Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

wolność słowa Art. 31 Konstytucji RP

Barbossa

Recommended Posts

Stopka z AH faktycznie paskudna.

zgadzam się :roll: ... no ale co zrobić - Barbossa nie chce mojej :(

no to może Go ładnie poproszę, żeby ładniejszą ... taką "swoją" znalazł ? i broń boszszsz nie AH tudzież JG :lol:

Ps. Jeszcze wczoraj czułem lekką odrazę, dziś mi przeszło, chociaż dalej

jesteśmy z innej bajki. Najlepszego.

tak naprawdę to Barbossa jest "swój chop" - przyjedź na kulig to się osobiście przekonasz :D

Zezwalam - podnoszę szlaban. Szykujcie szampana.

dawać .... co prawda jutro bede pić, ale dzisiaj moge zacząć trening :wink: :lol:

• Odpowiedzi 243
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

a mariankossy za podpis faszysty w stopce to co dostał w nagrodę?

sSiwy12 napisał:

Barbossa pokazał, że na FM zacytowano z nazwiska i imienia zbrodniarza wojennego

Faktycznie cytat podpisałem:

Josef G

na imię Josef na nazwisko G , G jak Gomulka, Gamoń, Galileusz i gdyby nie gooogle to byscie o niczym nie wiedzieli, bo cytat był od 5 listopada a dzisiaj 13-ty.

Jeszcze 998 razy napiszcie ze podałem z imienia i nazwiska , to napewno bedzie to prawdą 8)

(prawda, cała prawda i g...o prawda ) :roll:

Czytasz i nie rozumiesz, albo nie chcesz zrozumieć.

Gdyby było to tak oczywiste jak pieszesz, to z mojej strony usłyszał byś "Przepraszam" i natychmiast poprawa mojego wpisu.

Ale zapomniałeś, że aby nikt nie miał wątpliwości, poprawiłeś na "wiadomo jaki" - a to uprawniło mnie do takiego wpisu.

zostało jeszcze 997 :wink:

sSiwy nie "pękaj " dawaj,

pewnie Kopernik tez była kobietą? :lol:

jak Ciebie tak w tym i poprzednim wątku czytam, to odnoszę coraz większe wrażenie , że ten Twój podpis w stopce to bardziej głupota i brak głębszego zastanowienia nad tym co robisz niż celowego działania ....

a może się mylę? :roll:

jak Ciebie tak w tym i poprzednim wątku czytam, to odnoszę coraz większe wrażenie , że ten Twój podpis w stopce to bardziej głupota i brak głębszego zastanowienia nad tym co robisz niż celowego działania ....

Mylisz się,

manipulacja przez słowo pisane wykazuje coraz większą skuteczność. Wszystko wskazuje na to, że "siła przebicia" manipulacji będzie wciąż wzrastała .

Trzeba podkreślić, że słowo nie staje się nośnikiem manipulacji na zasadzie przypadku (zbiegu okoliczności) czy w następstwie ślepego funkcjonowania pewnych mechanizmów. Słowo to zostaje uruchomione na użytek działań manipulatorskich zawsze "na miarę" konkretnego człowieka czy grupy ludzi. Choć sami dysponenci stoją zazwyczaj w cieniu innych osób i często pozostają anonimowi. Zgodnie z definicją, manipulacja jest działaniem zaplanowanym, ale i skrytym, dlatego dość trudnym do wykrycia. W funkcjonowaniu manipulacji szczególną rolę spełniają stosowane techniki, które stają się coraz bardziej wyrafinowane. Oto niektóre z nich.

Najbardziej znaną techniką w manipulowaniu słowem jest powtarzanie. Częste używanie słów, zdań, haseł i sądów ma to do siebie, że z czasem niweluje pewne opory w ich przyjmowaniu, zamazuje różnice w ocenach i sprawia, że człowiek staje się zdolny do zaakceptowania nawet treści wyjątkowo kłamliwych. :roll:

Swoją uwagę ogranicza do spraw drugorzędnych, które są mu w sposób pokrętny podsuwane jako istotne i bardzo ważne.

( czy ważne kto to powiedział , to pikuś w stosunku do treści motta) :lol:

Mylisz się,

manipulacja przez słowo pisane wykazuje coraz większą skuteczność. Wszystko wskazuje na to, że "siła przebicia" manipulacji będzie wciąż wzrastała .

Trzeba podkreślić, że słowo nie staje się nośnikiem manipulacji na zasadzie przypadku (zbiegu okoliczności) czy w następstwie ślepego funkcjonowania pewnych mechanizmów. Słowo to zostaje uruchomione na użytek działań manipulatorskich zawsze "na miarę" konkretnego człowieka czy grupy ludzi. Choć sami dysponenci stoją zazwyczaj w cieniu innych osób i często pozostają anonimowi. Zgodnie z definicją, manipulacja jest działaniem zaplanowanym, ale i skrytym, dlatego dość trudnym do wykrycia. W funkcjonowaniu manipulacji szczególną rolę spełniają stosowane techniki, które stają się coraz bardziej wyrafinowane. Oto niektóre z nich.

Najbardziej znaną techniką w manipulowaniu słowem jest powtarzanie. Częste używanie słów, zdań, haseł i sądów ma to do siebie, że z czasem niweluje pewne opory w ich przyjmowaniu, zamazuje różnice w ocenach i sprawia, że człowiek staje się zdolny do zaakceptowania nawet treści wyjątkowo kłamliwych. :roll:

nie o to mi chodzi ....

chodzi mi o to , że mając do wyboru milion różnych cytatów różnych autorów - wybrałeś akurat tego autora - dlaczego?

czy celowo - żeby wzbudzić kontrowersje?

czy też bezmyślnie , nie zastanawiając się nad tym jakie to wzbudzi uczucia w innych ludziach ....

czy po prostu najzwyczajniej miałeś to gdzieś?

o to mi chodziło .....

ma to ogromne znaczenie kto powiedział ... przynajmniej dla niektórych .... ale nie dla Ciebie ....

wiedząc doskonale - co autor cytatu miał na myśli i patrząc w kontekście Jego czynów ....

miałam nadzieję , ze odpowiesz , że nie zdawałeś sobie sprawy .... ale nie - Ty doskonale zdawałeś sobie sprawę co znaczą te słowa w kontekście tego nazwiska .....

jesteś winny ..... urażenia uczuć wielu ludzi ....

Człowiek znajdujący się pod długotrwałym wpływem manipulacji werbalnej staje się bardziej podatny na zdalne sterowanie i wtedy mówi się o nim, że jest nosicielem "paczkowanej świadomości".

Na działanie manipulatorskie reaguje w sposób skuteczny , w/g mnie jest o najlepsza metoda na bzdury typu : wiadra ciśnieniowe. 8)

Swoją uwagę ogranicza do spraw drugorzędnych, które są mu w sposób pokrętny podsuwane jako istotne i bardzo ważne.

o to mi chodziło .....

ma to ogromne znaczenie kto powiedział ... przynajmniej dla niektórych .... ale nie dla Ciebie ....

wiedząc doskonale - co autor cytatu miał na myśli i patrząc w kontekście Jego czynów ....

miałam nadzieję , ze odpowiesz , że nie zdawałeś sobie sprawy .... ale nie - Ty doskonale zdawałeś sobie sprawę co znaczą te słowa w kontekście tego nazwiska .....

jesteś winny ..... urażenia uczuć wielu ludzi ....

Dalej jesteś manipulowana treść ciebie nie interesuje tylko kto to powiedział,

( jak ktoś z PO to jest dobrze, jak te słowa powie ktoś z Samoobrony to jest bee )

i tym się różnimy.

Dalej jesteś manipulowana treść ciebie nie interesuje tylko kto to powiedział,

( jak ktoś z PO to jest dobrze, jak te słowa powie ktoś z Samoobrony to jest bee )

i tym się różnimy.

nie rozumiesz różnicy .... ja mogę wiele zrozumieć i wybaczyć politykom : złodziejstwo, oszustwa , naciąganie faktów , niespełnione obietnice .... ale nie ludobójstwo .... to jest zasadnicza różnica ....

to Ty tego nie zrozumiesz....

Gość M@riusz_Radom

nie rozumiesz różnicy .... ja mogę wiele zrozumieć i wybaczyć politykom : złodziejstwo, oszustwa , naciąganie faktów , niespełnione obietnice

Znaczy się wybaczysz pięknemu Kaziowi skasowanie bloga z wpisami ponętnej Isabell ?? Gdzie ja biedny będę teraz czytał takie poruszające liryki ?? :(

A wiesz za co powiesili posłańca?

nie wiem .... mnie się rymuje : za jajca ...

ale o co kaman? bo Ci się chyba tematy pomelyły :wink:

dobreeee :D

Za to że przyniósł złą wiadomość.

Jak człowiek umarł przed szpitalem to wołasz TRAGEDIA!!!

a jak miesiecznie zginie NA DROGACH 160 osób , to na nikim nie robi wrazenia , poprostu STATYSTYKA.

Jak człowiek umarł przed szpitalem to wołasz TRAGEDIA!!!

a jak miesiecznie zginie NA DROGACH 160 osób , to na nikim nie robi wrazenia , poprostu STATYSTYKA.

no ale co Ty pleciesz, wyszywasz , haftujesz czy co tam wolisz ....

co Ty przyrównujesz ludzi ginących w wypadkach do ludzi zamordowanych przez nazistów? :o

Tobie już całkiem chyba odwaliło .... albo nie rozumiesz co próbujemy z sSiwym12 tak cierpliwie Ci przekazać ....

a szacunek ? słowo takie znasz?

masz szacunek do tych zamordowanych w obozach ludzi? do dzieci umierających z głodu oddzielonych od matek? do ludzi na których przeprowadzali bestialskie badania?

właśnie dlatego za niesmaczne uznaje się wszem i wobec cytowanie takich ludzi jak w/w ....

choćby powiedzieli nie wiem co pięknego i nie wiem o kim - dla mnie ich słowa nie znaczą nic - bo to czyny mówią za siebie , a nie słowa ....