Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

PROSZĘ O OPINIĘ !!! kolejna " precyzyjna " firma .

AnetaK

Recommended Posts

AnetaK 40 tys. piszesz :o Pewnie materiał 14 tys a 26 robocizna :D Mam nadzieję, że nie dałaś jeszcze ani złotówki. Na pewno masz kosztorys tej pseudo firmy. Możesz go wkleić?

Twój kierownik budowy to widział? Jest już kilka takich podobnych wątków. Algorytm postępowania zawsze jest taki sam.

To co pokazałaś na zdjęciach jest nie do przyjęcia :evil:

40 tys? za to?

jak mysle to jest cena za całą instalację, łącznie z grzejnikami?

Instalacja CO nauczyła mnie jednego - cena katalogowa może być 100% wyższa niż rzeczywista. Grzejniki, piec itp. można kupić 40-50% taniej na allegro niż u instalatora więc radze posprawdzać ceny. U mnie to tak wyglądało, że dostałem kosztorys od firmy, sprawdziłem ceny na allegro i instalator obniżył ceny materiałów o ok.40%. A Robocizna wod-kan + CO 4,5 tys.

kocioł, wymiennik wody , grzejniki kupowałam sama - piec bezpośrednio u producenta (Fakora) , osprzęt w sklepie .... wynegocjowałam faje ceny ...

drobiazgi (pex , rurki miedziane , pompy , itd ) kupował instalator w zaprzyjaźnionej hurtowni ....

potwierdzam - kiedy dostałam fakturę - okazało się, że ceny były wysokie ...

firma ze Świerklańca, i to z doświadczeniem i referencjami z urzędów, szkół itp. w całym województwie .... a najgorsze jest to, że wycenili się na 40 tys. Miał to być czysty profesjonalizm, co zresztą widać.

...no właśnie... urzędów i szkół.... tam wszystko przejdzie! Znam firmę zajmująca się malowaniem klatek schodowych w blokach... ale czy nadają się do prywatnych mieszkań?

podobno do wtorku mają to poprawić ... na pewno pokażę Państwu efekt końcowy i poproszę równieżo o opinie. Na razie wielkie dzięki dla każdego, kto odpowiedział. Co do pytań to owszem, w cenie są grzejniki, bojler , piec i te materiały do wyrażania swoich artystycznych odczuć.

przed odbiorem poprzeglądaj dzenniki budowy innych, ja sam nie mam podłogówki więc nie mam co porównywać, ale z tego co na forum widziałem to powinno to inaczej wyglądać, ot zerknij choćby tu:

http://forum.muratordom.pl/podlogowka-czy-takie-ulozenie-jest-ok,t156122.htm

na zdjęcie wklejone przez VPS'a, wprawdzie tam chodziło o dylatacje, ale będzie pogląd jak ładnie to powinno wyglądać... no i na te dylatacje przy okazji też możesz zwrócić uwagę...