teco 16.11.2009 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2009 Ale cytat sam w sobie nie był zły. Można się czepiać autora, albo tego, że było podpisane nazwiskiem znanego nazisty. To jak dam cytat Lenina albo Stalina, nawet bez podpisu, to też będę wyklęty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 16.11.2009 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2009 To jak dam cytat Lenina albo Stalina, nawet bez podpisu, to też będę wyklęty? a juści! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 16.11.2009 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2009 właśnie chodziło ten podpis .... nie każdy zna się , nie każdy czyta, nie każdy wie .... ale jeśli jest podpisany - to całkowicie zmienia postac rzeczy .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 16.11.2009 10:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2009 skoro tu się jeszcze trochę boksujemy, to ten tekst ze stopki, że usunięto za wzbudzanie kontrowersji na forum, kto popełnił?sam autor, czy redakcja? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 16.11.2009 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2009 Ale cytat sam w sobie nie był zły. zły? hm ... jak dla mnie - nic mądrego , no ale - każdy ma swoją opinię ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
teco 16.11.2009 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2009 A jak dam cytat Pinocheta, albo Mao Tse Tunga? Albo cytat Cyrankiewicza?Kogo mogę cytować, a kogo nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
teco 16.11.2009 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2009 Ale cytat sam w sobie nie był zły. zły? hm ... jak dla mnie - nic mądrego , no ale - każdy ma swoją opinię ... Nie jest zły w takim sensie, że daje do myślenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 16.11.2009 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2009 A jak dam cytat Pinocheta, albo Mao Tse Tunga? Albo cytat Cyrankiewicza? Kogo mogę cytować, a kogo nie? teco .... nie jesteśmy wyroczniami kogo można cytować ... cytat w stopce świadczy o człowieku - jak chcesz być postrzegany na forum , tak tez się kreuj .... po prostu zdaniem niektórych , także moim zdaniem - cytowanie zbrodniarzy wojennych i ludobójców m.i.n. nazistów jest niesmaczne i nie na miejscu ... wspomnę oczywiście , ze cytowanie faszysty z podpisem cytatu może zostać uznane za szerzenie nazizmu , a to już podchodzi pod odpowiednie paragrafy ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
revalidon 16.11.2009 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2009 o jakich przepisach piszesz? okolice Opola i same Opole (?) uchwałą 21 samorządów (o ile dobrze pamiętam) zamontowano dwujeżyczne tablice z oznaczeniami miejscowości, to wywalczyła sobie mniejszość niemiecka tyle wiem, bo więcej mnie nie obchodzi, a i to uważam za pewne nadużycie Tiaaaa... podwójne tablice, a chłopcy z tamtych stron spełniaja sie w kółkach zainteresowań hitlerjugend, no a dziewczynki realizują się w bundzie deutscher maedel... Czyś ty się z choinki urwał..?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 16.11.2009 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2009 Wyklęęęęty powstań ludu zieeeemiiiiPooowstaaańcie ktoóórych dręczy głóoóód... Wstaję i idę coś zeżreć, bom głodny... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 16.11.2009 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2009 "Być obywatelem swojego państwa, nawet jeśli jest się tylko zamiataczem ulic, musi być uważane za większy honor niż bycie królem w obcym kraju." i niech mi żaden , który za patriotę się uważa, nie mówi, że nie mam prawa cytować? Nie podpiszę czyje bo : właśnie chodziło ten podpis .... nie każdy zna się , nie każdy czyta, nie każdy wie .... ale jeśli jest podpisany - to całkowicie zmienia postac rzeczy .... i jeszcze trochę oliwy do ognia "Naszym zadaniem jest wychowanie człowieka, który będzie widział piękne i prawdziwie wspaniałe strony życia, który nie zamieni się przedwcześnie w ponurego zrzędę. Chcemy cieszyć się pełnią życia, trzymać się go i unikać wszystkiego, co według ludzkiej miary szkodzi bliźniemu." a tak naprawdę o co chodzi bo odnoszę nieodparte wrażenie, że to już dyskusja wyłącznie dla udowodnienia, kto ma racje. i niewątpliwie znów nikt nikogo nie przekona. choć nie powiem zabawnie jest, a myślałam ,że straszno będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sSiwy12 16.11.2009 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2009 Tiaaaa... podwójne tablice, a chłopcy z tamtych stron spełniaja sie w kółkach zainteresowań hitlerjugend, no a dziewczynki realizują się w bundzie deutscher maedel... A dlaczego wjeżdżając do Bautzen widzisz też nazwę Budziszyn i wielu innych miejscowościach też widnieje nazwa polska? Dlaczego jadąc przez ziemie opolską cały czas spotykasz tabliczki z nazwami niemiecko/polskimi? Dlaczego po obu stronach granicy polsko/czeskiej od „zawsze” nazwy miast były i są podawane w obu językach? Komunizm, spowodował, że „zgubiono” tożsamość kulturową wielu regionów i miast. Historia była zakłamana, ale i po części jest tak dalej. Wspomniany przez kogoś Wrocław nie jest „dziełem” tylko Polaków – zresztą oni mieli najmniejszy w tym udział. Teraz to się zmienia (jako przykład niech posłuży Hala Ludowa we Wrocławiu, której przywrócono historyczną (niemiecką) nazwę Hala Stulecia i z taką nazwą wpisano ja na listę Światowego Dziedzictwa) , ale opór „materii” jest bardzo duży – czego dowodem są niektóre „tutejsze” wpisy.. Zniknęło wiele historycznych nazw miast, bo utożsamiano Niemców tylko z nazizmem. Jako ciekawostkę, podam fakt, że nie dotyczyło to tylko miast. Z Karkonoszy „zniknął” Liczyrzepa, bo jego rodowód był niemiecki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 16.11.2009 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2009 "Być obywatelem swojego państwa, nawet jeśli jest się tylko zamiataczem ulic, musi być uważane za większy honor niż bycie królem w obcym kraju." i niech mi żaden , który za patriotę się uważa, nie mówi, że nie mam prawa cytować? wiesz co, malka ... wszystko super extra .... ale jak se pomyśle, że to od Hitlera wyszło to mi się jakoś od razu kontekst zmienia o 360 stopni .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
revalidon 16.11.2009 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2009 A dlaczego wjeżdżając do Bautzen widzisz też nazwę Budziszyn i wielu innych miejscowościach też widnieje nazwa polska? Jaka polska nazwa..??!! Ano dlatego, że w Niemczech są oficjanie uznane dwie mniejszości narodowe i jedną z nich są Serbo-Łużyczanie... I obok Bautzen jest napisane Budisyn... Ale wierz mi to nie jest po polsku... Niedaleko jest Hoyerswerda/Wojercy... Wojercy to istotnie polska nazwa... Hahaha... Uśmiałem się... Dlaczego jadąc przez ziemie opolską cały czas spotykasz tabliczki z nazwami niemiecko/polskimi? Proponuję ruszyć d... i przejechać się tam, żeby nie pieprzyć farmazonów... Teraz to się zmienia (jako przykład niech posłuży Hala Ludowa we Wrocławiu, której przywrócono historyczną (niemiecką) nazwę Hala Stulecia i z taką nazwą wpisano ja na listę Światowego Dziedzictwa) , ale opór „materii” jest bardzo duży – czego dowodem są niektóre „tutejsze” wpisy... A co to ma wspólnego... Jest to Hala Stulecia a nie Jahrhunderthalle !!! Podobnie jak polikwidowano ulice Bieruta, Marksa, PRL'u i inne jeszcze... I podtrzymuję ostrzeżenie... We Wrocku w niektórych okolicach za Breslau leją po mordzie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 16.11.2009 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2009 "Być obywatelem swojego państwa, nawet jeśli jest się tylko zamiataczem ulic, musi być uważane za większy honor niż bycie królem w obcym kraju." i niech mi żaden , który za patriotę się uważa, nie mówi, że nie mam prawa cytować? wiesz co, malka ... wszystko super extra .... ale jak se pomyśle, że to od Hitlera wyszło to mi się jakoś od razu kontekst zmienia o 360 stopni .... a to mozna tego nazwiska na H uzywać myslałam, że to juz propagowanie faszyzmu a no i jak coś fika o 360 st, znaczy, że wraca do punktu wyjścia - więc nie bardzo rozumię, co się zmienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 16.11.2009 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2009 no dobra , malka ...o 180 stopni, pasuje? zmienia sie .... przynajmniej mi ... Być obywatelem swojego państwa, nawet jeśli jest się tylko zamiataczem ulic, musi być uważane za większy honor niż bycie królem w obcym kraju." jeśli by to napisał Jan Paweł II - wiadomo , ze pobudki były czyste , dobre i dlatego wzięłabym to dosłownie i przyjęła ... jesli napisał to Hitler .... to od razu mam przed oczyma trzecią rzeszę, walkę o czystość rasy i niszczenie innych ras .... i dla mnie to hasło przestaje być w tym momencie wzniosłe i szczere ... ale to jest moje zdanie ... nie każdy musi się z nim zgadzać ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 16.11.2009 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2009 ja poprostu nie rozumię o co ta afera, śmieszne to i już . z kontekstu wypowiedzi rozumię, ze pan M zacytował : " Kłamstwo powtórzone tysiąc razy staje się prawdą." - wiecie ile razy te słowa były użyte na tym forum i jakoś problemu nie było. Robicie sztuczne problemy, tylko po co ? tak dla zabawy, dla zabicia czasu czy po to by się wylansować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 16.11.2009 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2009 ja poprostu nie rozumię o co ta afera, śmieszne to i już . z kontekstu wypowiedzi rozumię, ze pan M zacytował : " Kłamstwo powtórzone tysiąc razy staje się prawdą." - wiecie ile razy te słowa były użyte na tym forum i jakoś problemu nie było. Robicie sztuczne problemy, tylko po co ? tak dla zabawy, dla zabicia czasu czy po to by się wylansować wiesz ... super - tylko mariankossy te słowa podpisał autorem ... a to już zmienia postać rzeczy i kontekst ... każdy ma inną wrazliwość polityczną i etyczną .... dlatego nie ferowałabym tak lekkomyślnie opini w tym akurat temacie ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
revalidon 16.11.2009 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2009 ja poprostu nie rozumię o co ta afera, śmieszne to i już . z kontekstu wypowiedzi rozumię, ze pan M zacytował : " Kłamstwo powtórzone tysiąc razy staje się prawdą." - wiecie ile razy te słowa były użyte na tym forum i jakoś problemu nie było. Robicie sztuczne problemy, tylko po co ? tak dla zabawy, dla zabicia czasu czy po to by się wylansować Otóż to... Na innych forach moderatorzy maja róźne środki, żeby temperować niepotrzebne dyskusje... Tutaj też mozna by dać tydzień urlopu od forum autorowi prowokacyjnych wątków i po sprawie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Pepeg z Gumy 16.11.2009 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2009 A co to ma wspólnego... Jest to Hala Stulecia a nie Jahrhunderthalle !!! ................................... I podtrzymuję ostrzeżenie... We Wrocku w niektórych okolicach za Breslau leją po mordzie... Jahrhunderthalle już nie, ale też nie Volkshalle A lać, leją za Breslau, jednak głównie Zabużanie (vor allem und vor dem alles) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts