danielkon20 14.11.2009 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2009 ZA I PRZECIW. JA SKŁANIAM SIĘ KU CIEPŁEJ PŁYCIE. PROSZĘ O PORADY. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 14.11.2009 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2009 to wszystko zależy :a jaki budujesz dom- energooszczędny czy standart?jaki masz budżet -czy lajcik i możesz poszaleć, czy napięty jak baranie .... , no bo wszystko kosztuje jak wiesz .... no i jak "stoi" w projekcie oczywiście .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
danielkon20 14.11.2009 11:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2009 FUNDAMENT TRADYCYJNY W PROJEKCIE. BUDŻET OKOŁO 250000PLN. DOM TK9GL1Z GARAŻEM OK 100M2. CHCIAŁBYM ŻEBY W PŁYCIE OD RAZU BYŁO OGRZEWANIE. NA RAZIE SZUKAM INFORMACJI. DZIĘKI ZA KAŻDE INFO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ar2r 14.11.2009 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2009 http://forum.muratordom.pl/plyta-fundamentowa,t20852.htm?highlight=p%B3yta%20fundamentowahttp://forum.muratordom.pl/legalett-doswiaczenia-mieszkancow,t32400.htm?highlight=legalletOto i one. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
simluc 14.11.2009 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2009 http://www.plytyfundamentowe.pl dzialaja w calej Polscemkw plyty z ogrzewaniem podlogowym to 390 zl. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HenoK 15.11.2009 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2009 jaki budujesz dom- energooszczędny czy standart?Czyli - czy chcesz większe pieniądze wydać teraz, czy później? . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coulignon 15.11.2009 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2009 Czyli - czy chcesz większe pieniądze wydać teraz, czy później? . świetne! Do meritum. Na legalett bym sie nie zdecydował - zbyt duże koszty. Ale zwykła płyta (bez grzania) jest tańsza i dużo lepsza niż tradycyjne fundamenty (liczyłem, budowałe, wiem ) A grzanie można zrealizować za pomocą kabli lub rurek. I masz legaletta za połowę ceny. Jeden warunek powedzenia całej operacji: kumaty projektant. Bo samo lanie płyty jest proste i porodzi sobie z tym prawie każda ekipa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
danielkon20 15.11.2009 17:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2009 właśnie czekam na wycene z firmy. wyjdzie kolo 40000 z ogrzewaniem wodnym zasilanym piecem na ekogroszek. myslalem takze aby zasilac to solarami ale musze przeliczyc koszta. plyta drozsza ale odpadaja koszty posadzek instalacji i grzejnikow. orientuje sie ktos ile kosztuje wykonanie fundamentu pod dom okolo 100m2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
danielkon20 15.11.2009 17:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2009 myslicie ze dam rade postawic dom na plycie za okolo 250000 razem. do stanu pod klucz. z tym ze wykonczenia zrobie sam z rodzinka. mam nadzieje ze dam rade bo jak nie to lipa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MARTINA1 16.11.2009 18:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2009 Temat ciekawy będę podczytywać ... Coulignon umieściłam Twój post odnośnie Legalett w wątku o tematyce podobnej: Legalett -doświadczenia mieszkańców ..myślę że się nie obrazisz.. Czy posiadasz jakieś wyliczenia na poparcie Twojej tezy? Bo HENOK ma trochę inne zdanie ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HenoK 16.11.2009 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2009 Na legalett bym sie nie zdecydował - zbyt duże koszty. Ale zwykła płyta (bez grzania) jest tańsza i dużo lepsza niż tradycyjne fundamenty (liczyłem, budowałe, wiem ) A grzanie można zrealizować za pomocą kabli lub rurek. I masz legaletta za połowę ceny.Pamiętasz ile Twoja płyta fundamentowa kosztowała ? Do tego trzeba dodać te kable lub rurki no i koszt wykonania tego wszystkiego. Wyjdzie z pewnością mniej niż Legallet, ale do połowy chyba się nie uda zejść. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MARTINA1 16.11.2009 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2009 Ale mam propozycję odpisz w wątku o Legalett.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coulignon 16.11.2009 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2009 Na legalett bym sie nie zdecydował - zbyt duże koszty. Ale zwykła płyta (bez grzania) jest tańsza i dużo lepsza niż tradycyjne fundamenty (liczyłem, budowałe, wiem ) A grzanie można zrealizować za pomocą kabli lub rurek. I masz legaletta za połowę ceny.Pamiętasz ile Twoja płyta fundamentowa kosztowała ? Do tego trzeba dodać te kable lub rurki no i koszt wykonania tego wszystkiego. Wyjdzie z pewnością mniej niż Legallet, ale do połowy chyba się nie uda zejść. O ile dobrze pamietam: płyta 96m2, materiał 19 tys, robota 12 tys. Czyli razem 31 tys. Nie wiem ile Legalett teraz sobi życzy za robote. Kojarzy ktos aktualną cenę? Kiedyś było około 500zł/m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MARTINA1 16.11.2009 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2009 Teraz to jest tak ,że w umowach mają ,,jakiś zapis " -odnośnie ceny i rabat ,który mogą stracić jak podadza - coś w tym stylu .W każdym razie za ujawnienie danych grożą sądem (miałam taki przypadek -osobiście i taki mail o zastrzaganiu danych).Tyle co wiem w temacie i co mnie wnerwiło ...dokładnej ceny nie znam .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coulignon 16.11.2009 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2009 choć "połowa ceny" to może lekka przesada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
el_hogar 17.11.2009 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2009 Teraz to jest tak ,że w umowach mają ,,jakiś zapis " -odnośnie ceny i rabat ,który mogą stracić jak podadza - coś w tym stylu .W każdym razie za ujawnienie danych grożą sądem (miałam taki przypadek -osobiście i taki mail o zastrzaganiu danych).Tyle co wiem w temacie i co mnie wnerwiło ...dokładnej ceny nie znam .... Pewnie czytają Twoje posty na forum W mojej umowie żadnych takich zapisów nie ma, cenę podałem w wątku o Legalecie, żadnych upustów nie straciłem. Owszem, w umowie jest taki zapis: --------------------- Kopiowanie projektów lub przekazywanie ich osobom trzecim bez wiedzy i zgody Legalett Polska Sp. z o.o. jest pogwałceniem Ustawy o prawie autorskim, ochrona której będzie dochodzona zgodnie z obowiązującym prawem (Dz. Ust. nr 24, poz. 83 z 1994 r.). -------------------- lecz jest to normalne, zwłaszcza gdy rozwiązanie jest objęte ochroną patentową, pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts