daggulka 13.11.2009 22:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2009 No Daga - w takie struny żeś uderzyła, że się boje odezwać no bo wiesz , Mariusz .... ja nie owijam , ja zawsze mówię co myślę .... to moje przekleństwo , bo nie potrafię gęby na kłódkę zamknąć i walczę o swoje przekonania do końca .... a potem się to mści .... ale nie lubię kiedy coś jest czarne a ktoś mi wciska , ze nieeeee - że białe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Armidia 13.11.2009 23:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2009 bo jak mawiał klasyk (że tak zacytuję): "i nikt nam nie wmówi, że białe jest białe, a czarne jest czarne" Pozdrawiam, Armidia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 13.11.2009 23:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2009 bo jak mawiał klasyk (że tak zacytuję): "i nikt nam nie wmówi, że białe jest białe, a czarne jest czarne" Pozdrawiam, Armidia ten to sama bym se zacytowała w stopce .... ale nie mam już miejsca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Armidia 13.11.2009 23:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2009 ja mam wolne miejsce w stopce, ale akurat tego klasyka nie chciałabym propagować chociaż może taki klasyk lepszy niż cała masa innych Pozdrawiam, Armidia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariankossy 13.11.2009 23:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2009 Powiem tak, wcześniej wszystko napisałem co miałem, treść stopki jasna i czytelna, autor nie sprawiał problemu przez 8 dni, teraz " problem" to moze jeszcze podac ci 20 przykładów umieszczenia jego nazwiska i dawanie go jako klinicznego przykładu fałszerstwa rzeczywistosci. Kobieto na tych cytatach ucza w szkołach , firmach, pisza w polskich gazetach itd. podajac jego całe nazwisko ( Perfekcyjne stosowanie tej techniki manipulacji/kłamstwa przypisuje się właśnie G...) Nawijasz G... to , G .... tamto, a co mnie to obchodzi , j jak chcesz to jedz na jego grób , odkop i napluj mu w twarz. Kłamstwo jest kłamstwem i nie daj sie manipulowac. Wypij kawe w ulubionej " ciśnieniowej " szklance jak wiesz o co biega i weż kapiel w "cisnieniowym " brodziku , kpw? A sSiwy to co ? Etykieta na butelce czy adwokata potrzebuje? albo nie rozumiesz co próbujemy z sSiwym12 tak cierpliwie Ci przekazać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 13.11.2009 23:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2009 treść stopki jasna i czytelna no zapewne .... "Kłamstwo powtarzane tysiąc razy staje się prawdą." a mnie się zdawało zawsze , ze kłamstwo nigdy nie staje się prawdą , bo żeby zaistniała prawda to trzeba coś zrobić a nie tylko o tym mówić ... to tak na koniec a'propos wybitnie mądrej myśli w Twojej stopce o którą cała wojna .... no taka mądra ta myśl , że aże warta całego tego szumu ... naprawdę .... pozazdrościć .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariankossy 14.11.2009 00:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2009 treść stopki jasna i czytelna no zapewne .... "Kłamstwo powtarzane tysiąc razy staje się prawdą." a mnie się zdawało zawsze , ze kłamstwo nigdy nie staje się prawdą , bo żeby zaistniała prawda to trzeba coś zrobić a nie tylko o tym mówić ... to tak na koniec a'propos wybitnie mądrej myśli w Twojej stopce o którą cała wojna .... no taka mądra ta myśl , że aże warta całego tego szumu ... naprawdę .... pozazdrościć .... Nie zapominaj , ze ja tego temtu jak i poprzedniego tematu (skasowanego przez moderatora) nie zacząłem. A motto jest odpowiedzią na bzdury " wszystko ciśnieniowe" który zaczął 950, a wmanipulować dali się też inni : http://forum.muratordom.pl/post3764280.htm?highlight=#3764280 poprzednie moje motto: " fachowiec.... a wachofiec ... " minn. dotyczyło się takich " kwiatków" jak szpeców od np. hydraliki jak na zdjeciach w temacie : http://forum.muratordom.pl/prosze-o-opinie-kolejna-precyzyjna-firma,t174041.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 14.11.2009 00:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2009 no dobra , nie ma co płakać nad rozlanym mlekiem - a wchodzi w grę zmiana stopki na jakąś .... hm.... bardziej ludzką? taką od normalnego autora jak chcesz to mogę pomóc Ci szukać .... dobra w tym jestem nie chcę się już kłócić .... Ty masz inny pogląd , ja mam inny pogląd .... każde z nas powiedziało już chyba wszystko .... a może lepiej po dobroci, hę? w miłej atmosferze ? Barbossa - Ty też bo jak widze te stopke to mi sie scyzoryk otwiera .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 14.11.2009 00:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2009 NIe wiem o jaki dym chodzi , ale ................ i znów wracamy do początku : czy odbieranie tytułów ( i ich nadawanie) nie powinno być jasno zdefiniowane ? Przypomnę : Tytuły na Forum nadawane są GŁOWNIE przez Szanownych Użytkowników Forum. Z błogosławieństwem Redakcji.Mam dziwne wrażenie, że w tym trybie powinny być również odbierane (jeśli już). W tym trybie - czyli na wniosek Forumowiczów. A nie za jakieś, gdzieś, coś. Zdarza mi się ściąć z Barbossą i raczej on za mną też nie przepada. Jednak odebranie mu tytułu nadanego na wniosek Forumowiczów (którzy jako JEDYNI mogą arbitralnie stwierdzić, czy Barbossa IM pomógł czy nie - a widać stwierdzili, że tak) zauważam jako brak szacunku dla tego Czcigodnego Forum. Barbossa jest jaki jest - nie zmienił się nagle. Trzeba było myśleć przy nadawaniu tytułu. ALe wtedy nei było o czym - prawda ? No właśnie - bo Barbossa pomógł nie raz i nie dwa. I ten fakt się nie zmienił.Więc może zamiast wykonywać gwałtowne ruchy a la rozstrzelanie na rynku - najpierw np. upomnieć ? Tylko tyle miałam do powiedzenia.A Forumowicze i tak lepiej wiedzą kto jest pomocny a kto tylko trolluje i prowokuje i w życiu nie zhańbił sie żadną pomocą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 14.11.2009 00:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2009 NIe wiem o jaki dym chodzi , ale ................ i znów wracamy do początku : czy odbieranie tytułów ( i ich nadawanie) nie powinno być jasno zdefiniowane ? też mi się tak zdaje .... i od zawsze jest z tym problem, niejednokrotnie był odbierany tytuł że niby "za karę" ... tak tłumaczyła się zawsze Redakcja .... a ja tez myślę, że nie powinny być odbierane tytuły za karę ... a Barbossa jest specyficzną na forum osobą .... zawsze miał niewyparzoną buzię i się już nie zmieni , a tytuł dostał "pomimo tego" .... pewnie tak jak i ja .... z tym, że On doradza fachowo a ja się jeno szwendam po forum .... więc ponawiam prośbę o oddanie tytułu Barboss'ie .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 14.11.2009 01:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2009 Czemu służy tytuł ? Rozpoznawaniu utytułowanego przez innych forumowiczów. Kara więc jak rozumiem jest dla forumowiczów. Czegoś tu nie rozumiem. Tytuł zobowiązuje - może i tak - ale jest on nadany na wniosek Forumowiczów. Więc ? Czy Forumowicze chcą ukarać Barbossę ? Wątpię :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 14.11.2009 06:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2009 Człowiek znajdujący się pod długotrwałym wpływem manipulacji werbalnej staje się bardziej podatny na zdalne sterowanie i wtedy mówi się o nim, że jest nosicielem "paczkowanej świadomości". ... ... prócz "nosicielstwa", może mieć również "misjonarskie zapędy" Źle postawione pytanie, powinno być "Dlaczego powiesili posłańca" Ale w sumie lepiej być powieszonym za jajca niż mieć pal wbity w d..e - bo i takie praktyki uskuteczniano ... a jakże ... że o "jajecznicy" na stosie nie wspomnę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pietrekzbronami 14.11.2009 06:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2009 Czemu służy tytuł ? Rozpoznawaniu utytułowanego przez innych forumowiczów. Kara więc jak rozumiem jest dla forumowiczów. Czegoś tu nie rozumiem. Tytuł zobowiązuje - może i tak - ale jest on nadany na wniosek Forumowiczów. Więc ? Czy Forumowicze chcą ukarać Barbossę ? Wątpię :) Zapraszam do wzięcia udziału w Ankiecie! Czy Redakcja dobrze postąpiła nakładając karę na Barbossę! http://forum.muratordom.pl/post3785822.htm#3785822 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
revalidon 14.11.2009 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2009 NIe wiem o jaki dym chodzi , ale ................ i znów wracamy do początku : czy odbieranie tytułów ( i ich nadawanie) nie powinno być jasno zdefiniowane ? Przypomnę : Tytuły na Forum nadawane są GŁOWNIE przez Szanownych Użytkowników Forum. Z błogosławieństwem Redakcji. Mam dziwne wrażenie, że w tym trybie powinny być również odbierane (jeśli już). W tym trybie - czyli na wniosek Forumowiczów. A nie za jakieś, gdzieś, coś. Zdarza mi się ściąć z Barbossą i raczej on za mną też nie przepada. Jednak odebranie mu tytułu nadanego na wniosek Forumowiczów (którzy jako JEDYNI mogą arbitralnie stwierdzić, czy Barbossa IM pomógł czy nie - a widać stwierdzili, że tak) zauważam jako brak szacunku dla tego Czcigodnego Forum. Barbossa jest jaki jest - nie zmienił się nagle. Trzeba było myśleć przy nadawaniu tytułu. ALe wtedy nei było o czym - prawda ? No właśnie - bo Barbossa pomógł nie raz i nie dwa. I ten fakt się nie zmienił. Więc może zamiast wykonywać gwałtowne ruchy a la rozstrzelanie na rynku - najpierw np. upomnieć ? Tylko tyle miałam do powiedzenia. A Forumowicze i tak lepiej wiedzą kto jest pomocny a kto tylko trolluje i prowokuje i w życiu nie zhańbił sie żadną pomocą. A ja bym polemizował czy Barbossa jest tak wielce pomocny... Często jest to taka pomoc, że odpowie na coś półsłowem i uważa, że sprawa załatwiona, a pytający zaczyna się szamotać, bo z reguły nie wie o co chodzi... I dopiero następne osoby tłumaczą co i jak... Tak więc nie przesadzajmy z tą użytecznością Barbossy... Faktem jest, że ostatnio troszkę się uspokoił, być może tak zadziałało na niego zbliżające się przekroczenie 10k postów... Bo kiedyś był nie do zniesienia... Pamietam wątki, gdzie roztrząsano z psychologicznego punktu widzenia przypadek Barbossy porównując go do sarmackiego pieniacza i stawiając w jednym rzędzie z największymi trollami polskiego internetu jak "Jaś Śmietana", czy "Antek Emigrant"... No i te wieczne epitety typu "paprak", itp.... Czy tak się ma zachowywać najlepszy doradca tego forum..? Czy tego chce redakcja..? Może od razu niech przydzielą mu drugą stronę w papierowym wydaniu na comiesięczny felieton... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sSiwy12 14.11.2009 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2009 Taka uwaga. Szanowny Pan m z pełną świadomością w swojej stopce umieszcza cytat bardzo znany, bardzo znanego zbrodniarza, ale na wszelki wypadek z adnotacją sugerującą kto to napisał – wszak czytający to „niedouki”. Ale czy Pan m jest tak konsekwentny w swoich wszystkich poczynaniach na FM? Czy cytując kogoś innego podaje jego inicjały, lub inne wskazówki „naprowadzające” na autora – zwłaszcza w przypadku kiedy autor wykorzystanych cytatów jest mniej znany? Otóż nie. Pan m pisząc o manipulacji sam manipuluje stwarzając złudzenie, że to są jego słowa, używając w tym celu funkcji „kopiuj”. Tylko jeden przykład: Człowiek znajdujący się pod długotrwałym wpływem manipulacji werbalnej staje się bardziej podatny na zdalne sterowanie i wtedy mówi się o nim, że jest nosicielem "paczkowanej świadomości". Jest to cytat z H.I. Schiller, „Sternicy świadomości”, a przywołany w wykładzie ks. Bp. Adama Lepy w części II.3 – 6 wers od dołu. Zdecydowana większość wypowiedzi Pana m w zakresie „manipulacji” stwarzająca złudzenie, jego własnych słów, jest w rzeczywistości skopiowanymi cytatami ze wspomnianego wcześniej wykładu – dostępnego tutaj: http://www.radiomaryja.pl/artykuly.php?id=98752 Ps. Niestety, bardzo często, umiejętność wykorzystania funkcji „kopiuj” uznawana jest przez takiego delikwenta, za wystarczającą wiedzę do prowadzenia polemiki. Wiem, sporo osób tak robi, ale w większości przypadków jednak odróżniają swoją wypowiedź od wypowiedzi czyjejś. Ale z drugiej strony nie udowadniają, że zamieszczanie cytatów z podaniem autora (sugerowaniem) autora jest „historycznie uzasadnione”. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Vafel 14.11.2009 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2009 Ja też bym polemizował, bo w mojej opinii Barbossa jest pomocny i bardzo przepadam za jego kąśliwymi komentarzami, chociaż akurat w tej sprawie, o którą tutaj poszło nie mogę się z nim zgodzić. Może jego wypowiedzi nie są "podaniem odpowiedzi na tacy" i trzeba się trochę zastanowić nad tym o co mu chodzi, ale trochę myślenia jeszcze nikomu nie zaszkodziło... A co do felietonów Barbossy, to chętnie bym poczytał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sSiwy12 14.11.2009 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2009 A co do felietonów Barbossy, to chętnie bym poczytał Ja też Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 14.11.2009 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2009 ja też uważam, ze Barbossa jest dobrym doradcą ....faktycznie niekiedy kilka razy muszę przeczytać zanim zajarzę o co mu biega , ale Jego doradzanie nie jest złe , bo zmusza do myślenia , kombinowania, szukania rozwiązań .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maysee 14.11.2009 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2009 Precz z preczem! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sSiwy12 14.11.2009 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2009 To też na wesoło: No i te wieczne epitety typu "paprak", itp.... Czy tak się ma zachowywać najlepszy doradca tego forum..? ... Rozumiem, że najlepszy doradca tego forum, powinien użyć w takim przypadku określenia: „Wykonawcę cechuje wyjątkowa niesolidność wykonania, polegająca na; zupełnym braku znajomości zasad wykonywanego zawodu, zupełnym brakiem organizacji stanowiska pracy, brakiem sprawności psychomotorycznej, brakiem wiedzy w zakresie obowiązującego prawa budowlanego, braku znajomości materiałów które należało zastosować w tym przypadku” Oraz dalej: „Nie, nie rozwiązuj z wykonawcą umowy w trybie „nagłym”. Wytłumacz gdzie popełnił błędy, porozmawiaj z nim w atmosferze życzliwości i spokoju. Jak będzie taka potrzeba przyprowadź psychoanalityka, może razem wypracujecie konsensus. Pamiętaj, że wykonawca to tylko człowiek – błądzący człowiek. Rozbierz ten krzywy i bez „przelotów” komin i pokaż wykonawcy jak należy go zbudować. Może zrozumie. To nic, że budowa się przeciągnie o następne 3 m-ce, a Ciebie to będzie kosztowało naście tysięcy dodatkowo. Najważniejsze jest to, że wykonawca będzie zadowolony, najlepszy doradca nie użył sformułowania „paprak” i „w….l go z budowy” Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts