daggulka 13.11.2009 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2009 Stopka z AH faktycznie paskudna. zgadzam się ... no ale co zrobić - Barbossa nie chce mojej no to może Go ładnie poproszę, żeby ładniejszą ... taką "swoją" znalazł ? i broń boszszsz nie AH tudzież JG Ps. Jeszcze wczoraj czułem lekką odrazę, dziś mi przeszło, chociaż dalej jesteśmy z innej bajki. Najlepszego. tak naprawdę to Barbossa jest "swój chop" - przyjedź na kulig to się osobiście przekonasz Zezwalam - podnoszę szlaban. Szykujcie szampana. dawać .... co prawda jutro bede pić, ale dzisiaj moge zacząć trening Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sSiwy12 13.11.2009 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2009 a mariankossy za podpis faszysty w stopce to co dostał w nagrodę? sSiwy12 napisał:Barbossa pokazał, że na FM zacytowano z nazwiska i imienia zbrodniarza wojennego Faktycznie cytat podpisałem: Josef G na imię Josef na nazwisko G , G jak Gomulka, Gamoń, Galileusz i gdyby nie gooogle to byscie o niczym nie wiedzieli, bo cytat był od 5 listopada a dzisiaj 13-ty. Jeszcze 998 razy napiszcie ze podałem z imienia i nazwiska , to napewno bedzie to prawdą (prawda, cała prawda i g...o prawda ) Czytasz i nie rozumiesz, albo nie chcesz zrozumieć. Gdyby było to tak oczywiste jak pieszesz, to z mojej strony usłyszał byś "Przepraszam" i natychmiast poprawa mojego wpisu. Ale zapomniałeś, że aby nikt nie miał wątpliwości, poprawiłeś na "wiadomo jaki" - a to uprawniło mnie do takiego wpisu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariankossy 13.11.2009 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2009 zostało jeszcze 997 sSiwy nie "pękaj " dawaj, pewnie Kopernik tez była kobietą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 13.11.2009 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2009 zostało jeszcze 997 sSiwy nie "pękaj " dawaj, pewnie Kopernik tez była kobietą? jak Ciebie tak w tym i poprzednim wątku czytam, to odnoszę coraz większe wrażenie , że ten Twój podpis w stopce to bardziej głupota i brak głębszego zastanowienia nad tym co robisz niż celowego działania .... a może się mylę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariankossy 13.11.2009 21:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2009 zostało jeszcze 997 sSiwy nie "pękaj " dawaj, pewnie Kopernik tez była kobietą? jak Ciebie tak w tym i poprzednim wątku czytam, to odnoszę coraz większe wrażenie , że ten Twój podpis w stopce to bardziej głupota i brak głębszego zastanowienia nad tym co robisz niż celowego działania .... a może się mylę? Mylisz się, manipulacja przez słowo pisane wykazuje coraz większą skuteczność. Wszystko wskazuje na to, że "siła przebicia" manipulacji będzie wciąż wzrastała . Trzeba podkreślić, że słowo nie staje się nośnikiem manipulacji na zasadzie przypadku (zbiegu okoliczności) czy w następstwie ślepego funkcjonowania pewnych mechanizmów. Słowo to zostaje uruchomione na użytek działań manipulatorskich zawsze "na miarę" konkretnego człowieka czy grupy ludzi. Choć sami dysponenci stoją zazwyczaj w cieniu innych osób i często pozostają anonimowi. Zgodnie z definicją, manipulacja jest działaniem zaplanowanym, ale i skrytym, dlatego dość trudnym do wykrycia. W funkcjonowaniu manipulacji szczególną rolę spełniają stosowane techniki, które stają się coraz bardziej wyrafinowane. Oto niektóre z nich. Najbardziej znaną techniką w manipulowaniu słowem jest powtarzanie. Częste używanie słów, zdań, haseł i sądów ma to do siebie, że z czasem niweluje pewne opory w ich przyjmowaniu, zamazuje różnice w ocenach i sprawia, że człowiek staje się zdolny do zaakceptowania nawet treści wyjątkowo kłamliwych. Swoją uwagę ogranicza do spraw drugorzędnych, które są mu w sposób pokrętny podsuwane jako istotne i bardzo ważne. ( czy ważne kto to powiedział , to pikuś w stosunku do treści motta) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 13.11.2009 21:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2009 zostało jeszcze 997 sSiwy nie "pękaj " dawaj, pewnie Kopernik tez była kobietą? jak Ciebie tak w tym i poprzednim wątku czytam, to odnoszę coraz większe wrażenie , że ten Twój podpis w stopce to bardziej głupota i brak głębszego zastanowienia nad tym co robisz niż celowego działania .... a może się mylę? Mylisz się, manipulacja przez słowo pisane wykazuje coraz większą skuteczność. Wszystko wskazuje na to, że "siła przebicia" manipulacji będzie wciąż wzrastała . Trzeba podkreślić, że słowo nie staje się nośnikiem manipulacji na zasadzie przypadku (zbiegu okoliczności) czy w następstwie ślepego funkcjonowania pewnych mechanizmów. Słowo to zostaje uruchomione na użytek działań manipulatorskich zawsze "na miarę" konkretnego człowieka czy grupy ludzi. Choć sami dysponenci stoją zazwyczaj w cieniu innych osób i często pozostają anonimowi. Zgodnie z definicją, manipulacja jest działaniem zaplanowanym, ale i skrytym, dlatego dość trudnym do wykrycia. W funkcjonowaniu manipulacji szczególną rolę spełniają stosowane techniki, które stają się coraz bardziej wyrafinowane. Oto niektóre z nich. Najbardziej znaną techniką w manipulowaniu słowem jest powtarzanie. Częste używanie słów, zdań, haseł i sądów ma to do siebie, że z czasem niweluje pewne opory w ich przyjmowaniu, zamazuje różnice w ocenach i sprawia, że człowiek staje się zdolny do zaakceptowania nawet treści wyjątkowo kłamliwych. nie o to mi chodzi .... chodzi mi o to , że mając do wyboru milion różnych cytatów różnych autorów - wybrałeś akurat tego autora - dlaczego? czy celowo - żeby wzbudzić kontrowersje? czy też bezmyślnie , nie zastanawiając się nad tym jakie to wzbudzi uczucia w innych ludziach .... czy po prostu najzwyczajniej miałeś to gdzieś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 13.11.2009 22:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2009 ( czy ważne kto to powiedział , to pikuś w stosunku do treści motta) o to mi chodziło ..... ma to ogromne znaczenie kto powiedział ... przynajmniej dla niektórych .... ale nie dla Ciebie .... wiedząc doskonale - co autor cytatu miał na myśli i patrząc w kontekście Jego czynów .... miałam nadzieję , ze odpowiesz , że nie zdawałeś sobie sprawy .... ale nie - Ty doskonale zdawałeś sobie sprawę co znaczą te słowa w kontekście tego nazwiska ..... jesteś winny ..... urażenia uczuć wielu ludzi .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariankossy 13.11.2009 22:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2009 Człowiek znajdujący się pod długotrwałym wpływem manipulacji werbalnej staje się bardziej podatny na zdalne sterowanie i wtedy mówi się o nim, że jest nosicielem "paczkowanej świadomości". Na działanie manipulatorskie reaguje w sposób skuteczny , w/g mnie jest o najlepsza metoda na bzdury typu : wiadra ciśnieniowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość M@riusz_Radom 13.11.2009 22:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2009 Według mnie największą manipulacją jakiej się ktoś kiedykolwiek ktoś dopuścił jest Barak Obama ze swoim "jes łi ken" http://politic.ology.com/files/2009/10/obama_yes_we_can.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariankossy 13.11.2009 22:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2009 Swoją uwagę ogranicza do spraw drugorzędnych, które są mu w sposób pokrętny podsuwane jako istotne i bardzo ważne. ( czy ważne kto to powiedział , to pikuś w stosunku do treści motta) o to mi chodziło ..... ma to ogromne znaczenie kto powiedział ... przynajmniej dla niektórych .... ale nie dla Ciebie .... wiedząc doskonale - co autor cytatu miał na myśli i patrząc w kontekście Jego czynów .... miałam nadzieję , ze odpowiesz , że nie zdawałeś sobie sprawy .... ale nie - Ty doskonale zdawałeś sobie sprawę co znaczą te słowa w kontekście tego nazwiska ..... jesteś winny ..... urażenia uczuć wielu ludzi .... Dalej jesteś manipulowana treść ciebie nie interesuje tylko kto to powiedział, ( jak ktoś z PO to jest dobrze, jak te słowa powie ktoś z Samoobrony to jest bee ) i tym się różnimy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 13.11.2009 22:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2009 Dalej jesteś manipulowana treść ciebie nie interesuje tylko kto to powiedział, ( jak ktoś z PO to jest dobrze, jak te słowa powie ktoś z Samoobrony to jest bee ) i tym się różnimy. nie rozumiesz różnicy .... ja mogę wiele zrozumieć i wybaczyć politykom : złodziejstwo, oszustwa , naciąganie faktów , niespełnione obietnice .... ale nie ludobójstwo .... to jest zasadnicza różnica .... to Ty tego nie zrozumiesz.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość M@riusz_Radom 13.11.2009 22:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2009 nie rozumiesz różnicy .... ja mogę wiele zrozumieć i wybaczyć politykom : złodziejstwo, oszustwa , naciąganie faktów , niespełnione obietnice Znaczy się wybaczysz pięknemu Kaziowi skasowanie bloga z wpisami ponętnej Isabell ?? Gdzie ja biedny będę teraz czytał takie poruszające liryki ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariankossy 13.11.2009 22:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2009 A wiesz za co powiesili posłańca? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 13.11.2009 22:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2009 A wiesz za co powiesili posłańca? nie wiem .... mnie się rymuje : za jajca ... ale o co kaman? bo Ci się chyba tematy pomelyły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość M@riusz_Radom 13.11.2009 22:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2009 o seksie to jest wewątek wyżej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 13.11.2009 22:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2009 o seksie to jest wewątek wyżej zbłądził chopak, co poradzisz .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariankossy 13.11.2009 22:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2009 A wiesz za co powiesili posłańca? nie wiem .... mnie się rymuje : za jajca ... ale o co kaman? bo Ci się chyba tematy pomelyły dobreeee Za to że przyniósł złą wiadomość. Jak człowiek umarł przed szpitalem to wołasz TRAGEDIA!!! a jak miesiecznie zginie NA DROGACH 160 osób , to na nikim nie robi wrazenia , poprostu STATYSTYKA. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość M@riusz_Radom 13.11.2009 22:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2009 Źle postawione pytanie, powinno być "Dlaczego powiesili posłańca" Ale w sumie lepiej być powieszonym za jajca niż mieć pal wbity w d..e - bo i takie praktyki uskuteczniano Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 13.11.2009 22:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2009 Jak człowiek umarł przed szpitalem to wołasz TRAGEDIA!!! a jak miesiecznie zginie NA DROGACH 160 osób , to na nikim nie robi wrazenia , poprostu STATYSTYKA. no ale co Ty pleciesz, wyszywasz , haftujesz czy co tam wolisz .... co Ty przyrównujesz ludzi ginących w wypadkach do ludzi zamordowanych przez nazistów? Tobie już całkiem chyba odwaliło .... albo nie rozumiesz co próbujemy z sSiwym12 tak cierpliwie Ci przekazać .... a szacunek ? słowo takie znasz? masz szacunek do tych zamordowanych w obozach ludzi? do dzieci umierających z głodu oddzielonych od matek? do ludzi na których przeprowadzali bestialskie badania? właśnie dlatego za niesmaczne uznaje się wszem i wobec cytowanie takich ludzi jak w/w .... choćby powiedzieli nie wiem co pięknego i nie wiem o kim - dla mnie ich słowa nie znaczą nic - bo to czyny mówią za siebie , a nie słowa .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość M@riusz_Radom 13.11.2009 22:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2009 No Daga - w takie struny żeś uderzyła, że się boje odezwać http://th.interia.pl/40,b15d1395c3675610/dumnyve7.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts