Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

wolność słowa Art. 31 Konstytucji RP

Barbossa

Recommended Posts

No Daga - w takie struny żeś uderzyła, że się boje odezwać ;)

no bo wiesz , Mariusz .... ja nie owijam , ja zawsze mówię co myślę .... to moje przekleństwo , bo nie potrafię gęby na kłódkę zamknąć i walczę o swoje przekonania do końca .... a potem się to mści ....

ale nie lubię kiedy coś jest czarne a ktoś mi wciska , ze nieeeee - że białe :evil:

• Odpowiedzi 243
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Powiem tak, wcześniej wszystko napisałem co miałem,

treść stopki jasna i czytelna, autor nie sprawiał problemu przez 8 dni,

teraz " problem" to moze jeszcze podac ci 20 przykładów umieszczenia jego nazwiska i dawanie go jako klinicznego przykładu fałszerstwa rzeczywistosci.

Kobieto na tych cytatach ucza w szkołach , firmach, pisza w polskich gazetach itd. podajac jego całe nazwisko ( Perfekcyjne stosowanie tej techniki manipulacji/kłamstwa przypisuje się właśnie G...)

Nawijasz G... to , G .... tamto,

a co mnie to obchodzi , j

jak chcesz to jedz na jego grób , odkop i napluj mu w twarz.

Kłamstwo jest kłamstwem i nie daj sie manipulowac.

Wypij kawe w ulubionej " ciśnieniowej " szklance jak wiesz o co biega i weż kapiel w "cisnieniowym " brodziku , kpw?

A sSiwy to co ? Etykieta na butelce czy adwokata potrzebuje?

albo nie rozumiesz co próbujemy z sSiwym12 tak cierpliwie Ci przekazać

treść stopki jasna i czytelna

no zapewne ....

"Kłamstwo powtarzane tysiąc razy staje się prawdą."

a mnie się zdawało zawsze , ze kłamstwo nigdy nie staje się prawdą , bo żeby zaistniała prawda to trzeba coś zrobić a nie tylko o tym mówić ...

to tak na koniec a'propos wybitnie mądrej myśli w Twojej stopce o którą cała wojna ....

no taka mądra ta myśl , że aże warta całego tego szumu ... naprawdę .... pozazdrościć .... :roll:

treść stopki jasna i czytelna

no zapewne ....

"Kłamstwo powtarzane tysiąc razy staje się prawdą."

a mnie się zdawało zawsze , ze kłamstwo nigdy nie staje się prawdą , bo żeby zaistniała prawda to trzeba coś zrobić a nie tylko o tym mówić ...

to tak na koniec a'propos wybitnie mądrej myśli w Twojej stopce o którą cała wojna ....

no taka mądra ta myśl , że aże warta całego tego szumu ... naprawdę .... pozazdrościć .... :roll:

Nie zapominaj , ze ja tego temtu jak i poprzedniego tematu (skasowanego przez moderatora) nie zacząłem.

A motto jest odpowiedzią na bzdury " wszystko ciśnieniowe" który zaczął 950, a wmanipulować dali się też inni :

http://forum.muratordom.pl/post3764280.htm?highlight=#3764280

poprzednie moje motto: " fachowiec.... a wachofiec ... " minn. dotyczyło się takich " kwiatków" jak szpeców od np. hydraliki jak na zdjeciach w temacie :

http://forum.muratordom.pl/prosze-o-opinie-kolejna-precyzyjna-firma,t174041.htm

no dobra , nie ma co płakać nad rozlanym mlekiem -

a wchodzi w grę zmiana stopki na jakąś .... hm.... bardziej ludzką? taką od normalnego autora :lol:

jak chcesz to mogę pomóc Ci szukać .... dobra w tym jestem :D

nie chcę się już kłócić .... Ty masz inny pogląd , ja mam inny pogląd .... każde z nas powiedziało już chyba wszystko ....

a może lepiej po dobroci, hę? w miłej atmosferze ?

Barbossa - Ty też bo jak widze te stopke to mi sie scyzoryk otwiera .... :roll: :oops:

NIe wiem o jaki dym chodzi , ale ................

i znów wracamy do początku : czy odbieranie tytułów ( i ich nadawanie) nie powinno być jasno zdefiniowane ?

Przypomnę : Tytuły na Forum nadawane są GŁOWNIE przez Szanownych Użytkowników Forum. Z błogosławieństwem Redakcji.

Mam dziwne wrażenie, że w tym trybie powinny być również odbierane (jeśli już).

W tym trybie - czyli na wniosek Forumowiczów. A nie za jakieś, gdzieś, coś.

Zdarza mi się ściąć z Barbossą i raczej on za mną też nie przepada. Jednak odebranie mu tytułu nadanego na wniosek Forumowiczów (którzy jako JEDYNI mogą arbitralnie stwierdzić, czy Barbossa IM pomógł czy nie - a widać stwierdzili, że tak) zauważam jako brak szacunku dla tego Czcigodnego Forum. Barbossa jest jaki jest - nie zmienił się nagle. Trzeba było myśleć przy nadawaniu tytułu. ALe wtedy nei było o czym - prawda ? No właśnie - bo Barbossa pomógł nie raz i nie dwa. I ten fakt się nie zmienił.

Więc może zamiast wykonywać gwałtowne ruchy a la rozstrzelanie na rynku - najpierw np. upomnieć ?

Tylko tyle miałam do powiedzenia.

A Forumowicze i tak lepiej wiedzą kto jest pomocny a kto tylko trolluje i prowokuje i w życiu nie zhańbił sie żadną pomocą.

i znów wracamy do początku : czy odbieranie tytułów ( i ich nadawanie) nie powinno być jasno zdefiniowane ?

też mi się tak zdaje ....

i od zawsze jest z tym problem, niejednokrotnie był odbierany tytuł że niby "za karę" ... tak tłumaczyła się zawsze Redakcja ....

a ja tez myślę, że nie powinny być odbierane tytuły za karę ...

a Barbossa jest specyficzną na forum osobą .... zawsze miał niewyparzoną buzię i się już nie zmieni , a tytuł dostał "pomimo tego" ....

pewnie tak jak i ja .... z tym, że On doradza fachowo a ja się jeno szwendam po forum ....

więc ponawiam prośbę o oddanie tytułu Barboss'ie ....

Czemu służy tytuł ? Rozpoznawaniu utytułowanego przez innych forumowiczów.

Kara więc jak rozumiem jest dla forumowiczów.

Czegoś tu nie rozumiem.

Tytuł zobowiązuje - może i tak - ale jest on nadany na wniosek Forumowiczów. Więc ? Czy Forumowicze chcą ukarać Barbossę ? Wątpię :):):)

Człowiek znajdujący się pod długotrwałym wpływem manipulacji werbalnej staje się bardziej podatny na zdalne sterowanie i wtedy mówi się o nim, że jest nosicielem "paczkowanej świadomości".

...

... prócz "nosicielstwa", może mieć również "misjonarskie zapędy" ;)

Źle postawione pytanie, powinno być "Dlaczego powiesili posłańca"

Ale w sumie lepiej być powieszonym za jajca niż mieć pal wbity w d..e - bo i takie praktyki uskuteczniano :lol:

... a jakże ... że o "jajecznicy" na stosie nie wspomnę :lol: :wink:

Czemu służy tytuł ? Rozpoznawaniu utytułowanego przez innych forumowiczów.

Kara więc jak rozumiem jest dla forumowiczów.

Czegoś tu nie rozumiem.

Tytuł zobowiązuje - może i tak - ale jest on nadany na wniosek Forumowiczów. Więc ? Czy Forumowicze chcą ukarać Barbossę ? Wątpię :):):)

Zapraszam do wzięcia udziału w Ankiecie! Czy Redakcja dobrze postąpiła nakładając karę na Barbossę! http://forum.muratordom.pl/post3785822.htm#3785822

Przypomnę : Tytuły na Forum nadawane są GŁOWNIE przez Szanownych Użytkowników Forum. Z błogosławieństwem Redakcji.

Mam dziwne wrażenie, że w tym trybie powinny być również odbierane (jeśli już).

W tym trybie - czyli na wniosek Forumowiczów. A nie za jakieś, gdzieś, coś.

Zdarza mi się ściąć z Barbossą i raczej on za mną też nie przepada. Jednak odebranie mu tytułu nadanego na wniosek Forumowiczów (którzy jako JEDYNI mogą arbitralnie stwierdzić, czy Barbossa IM pomógł czy nie - a widać stwierdzili, że tak) zauważam jako brak szacunku dla tego Czcigodnego Forum. Barbossa jest jaki jest - nie zmienił się nagle. Trzeba było myśleć przy nadawaniu tytułu. ALe wtedy nei było o czym - prawda ? No właśnie - bo Barbossa pomógł nie raz i nie dwa. I ten fakt się nie zmienił.

Więc może zamiast wykonywać gwałtowne ruchy a la rozstrzelanie na rynku - najpierw np. upomnieć ?

Tylko tyle miałam do powiedzenia.

A Forumowicze i tak lepiej wiedzą kto jest pomocny a kto tylko trolluje i prowokuje i w życiu nie zhańbił sie żadną pomocą.

A ja bym polemizował czy Barbossa jest tak wielce pomocny... Często jest to taka pomoc, że odpowie na coś półsłowem i uważa, że sprawa załatwiona, a pytający zaczyna się szamotać, bo z reguły nie wie o co chodzi... I dopiero następne osoby tłumaczą co i jak... Tak więc nie przesadzajmy z tą użytecznością Barbossy...

Faktem jest, że ostatnio troszkę się uspokoił, być może tak zadziałało na niego zbliżające się przekroczenie 10k postów... :wink: Bo kiedyś był nie do zniesienia... Pamietam wątki, gdzie roztrząsano z psychologicznego punktu widzenia przypadek Barbossy porównując go do sarmackiego pieniacza i stawiając w jednym rzędzie z największymi trollami polskiego internetu jak "Jaś Śmietana", czy "Antek Emigrant"...

No i te wieczne epitety typu "paprak", itp.... Czy tak się ma zachowywać najlepszy doradca tego forum..? Czy tego chce redakcja..? Może od razu niech przydzielą mu drugą stronę w papierowym wydaniu na comiesięczny felieton...

Taka uwaga. Szanowny Pan m z pełną świadomością w swojej stopce umieszcza cytat bardzo znany, bardzo znanego zbrodniarza, ale na wszelki wypadek z adnotacją sugerującą kto to napisał – wszak czytający to „niedouki”.

Ale czy Pan m jest tak konsekwentny w swoich wszystkich poczynaniach na FM?

Czy cytując kogoś innego podaje jego inicjały, lub inne wskazówki „naprowadzające” na autora – zwłaszcza w przypadku kiedy autor wykorzystanych cytatów jest mniej znany?

Otóż nie. Pan m pisząc o manipulacji sam manipuluje stwarzając złudzenie, że to są jego słowa, używając w tym celu funkcji „kopiuj”.

Tylko jeden przykład:

Człowiek znajdujący się pod długotrwałym wpływem manipulacji werbalnej staje się bardziej podatny na zdalne sterowanie i wtedy mówi się o nim, że jest nosicielem "paczkowanej świadomości".

Jest to cytat z H.I. Schiller, „Sternicy świadomości”, a przywołany w wykładzie ks. Bp. Adama Lepy w części II.3 – 6 wers od dołu.

Zdecydowana większość wypowiedzi Pana m w zakresie „manipulacji” stwarzająca złudzenie, jego własnych słów, jest w rzeczywistości skopiowanymi cytatami ze wspomnianego wcześniej wykładu – dostępnego tutaj: http://www.radiomaryja.pl/artykuly.php?id=98752

Ps. Niestety, bardzo często, umiejętność wykorzystania funkcji „kopiuj” uznawana jest przez takiego delikwenta, za wystarczającą wiedzę do prowadzenia polemiki.

Wiem, sporo osób tak robi, ale w większości przypadków jednak odróżniają swoją wypowiedź od wypowiedzi czyjejś.

Ale z drugiej strony nie udowadniają, że zamieszczanie cytatów z podaniem autora (sugerowaniem) autora jest „historycznie uzasadnione”.

Ja też bym polemizował, bo w mojej opinii Barbossa jest pomocny i bardzo przepadam za jego kąśliwymi komentarzami, chociaż akurat w tej sprawie, o którą tutaj poszło nie mogę się z nim zgodzić.

Może jego wypowiedzi nie są "podaniem odpowiedzi na tacy" i trzeba się trochę zastanowić nad tym o co mu chodzi, ale trochę myślenia jeszcze nikomu nie zaszkodziło...

A co do felietonów Barbossy, to chętnie bym poczytał :-)

ja też uważam, ze Barbossa jest dobrym doradcą ....

faktycznie niekiedy kilka razy muszę przeczytać zanim zajarzę o co mu biega , ale Jego doradzanie nie jest złe , bo zmusza do myślenia , kombinowania, szukania rozwiązań ....

To też na wesoło:

No i te wieczne epitety typu "paprak", itp.... Czy tak się ma zachowywać najlepszy doradca tego forum..? ...

Rozumiem, że najlepszy doradca tego forum, powinien użyć w takim przypadku określenia:

„Wykonawcę cechuje wyjątkowa niesolidność wykonania, polegająca na; zupełnym braku znajomości zasad wykonywanego zawodu, zupełnym brakiem organizacji stanowiska pracy, brakiem sprawności psychomotorycznej, brakiem wiedzy w zakresie obowiązującego prawa budowlanego, braku znajomości materiałów które należało zastosować w tym przypadku”

Oraz dalej:

„Nie, nie rozwiązuj z wykonawcą umowy w trybie „nagłym”. Wytłumacz gdzie popełnił błędy, porozmawiaj z nim w atmosferze życzliwości i spokoju. Jak będzie taka potrzeba przyprowadź psychoanalityka, może razem wypracujecie konsensus. Pamiętaj, że wykonawca to tylko człowiek – błądzący człowiek. Rozbierz ten krzywy i bez „przelotów” komin i pokaż wykonawcy jak należy go zbudować. Może zrozumie.

To nic, że budowa się przeciągnie o następne 3 m-ce, a Ciebie to będzie kosztowało naście tysięcy dodatkowo. Najważniejsze jest to, że wykonawca będzie zadowolony, najlepszy doradca nie użył sformułowania „paprak” i „w….l go z budowy”

:o :roll: :lol: