ewa.ko 13.11.2009 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2009 Witam, a ja chciałabym podzielić się z Wami moim problemem. Firma wykonała nam centralne ogrzewanie z podłogówką i całą kotłownią. Za materiał już zapłaciliśmy zgodnie z umową, teraz jeszcze robocizna. Dostałam wykaz materiałów, które zostały użyte do wykonania ogrzewania. I tu mam problem, skąd wiem, że tyle materiału rzeczywiście zostało zużytych? Jak to sprawdzić, ja to powinnam zrobić czy firma wykonująca? Chyba to trochę trudne, jeśli chodzi o np podłogówkę. Wstrzymałam zapłatę, ale nie wiem czy jestem na prawie. Proszę o pomoc.Dostałam już od Was parę rad, ale problem dalej istnieje. Jeśli podpisałam umowę i zgodziłam się na kosztorys, tzn. że muszę się zgodzić z końcowym wykazem towarów na dokumencie wz? Nie chcę podpisać faktury końcowej, ale nie wiem czy to coś da. Bardzo proszę i podpowiedź jak ten problem rozwiązać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
glowac 13.11.2009 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2009 jeżłei podpisałaś umowę i się zgodziłąś to po ptakach, ale poproś żeby Ci wskazał co jest czym w Twoim domu - czyli pompa cyrkulacyjn - to pozycja w kosztorysie x, zawór zwrotny - to pozycja Y, itdzyski- sprawdzisz troszkę materiały- sama się dowiesz co jest czym u Ciebie w domu - będizesz znała instalację to żadna kicha się spytać co jest czym ze wskazaniem na zainstalaowany materiał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts