgodzić z końcowym wykazem towarów na dokumencie wz? Nie chcę podpisać faktury końcowej, ale nie wiem czy to coś da. Bardzo proszę i podpowiedź jak ten problem rozwiązać.

jeżłei podpisałaś umowę i się zgodziłąś to po ptakach, ale poproś żeby Ci wskazał co jest czym w Twoim domu - czyli pompa cyrkulacyjn - to pozycja w kosztorysie x, zawór zwrotny - to pozycja Y, itd

zyski

- sprawdzisz troszkę materiały

- sama się dowiesz co jest czym u Ciebie w domu - będizesz znała instalację

to żadna kicha się spytać co jest czym ze wskazaniem na zainstalaowany materiał.