Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

PROSZĘ O OPINIĘ !!! kolejna " precyzyjna " firma .

AnetaK

Recommended Posts

Szanowni Państwo !

Bardzo proszę o wydanie opinii na temat położenia tych rur:

images44.fotosik.pl/226/8d582cecc8a1ecfdmed.jpg

images45.fotosik.pl/227/d63e3a4164b0bbdamed.jpg

wystają 9 cm nad podłogę, ponieważ położyli taką plątanine,że wchodzi jedna na drugą, a za chwilę mam mieć wylewkę na 10 cm, tzn, że w niektórych miejscach będzie jej 1 cm ?

Nie znam się na tym, ale już się obawiam, że kolejna firma cierpi na brak fachowców.......

proszę o pomoc !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! póki jeszcze nie skończyli .

Oj faaaaaaaajne - mnie się podoba. W życiu czegoś takiego nie widziałam. Do czego te rurki ?

Bo to wygląda jak mocno artystyczna instalacja :)

wygląda jak "Kran balladyny" :lol:

Dla mnie to jest do wyrwania i od początku...

po pierwsze nigdy bym nie zrobił łączeń rur w wylewce, otulina poszarpana a miejscami wcale jej nie ma, no i tak sie nie kładzie rur....

jezuuuu co to k...rczę :D JEST?????? aż by się chciało szpetnie zakląć.... ani sie waż to zalewać!!!! smigaj do kierownika budowy i niech on każe im kłaść jeszcze raz...0 izolacji ( bo przecież tego niemożna nazwać izolacją) poplątanie, pomieszanie, krzyżowanie- brak słów!! co to za spinki?? tyle kasy w błoto...ehh

jezuuuu co to k...rczę :D JEST?????? aż by się chciało szpetnie zakląć.... ani sie waż to zalewać!!!! smigaj do kierownika budowy i niech on każe im kłaść jeszcze raz...

sprostowanie : nie im ... im nie dałabym już psa popilnować ....

niestety to rzeczywistość. Styropian też ma być, oczywiście 5 cm i wylewka 5 cm. To jest akutar parter. Jutro konfrontacja z " szefem "firmy. Trochę się obawiam, ponieważbył w tym tygodniu i to widział. Niestety nie zauważył w tym nic dziwnego. Pada tradycyjne " zawsze tak robimy". Na szczęście jeszcze nie zapłacone........ Czyli rozumiem, że nie odbierać tego i kazać robić od nowa, czy tak ?

niestety to rzeczywistość. Styropian też ma być, oczywiście 5 cm i wylewka 5 cm. To jest akutar parter. Jutro konfrontacja z " szefem "firmy. Trochę się obawiam, ponieważbył w tym tygodniu i to widział. Niestety nie zauważył w tym nic dziwnego. Pada tradycyjne " zawsze tak robimy". Na szczęście jeszcze nie zapłacone........ Czyli rozumiem, że nie odbierać tego i kazać robić od nowa, czy tak ?

za materiał tez?

AnetaK - popatrz choćby w dziennikach budowy u ludzi .... porównaj ....

to co Ty masz jest niedopuszczalne .... nie mam ani jednego miejsca w całym domu gdzie przecięłyby mi się choćby dwie rurki - ani jednego ....

i goń ich z budowy - skoro szef nie widzi w tym nic dziwnego to i ja się nie zdziwie jak Ci pozostałą część instalacji CO spierniczą ... za duże ryzyko - jak dla mnie ....

masz racje daggulka nie im!!! 5 cm styro na parterze i 5 cm wylewki??? trochę mało...

Pada tradycyjne " zawsze tak robimy"

odpowiedz mu: ZAWSZE PŁACIMY PO KONSULTACJI Z KIEROWNIKIEM BUDOWY!

chocbyś miała brać rzeczoznawce czy zapłacić kierbud (chociaż za coś pieniadze bierze) TO NIE PŁAĆ BO TO JEST FUSZERKA!!! napisałbym dosadniej ale to jest forum więc zabarania się użwania wularyzmów!!! :oops:

ale to pierwsza budowa i się nie znam, dlatego tak ważne są dla mnie te opinie.

pociesze Cie - dla większości inwestorów to pierwsza budowa , i pewnie ostatnia :wink:

dobrze , ze pytasz ... czytaj i pytaj jak najwięcej ... może wtedy uda Ci się uniknąć paru przykrych spraw ....

a jutro zaproś kierbuda .... niech ich opierniczy.... niech zabierają materiał z budowy i nie żałuj ... tutaj spierniczyli Ci położenie pex .... a co by było jakby spierniczyli Ci jeszcze montaż osprzętu do CO ? siedziałabyś i płakała że musisz jeszcze raz robić bo nic nie hulo jak trza ...