dizzeeRascal 14.11.2009 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2009 Mam instalacje grzewcza w starym bloku .Sa to rury zeliwne ,podczas remontu hydraulicy przerabiali ta instalacje zeby ukryc rury i zrobili laczenia na gwint ,uszczelniajac pakulami.W zwiazku z tym mam pytanie ,czy takie laczenia sa trwale ,boje sie ze kiedys moze dojsc do jakiegos zalania.Prosze o opinie ekspertow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arkadius 14.11.2009 17:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2009 raczej rury stalowe a nie zeliwne. Trwale polaczenie, jezeli dobrze zrobione, nie masz sie czym przelmowac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pblochu 14.11.2009 18:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2009 pakuły są jak krasna-ja armia - były są i będą - powszechne, dobre, pewne i prawie wieczne uszczelnienie Nie masz o co kopi kruszyć.Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmor 16.11.2009 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2009 Żeliwne, czy stalowe to i takk nie ma lepszego połączenia niż na gwint z pakułami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dizzeeRascal 16.11.2009 23:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2009 No tak tylko ze te laczenia byly robione na pionach ,rurach w pionie ,bo tak trzeba bylo zrobic zeby ukryc te w poziomie wiec nie chodzi tu o same laczenia do grzejnikow... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sacha 16.11.2009 23:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2009 No tak tylko ze te laczenia byly robione na pionach ,rurach w pionie ,bo tak trzeba bylo zrobic zeby ukryc te w poziomie wiec nie chodzi tu o same laczenia do grzejnikow... No i co za różnica pion czy poziom - połączenia b. trwałe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dizzeeRascal 17.11.2009 00:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2009 No nie wiem wlasnie ,dlatego pytam fachowcow.Ztego co wiem to takie rzeczy sie raczej spawa a nie robi na laczenia z trojnikow na gwint. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robdk 17.11.2009 07:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2009 No nie wiem wlasnie ,dlatego pytam fachowcow.Ztego co wiem to takie rzeczy sie raczej spawa a nie robi na laczenia z trojnikow na gwint. Spawa się dla instalacji gazowych, dla wody i CO to całość się skręca, choć można i spawać. Niemniej jednak skręcanie jest zgodne ze sztuką a i czasem pewniejsze niż spaw robiony w zakamarkach, gdzie nie można podejść z palnikiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sacha 17.11.2009 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2009 Jeśli znajdzie się fachman że chce skręcać to bym mu nie przeszkadzał. Fakt że obecnie się spawa ale skręcana nigdy nie gorsza jeśli "normalnie" wykonana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dizzeeRascal 17.11.2009 14:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2009 No miejmy nadzieje ze to bedzie trwale bo jesli nie to ,odpukac , czekal by mnie znowu mini remont. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts