jahur 13.11.2009 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2009 Witam serdecznie. Mam pewien problem ze scianami w moim domu. Jest to blokowisko, ściany są wykonane z bloczków gipsowych i na wszystkich scianach była nałozona farba kredowa a w łazience i kuchni na wysokosc lamperi chyba farba olejna. Problem dotyczy naprawy ściany w łażience gdyż kiedys jak nie miałem pojecia wynająłem goscia do położenia płytek. Generalnie połozone były ok z wyjątkiem tego brutalnego błędu, jakim sie okazało złe przygotowanie ścian. Owy Pan mi tylko zagruntował gruntem i na to kład płytki w wyniku czego zaczęły one odchodzić i jak zauważyłem nie trzymają sie zagruntowanej olejnicy. Znam pewien specyfik i pewnie nie tylko ja który może mi w tym pomóc lecz wole sie jeszcze popytać. I tu własnie mam pytanie czy ja ta olejnice muszę skrobać czy mogę na nią naniesc grunt "CERPLAST"??? To samo chciałbym zrobic z farbą kredową. Chciałbym ominąc skrobanie gdyż wiąze sie to z niezłym bałąganem. Kiedys uzyłem CERPLASTU na drewno po czym ową płyte drewnmianą szpachlowałem i musze powiedzec ,ze za cholerę nie mogłem tego potem ze skrobac. Prosze o mądre wypowiedzi na ten temat i z góry dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xiff 14.11.2009 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2009 co do olejnej, to odpowiedni grunt do tego i bedzie ok. Kredową radzę zdrapać, bo podkład będzie tak słaby jak farba kredowa.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts