Gość M@riusz_Radom 14.11.2009 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2009 ... a jakże ... że o "jajecznicy" na stosie nie wspomnę Ale to mistrz ceremonii musiał być wirtuozem w swej profesji bo inaczej to za szybko się ścinały Stara prawda mówi "chrust musi być lekko wilgotny" - nie tylko chrust zresztą hie hie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 14.11.2009 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2009 No i te wieczne epitety typu "paprak", itp.... ja też nadużywam ... i wielu innych .... to i tak lajtowe określenie na wymianie doświadczeń zresztą ... nie wiem jak inni - ale ja tam wolę szczerość do bólu niż ubieranie w piękne słówka .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
2112wojtek 14.11.2009 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2009 No i te wieczne epitety typu "paprak", itp.... ja też nadużywam ... i wielu innych .... to i tak lajtowe określenie na wymianie doświadczeń zresztą ... nie wiem jak inni - ale ja tam wolę szczerość do bólu niż ubieranie w piękne słówka .... Przecież nie o to chodzi revalidonowi -kurde , na prawdę tak trudno to chwycić ?. Nie będę oceniać Barbossy, bo nie znam jego merytorycznej twórczości. Na forum jednak panuje powszechna moda: huzia na Józia. Wygląda to jak diagnoza przez internet, po opisie kichnięcia, czy pacjent ma grypę świńską czy zwykłą. Na jeden jęk chorego a częściej raczej hipochondryka, zlatuje się konsylium doktorów z Forum.Większość lamentuje razem z kichającym. Każdy ocenia błąd w sztuce i radzi jak skopać winowajcę. Specjaliści forumowi potakują, gadają głupoty, podsycają emocje. Nie należę do grupy wykonawców, wręcz przeciwnie, mam nad nimi nadzór, występuje czasem nawet w roli rzeczoznawcy i wiem ,że częściej racji nie ma jednak inwestor a porady fachowe ekspertów na forum, mają zazwyczaj wartość "o dupę potrzaskać". Babole na budowie rzadko są tylko jednostronnie zawinione. Wykonawca może i paprak... ale inwestor za to głupia cipa. Będzie wtedy sprawiedliwie? Wątpię : my som bez skazy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 14.11.2009 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2009 Babole na budowie rzadko są tylko jednostronnie zawinione. Wykonawca może i paprak... ale inwestor za to głupia cipa. Będzie wtedy sprawiedliwie? Wątpię : my som bez skazy Wojtek , no ja Cie prosze ..... uogólniasz straszliwie teraz każdy przypadek jest inny , każdy jest rozpatrywany indywidualnie .... zdarzają się wykonawcy paproki i inwestorzy upierdliwcy .... świat nie jest idealny ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobiczek 14.11.2009 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2009 myślę że jeżeli wpisy będą wyglądać tak - nie będziesz mieć Barbossa najmniejszych problemów na forum............ http://pobierak.jeja.pl/images/3/f/1/2400.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 14.11.2009 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2009 bobiczek - no bo to jest tak, że wszystkim nie dogodzisz .... w życiu tak jest , więc dlaczego tutaj ma być inaczej każdy tu na forum ma swoich znajomych , niektórzy nawet przyjaciół ... ale także ..... może wrogów to za duże słowo , ale nieprzychylnych sobie ludzi którym nie podoba się sposób bycia , sposób pisania .... przecież tutaj jest kilkaset i więcej ludzi - nie ma mowy żeby wszyscy wszystkich lubili Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sSiwy12 14.11.2009 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2009 Babole na budowie rzadko są tylko jednostronnie zawinione. Wykonawca może i paprak... ale inwestor za to głupia cipa. Będzie wtedy sprawiedliwie? Wątpię : my som bez skazy Wszystko prawda. I będzie (jest) sprawiedliwie. Zauważ jednak, że FM w przewadze tworzą inwestorzy i w zasadzie to ich problemy są tu omawiane. Bardzo często to określenie „paprak” dotyczy wykonawcy, który jest jednocześnie inwestorem, tą wspomnianą „głupią cipą”. „Kwiecisty” język i zwięzły sposób odpowiadania (na zadane pytanie „czy?” odpowiada „tak” lub „nie”), oraz dosadność stwierdzeń Barbossy, nie rozróżnia kto jest adresatem. Z drugiej jednak strony jak pytanie brzmi jak wykonać, lub jak powinno być wykonane – odpowiada zwięźle, ale wyczerpująco. Na głupotę i dyrdymały – reaguje „alergicznie”, ale też nie rozróżnia tu wykonawców i inwestorów. Wszystkim wedle zasług. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
2112wojtek 14.11.2009 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2009 sSiwy12 daggulka Zgoda! Macie swoje racje. Ja się odniosłem jedynie do wypowiedzi i zarzutów skierowanych do revalidona.Owszem, większość na Forum to inwestorzy, tylko nie zmienia to postaci rzeczy.Macie ochotę kisić się we własnym smrodzie lojalnego poparcia, współczucia i poklepywania się po plecach?Daję ciała , ponoszę tego konsekwencje. Wsparcie poprzez pocieszenie rozumiem, ale monotematyczne przerzucanie winy bez dogłębnej znajomości tematu i racji drugiej strony, to nic innego jak towarzystwo WA albo co gorsze sitwa.A za gapowe się płaci i z padaczką do psychiatryka, a nie tworzyć durne wątki samonakręcające się przez nieutulonych w bólu i niezawodne płaczki rzucające epitetami, być może nieuzasadnionymi. Żeby była jasność! Żołnierski język Barbossy wcale mnie nie razi i być może miał rację używając tego określenia. Zwracam tylko uwagę na pewien fakt.W sumie dotyczący odpowiedzialności za słowa i bardziej krytycznego spojrzenia na własna wiedzę, nawet przez tych tytułowanych. Jeszcze ze 2 lata temu jak widziałem "Najlepszego Fachowca", który pieprzy głupoty, bo się naczytał albo nasłuchał , wchodziłem w pyskówkę.Dzisiaj, jak mi nerwy pozwalają, unikam konfrontacji, bo na Forum można przez miesiąc tłumaczyć, wałkować,tłuc i udowadniać a i tak po miesiącu przyjdzie pajac i znowu powie swoje a dyskusja wraca do punktu zero. Podziwiam jarekkur, ghosta, wciornastka, Mirka L i paru innych, których znam i którym się chce jeszcze bić tę pianę.Dziwne , że z ich ust słowo paprak, jeśli w ogóle pada, to pada niezwykle ostrożnie, kiedy mają stuprocentową pewność i widzą kardynalny błąd.Może taka właśnie wstrzemięźliwość m.in. cechuje Najlepsze Doradztwo. Barbossa bądż sobą, olej wszystko nawet ten tytuł, jeśli Twoja wolność słowa ma na tym ucierpieć.Żałować nie ma czego. Czy z tytułem czy bez i tak każdy ma to w dupie co piszesz na tematy zasadnicze.Dopisek"Najlepszy..." nie wspomaga w przekonywaniu innych, że masz rację w temacie i albo będziesz chciał komuś pomóc i to przyjmie albo nie, to dla swobody wypowiedzenia poglądów nie warto się pieprzyć z cenzurą, tytułomanią czy poprawnością. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobiczek 14.11.2009 12:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2009 sSiwy12 daggulka Jeszcze ze 2 lata temu jak widziałem "Najlepszego Fachowca", który pieprzy głupoty, bo się naczytał albo nasłuchał , wchodziłem w pyskówkę. Dzisiaj, jak mi nerwy pozwalają, unikam konfrontacji, bo na Forum można przez miesiąc tłumaczyć, wałkować,tłuc i udowadniać a i tak po miesiącu przyjdzie pajac i znowu powie swoje a dyskusja wraca do punktu zero. masz ode mnie aplauz. I za żołnierskość Barbossy też. Mnie czasami (dawno temu) wkurzał czasem. Aż się przyzwyczaiłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobiczek 14.11.2009 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2009 bobiczek - no bo to jest tak, że wszystkim nie dogodzisz .... w życiu tak jest , więc dlaczego tutaj ma być inaczej każdy tu na forum ma swoich znajomych , niektórzy nawet przyjaciół ... ale także ..... może wrogów to za duże słowo , ale nieprzychylnych sobie ludzi którym nie podoba się sposób bycia , sposób pisania .... przecież tutaj jest kilkaset i więcej ludzi - nie ma mowy żeby wszyscy wszystkich lubili dlatego ja pisuję tylko z tymi przychylnymi. Innych olewam i nie wchodzę w dialogi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 14.11.2009 13:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2009 dlatego ja pisuję tylko z tymi przychylnymi. Innych olewam i nie wchodzę w dialogi bobiczek - ale to się asekuranctwo nazywa , wiesz? 2112wojtek - to nie jest kumoterstwo ..... nie zawsze zgadzam się z poglądami Barbossy czy sSiwego12 - i nie zawsze Oni zgadzają się z moimi ..... ale w tym przypadku stanęłam po stronie Barbossy bo utożsamiam się z Jego poglądami na tą sprawę ..... ja tam wole normalnie - powiem co mam powiedzieć i tyle .... no bo to o to chyba chodzi ... o szczerość - jeśli bronię jakichś poglądów (moich , Barbossy , kogokolwiek innego) to znaczy , że się z tym akurat utożsamiam i piszę co myślę ... jeśli nie podzielam zdania - też piszę o tym .... tylko co lepsze? - wyrazić swoje poglądy czy zamknąć buzię i olać ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sSiwy12 14.11.2009 13:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2009 dlatego ja pisuję tylko z tymi przychylnymi. Innych olewam i nie wchodzę w dialogi Widzisz, a w tym, moim zdaniem jest problem. Wielu tu „doradzających” pisze głupoty, narażając przy tym potencjalnego odbiorcę swoich rad na nieraz przykre i kosztowne konsekwencje. Jako koronny argument, używają stwierdzenia „ja tak zrobiłem i jest dobrze”. Nie są ważne przepisy, ani „rzemiosło”. I ma rację: Macie ochotę kisić się we własnym smrodzie lojalnego poparcia, współczucia i poklepywania się po plecach? Daję ciała , ponoszę tego konsekwencje. Wsparcie poprzez pocieszenie rozumiem, ale monotematyczne przerzucanie winy bez dogłębnej znajomości tematu i racji drugiej strony, to nic innego jak towarzystwo WA albo co gorsze sitwa. Często nawet nie chodzi o to, jak w efekcie ktoś zrobi, tylko aby miał świadomość tego, że dane rozwiązanie nie jest poprawne bądź ze strony „sztuki”, bądź ze strony prawa – a bardzo często z obu naraz. To od niego zależy co wybierze, ale nawet jeśli tylko się zastanowi, to moim zdaniem, warto nawet wdawać się w pyskówki. Ps. Nie wiem dlaczego odebrałeś (w pewnym sensie) mój wpis jako atak na wykonawców i gloryfikowanie inwestora. W moim zrozumieniu epitetem „paprak” można obdarzyć zarówno jednych jak i drugich. "Najlepszy..." nie wspomaga w przekonywaniu innych, . Bardzo często nawet przeszkadza. Ps2. Ja nie stawiałem żadnych zarzutów revalidon – nawet napisałem, że wpis należy potraktować jako żartobliwy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobiczek 14.11.2009 13:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2009 Daga-SiwyNo przecież nie chodzi o to żeby kogos na siłę przekonać.Ja na stronkę Wymiana Doświadczeń - choć pobudowany - nie wchodzę - bo to prawie bez sensu.Jeszcze nigdy ktoś zaczynający budowę nie przyznał mi racji - wciąż rozważa, dywaguje, pyta, dyskutuje.Ja w tematach o których mam cos do powiedzenia - to po prostu mówię.Nie z książki tylko z reala.Real zawsze lepszy niż pomysły i abstrakcje.Jak gadali o drzewie do kominka - jako uzytkownik od lat 7 - mówię co sprawdziłem przez 7 sezonów grzewczych.Jako uzytkownik wkładu kominkowego przez 7 sezonów grzewczych - opowiadam o swoim wkładzie.I o całej użytkowanej reszcie + innych.Tylko że zaraz odzywa się ktoś kto w życiu jeszcze nie zapalił w kominku - ale przekonuje mnie że to jego teoria czytato-pisata jest lepsza i prawdziwsza.Dlatego przestałem dyskutować.Piszę 1 posta-mojego.A co kto uważa i jak odpowiada - mam w d.....wiecie gdzie mam.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
2112wojtek 14.11.2009 15:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2009 sSiwy Jasne, wszystko ok! pzdrw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MARTINA1 14.11.2009 16:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2009 Forum powinno być jak najbardziej różnorodne... taki koloryt ...podchodzi pod to jak najbardziej Barbossa i inne osobowości i osobliwości na tym forum . W FORMIE GRZECZNIE I MIŁO MOŻNA DODAĆ JESZCZE TYLKO -MDŁO .. Są takie watki ,gdzie lepiej się nie zapuszczać ,bo miło , słodko ,kulturalnie i beznadziejnie .... Od czasu jak tutaj popisuję dostałam 2-3 ostrzeżenia + byłam przy 2 wylotkach....trochę dużo jak na 2 miesiące..Rozumiem że porządek powinien być , ale bez przesady .. Mam taki przykład w 1 z wątków facet 50 letni lata na mnie na skargę ile tylko może ....(bo mu sprzedaż psuję ..) ja go nie skarżę -to konto ma czyste -ot i paranoja ....Forumowicze różni są - ALE W TYM ICH UROK - bo w końcu dla kogo TO FORUM ? i JESZCZE JEDNO TYTUŁ ODBIERA TEN CO NADAWAŁ - gwoli jasności ... A też się tak zastanawiałam czyje to forum ,tych co go tworzą czy Muratora ? Piraciku olej ten tytuł skoro - ,,PAŃSKA ŁASKA NA PSTRYM KONIU JEŹDZI "...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobiczek 14.11.2009 16:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2009 Wiem że jest nas tysiące.Jeden w tą albo we wtą - niby bez róznicy.Ale mam pewną świadomość jedną.Jak MNIE zbanują - to nie wracam.Honor by nie pozwolił i duma własna.Howk................ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirek_Lewandowski 14.11.2009 16:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2009 No i Barbossa zniknął był... Myśli Przecie byle czego w wielkopomnym poście nie napisze... Czekamy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 14.11.2009 17:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2009 Qrfa znowu jakaś awantura a ja byłem poza Polską bez dostępu do netu. Kolejnego takiego razu Wam nie wybaczę ...... Proszę się podporządkować ... no ja w Polsce i mnie to ominęło Ale może akurat miałam bóle parte Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 14.11.2009 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2009 Nie wiem o co poszło (wątek usunięty znów ) , ale powtórze to co mówiłam całkiem niedawno w sprawie zabrania tytułu jednej z forumowiczek : Redakcjo, Redakcja tylko wciska enter - tytuły są od nas za coś, tak nie można Tytuł "najlepszego" to nie tytuł najmilszego forumowicza, poglady, wyznanie, rasa...itd, nie umniejszają fachowości i rzetelności rad Najlepszego Doradcy. Jakby tak trochę nie ta droga Redakcjo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
19501719500414 14.11.2009 21:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2009 manipulacja przez słowo pisane wykazuje coraz większą skuteczność. Wszystko wskazuje na to, że "siła przebicia" manipulacji będzie wciąż wzrastała . Trzeba podkreślić, że słowo nie staje się nośnikiem manipulacji na zasadzie przypadku (zbiegu okoliczności) czy w następstwie ślepego funkcjonowania pewnych mechanizmów. Słowo to zostaje uruchomione na użytek działań manipulatorskich zawsze "na miarę" konkretnego człowieka czy grupy ludzi. Choć sami dysponenci stoją zazwyczaj w cieniu innych osób i często pozostają anonimowi. Zgodnie z definicją, manipulacja jest działaniem zaplanowanym, ale i skrytym, dlatego dość trudnym do wykrycia. W funkcjonowaniu manipulacji szczególną rolę spełniają stosowane techniki, które stają się coraz bardziej wyrafinowane. Oto niektóre z nich. Najbardziej znaną techniką w manipulowaniu słowem jest powtarzanie Częste używanie słów, zdań, haseł i sądów ma to do siebie, że z czasem niweluje pewne opory w ich przyjmowaniu,]zamazuje różnice w ocenach i sprawia, że człowiek staje się zdolny do zaakceptowania nawet treści wyjątkowo kłamliwych i znowu Pan Google się wykazał, i podopieczni Ojca Dyrektora, http://www.radiomaryja.pl/artykuly.php?id=98752 http://www.wsksim.edu.pl/oblicza%202009.php też mi się to za mądre wydawało na tego wachofca dodane, po przeczytaniu całego wewontku widzę że Siwy był szybszy, a używanie funkcji kopiuj i wklej to mariankossy ma opanowane do perfekcji, szkoda, że tylko to i nic więcej a Barbossa ma słuszną rację, a redakcja - jak zwykle im się wydaje, że to oni tworzą FORUM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts