revalidon 16.11.2009 15:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2009 I podtrzymuję ostrzeżenie... We Wrocku w niektórych okolicach za Breslau leją po mordzie... To batiary ze Lwowa!! We Wrocku pewnie batiary... A w Olsztynie..? Oczyma wyobraźni już widzę Barbossę jak w Olsztynie zagaja z warszawskim akcentem...: - Iś bin aus Alensztajn, aber nur mit Gajst, wajl majn Kyrper in Warszał yst... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WaldiM 16.11.2009 16:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2009 Revalidon nie radzę Ci wchodzić w jakiekolwiek spory z kolegą sSiwym bo ma od nieodparte dążenie do udowadniania, że jego jest zawsze na wierzchu a im bardziej mu zaczniesz wytykać bzdury które podaje tym niej uprzejmy się będzie robił w stosunku do ciebie. Mam dom całoroczny acz wykorzystywany tylko w okresie letnim nad jeziorem Sasek Wielki pod Olsztynem w związku z tym często do Olszyna na zakupy jeżdżę i nigdzie podwójnych napisów nie widziałem i sądzę że władze Olsztyna byłyby mocno zaskoczone, że takowe istnieją, więc podpisywanie się niemieckojęzyczną nazwą miasta, które absolutnie sobie tego nie życzy jest czystą złośliwością i prowokacją nacjonalistyczną kolegi Babossy. Sporo zawodowo jeżdżę po UE, najczęściej przez Niemcy i gwarantuję, że nie ma tam żadnych polskich nazw przy miastach, bo ich być nie może, ponieważ nigdy Polska nie rościła sobie i nie rości praw do tych terenów. Twierdzenia kolegi sSiwego o polskości i wysiedleniach już pachną conajmniej naruszeniem status quo tego regionu i świadczą tylko o jego chęci rewanżyzmu za ustalenia z Jałty i rewizji polskich granic. Nie wiem czy taki człowiek powinien pisać teksty na forum jakby nie patrzyć polskiego miesięcznika, bo w swoim zapale zaraz odda Śląsk ze swoją bogatą historią powstań w obce nam ręce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 16.11.2009 16:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2009 Barbarzyńca....kuku Ci zrobili ? kuku to mi może zrobić TYLKO i WYŁĄCZNIE ktoś kogo szanuję, bądź osoba mi bliska więc sam sobie odpowiedz, kto, co i w finale - czy... WaldiM całe te Twoje głupie pisanie wynika z tego, że nieuważnie czytasz, skoro tyle jeździsz to jedź w opolskie, o tym tu mówiłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sSiwy12 16.11.2009 16:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2009 revalidon Nie chce mi się tłumaczyć. Ani udowadniać jak było. Ale wystarczy przeczytać historię (oficjalną i w Polsce publikowaną) tych miast, aby dowiedzieć się, że np. Wrocław przed II Wojną Światową liczył 630.000 mieszkańców, a w styczniu 1945r. ponad 1.000.000 (razem z uciekinierami).Rok po zakończeniu wojny w powszechnym spisie odnotowano 170.000 mieszkańców.Przesunięcie Polski na zachód oznaczało dla Wrocławia prawie stuprocentową wymianę ludności. W 1950 roku w mieście już prawie nie można było znaleźć nikogo z przedwojennych mieszkańców.Tak było tylko w 1946r, http://vratislavia.blogspot.com/2009/09/wysiedlenia-niemcow-z-polski-pkf-1046.htmla przecież masowe wysiedlenia trwały do 1950r. To samo dotyczyło innych miast na „dzikim zachodzie”. Co do jednego masz rację. Nie powinienem posługiwać się określeniem „nazwa Polska” – to nadinterpretacja, za która przepraszam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sSiwy12 16.11.2009 16:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2009 Twierdzenia kolegi sSiwego o polskości i wysiedleniach już pachną conajmniej naruszeniem status quo tego regionu i świadczą tylko o jego chęci rewanżyzmu za ustalenia z Jałty i rewizji polskich granic. Nie wiem czy taki człowiek powinien pisać teksty na forum jakby nie patrzyć polskiego miesięcznika, bo w swoim zapale zaraz odda Śląsk ze swoją bogatą historią powstań w obce nam ręce. Na tego rodzaju zaczepki raczej nie reaguję, ale w bardzo podobnej sytuacji zabrano komuś tytuł. Obraża się mnie i co na to Redakcja? Dopisałem: Nie jest to apel o zbananowanie, ani jakiekolwiek działanie skierowane wobec forumowicza. Przedstawiam tylko problem poruszony w „regułach forum” – i tylko taki sens miało merytoryczne zapytanie skierowane do Redakcji. A tak nawiasem mówiąc ciekawy problem, bo idąc wprost po linii jaką obrał wobec mnie WaldiM, oraz Redakcja wobec Barbossy, to niechybnie zabiorą mi tytuł za propagowanie idei ziomkowskiej. Bo tak logika nakazuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MARTINA1 16.11.2009 16:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2009 Niezależnie od tego o co biega... - ZNÓW SKARŻYPYTA ? REDAKCJI CI -się zachciało czy 18 jeszcze nie skończona ?.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sSiwy12 16.11.2009 16:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2009 Ale tu jest istotne o co biega. Bo jest to nawiązanie do tego co napisałem tu: http://forum.muratordom.pl/reguly-forum,t170805-240.htm – tylko i wyłącznie w tym kontekście. Mnie tylko chodzi o działania Redakcji w przypadku odbierania tytułów, kasowania wątków czy „bananownia”, bo zasady są dowolne i nikomu nie znane. Nigdy nie „wnioskowałem” ani się nie skarżyłem.Jeśli tak został odebrany ten wpis – przepraszam i już poprawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 16.11.2009 16:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2009 Niezależnie od tego o co biega... - ZNÓW SKARŻYPYTA ? REDAKCJI CI -się zachciało czy 18 jeszcze nie skończona ?.... Aaaaaaa..... więc jednak ZNÓW!!!!!!! No popatrz, a wcześniejsze tak lekce sobie ważyłaś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MARTINA1 16.11.2009 17:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2009 RETRO z tą swoją wprawą niedługo dojdziesz do...0 treści i jednosylabowch wpisów ... A i postów będą tysiące..... Ssiwy zmienił swą wypowiedź ,a ja odpisałam na poprzednią - obecnie też zminimalizował... wydźwięk I POPRAWIŁ .Ja też........... KONIEC I KROPKA . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zochna 16.11.2009 18:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2009 im częściej będę Cię czytał , tym smutniejsze refleksje ogarniać mnie będą na mój temat. ( całe własne) no bardzo ładne Czy to oznacza , że już nie będziesz mnie czytał ? Nie rób mi tego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
selimm 16.11.2009 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2009 Zosia - Ty ...no żyjesz jeszcze ? aaaa możesz jeszcze ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Pepeg z Gumy 16.11.2009 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2009 im częściej będę Cię czytał , tym smutniejsze refleksje ogarniać mnie będą na mój temat. ( całe własne) no bardzo ładne Czy to oznacza , że już nie będziesz mnie czytał ? Nie rób mi tego. Będę Cię czytał, nawet gdybym miał popaść po tym w depresję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
19501719500414 16.11.2009 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2009 Malka...Ty nadal nie rozumiesz o co mi chodzi .... chodzi mi o to , że te same słowa wypowiedziane w różnych okolicznościach i przez różnych luddzi mają różny kontekst .... i dlatego dałam to porównanie .... . widzisz smoczyco, nie dziw się innemu postrzeganiu tego przez Malkę, (z całym szacunkiem dla Malki i nie chcę żeby to źle odebrała), ale Malka jest z Zagłębia, a Ty ze Szlonska, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zochna 16.11.2009 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2009 Będę Cię czytał, nawet gdybym miał popaść po tym w depresję. Pepeg dzięki ale teraz to ja mam ciężar odpowiedzialności - będę się ograniczać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zochna 16.11.2009 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2009 Zosia - Ty ...no żyjesz jeszcze ? aaaa możesz jeszcze ? jestem na podtrzymaniu , wszystko się może zdarzyć selimm - Ty ankietę idź wypełniać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobiczek 16.11.2009 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2009 Czytam, głos zabrałem nawet raz i myślę. O tej "wolności słowa" tytułowej. Obejrzałem takiego idiotę amerykańskiego. I zastanawiam się czy nadinterpretacja zdania o wolności słowa jest mozliwa. Nie dotyczy oczywiście Barbossy "cięzar gatunkowy" - choć ja osobiście to życzyłbym sobie moderatora takiego jak na naszym forum w HBO....... a tu link czekam co Wy na to z tą "wolnościa słowa" i Waszą ocenę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
selimm 16.11.2009 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2009 Jaką zaś ankietę ? - ja , nie ogarniam ankiet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 16.11.2009 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2009 Jaką zaś ankietę ? - ja , nie ogarniam ankiet to takie jak torba na zakupy. Wypełnij po brzegi i wyslij. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 17.11.2009 06:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2009 Za tydzień sąd będzie rozstrzygał, czy krzyż na osiedlu Młodynie w Stalowej Woli został postawiony legalnie. Biskupi zaapelowali do wiernych o modlitwę, by mógł tam zostać. http://miasta.gazeta.pl/rzeszow/1,34962,7260076,Biskupi_zaapelowali_o_modlitwe_w_obronie_krzyza.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 17.11.2009 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2009 Proszę po raz wtóry o przywrócenie tytułu Barbossie .... i bede upierdliwie prosic na każdym wewontku do upadłego ... aż tytuł zostanie mu zwrócony , bo to my go Barbossie nadaliśmy ....a z tego co sobie przypominam - my nie prosiliśmy o odbieranie ... tym bardziej, ze jak już podkreślałam ... Barbossa dostał tytuł pomimo tego że ma niewyparzoną buzie i pisze dosadnie co myśli nie owijając ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts